artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2022. március 1-től a Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatói feladatait Zámbori Péter fogja ellátni, aki közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik mind a turizmusfejlesztés, mind pedig a kommunikáció és stratégiai tanácsadás területén. Az interjúból megismerhetjük a szakember eddigi munkásságát, terveit, elképzeléseit, valamint azt, hogy miképp gondolkodik városunkról és a benne rejlő, eddig kiaknázatlan lehetőségekről.

- Találkozásunk előtt a közösségi oldaláról igyekeztem informálódni, és örömmel láttam, hogy egy nagyon sokoldalú emberrel gazdagszik városunk. Arra kérném, néhány szóban mutatkozzon be a Berettyóhír olvasóinak.

Zámbori PéterDebrecenben élek, Kecskemét, Kisújszállás és Budapest után egy évvel ezelőtt költöztem vissza a szülővárosomba, elváltam, van egy kislányom és egy kisfiam. A Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatói pozíciójára az MBA közgazdász végzettségemmel pályáztam, ezen kívül történelem szakos tanár és kulturális menedzser diplomákkal rendelkezem. Angol nyelven beszélek, szakmai múltamban a média, a marketing, a rendezvényszervezés és a turizmus területei kiemelt szerepet töltöttek be. A Magyar Fürdőszövetség elnökségi tagja vagyok, 17 éves tapasztalattal rendelkezem a turizmus területén.

Pályafutásom elején a Debrecen Televízió marketingvezetőjeként ismerhettem meg a média, a kulturális és sportesemények televíziós közvetítésének világát, majd a társtulajdonomban lévő Ív Produkció Kft. vezetőjeként olyan rendezvények lebonyolításban vettem részt, mint Michael Flatley, az Iron Maiden, a Deep Purple, a Kool & the Gang koncertjei, vagy a Harlem Globetrotters bemutatója.

2004-től 5 éven át a 15 tagvállalatot magába foglaló Debreceni Vagyonkezelő marketing- és kommunikációs igazgatója voltam. Többek között az Aquaticum nemzetközi kampányainál, a Hotel Lycium bevezetésén, a sportuszoda átadásán, a debreceni repülőtéri fejlesztéseknél dolgoztam.

Ezt követően Kecskemétre kerültem, ahol a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként feleltem a céghez tartozó sport- és szabadidős létesítmények működéséért, például az akkor frissen átadott 13 ezer négyzetméteres Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark is a felügyeletem alá tartozott. Közel 200 fő tartozott hozzám, szinte minden nap más-más feladatot kellett megoldanunk, amit nagyon élveztem. Ez idő alatt számos világverseny és hazai bajnokság szervezőbizottságának voltam a vezetője: többek között az Öttusa Világkupa, a Vízilabda-világliga, a kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőmérkőzések megrendezését illetve Erdei Zsolt bokszvilágbajnok búcsúmérkőzését is koordináltam.

2016-ban a kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő ügyvezető igazgatója lettem. Ez egy nagyon kis tip-top turisztikai komplexum egy szállodával, gyógyászattal, gyógyfürdővel, strandfürdővel, kempinggel, illetve az egészségügyi létesítmények üzemeltetése is a céghez tartozott, itt 5 évig dolgoztam.

Jelenleg turisztikai stratégiai és kommunikációs tanácsadással foglalkozom, eddigi munkám során részt vettem például a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a Balneo Hotel , egy Zsóry-fürdői kemping és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő stratégiájának kialakításában, fejlesztésében is, valamint így kerültem kapcsolatba Berettyóújfaluval is. 

 - 2022. március 1-től a Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatói posztját fogja betölteni, mire számít, miben lesz más ez a feladatkör, mint amelyekkel eddig találkozott? Milyen motivációkkal lát munkához?

A Kft. működési rendszerének teljes megismeréséhez 1-2 hónapra lesz szükségem. Úgy tudom a jó szakembergárda adott, azt gondolom főbb tennivalóim inkább a gazdasági feladatok és marketing területén lesznek majd. A munkatársakkal való közvetlen kommunikáció, az egyes szakterületekkel való egyeztetés nagyon fontos, a felmerülő problémák megoldása csak így kivitelezhető hatékonyan. Továbbá a szolgáltatások igénybevétele által tudok, tudunk valós képet kapni azok működéséről.

termalliget02

Erősségemnek a stratégiában való gondolkodást tartom, a Herpály-Team Kft-n belül elképzelésem szerint a következő területek, divíziók kerülnének kialakításra:

  -Turisztikai, ami jelenleg a fürdőszolgáltatást jelenti. Ez később kettéválhat, fürdőszolgáltatásra, valamint szálláshely üzemeltetésre és vendéglátásra. Terveim között szerepel egy lakókocsis kemping illetve egy szálloda, melyek létrejötte után ezek üzemeltetése egy külön divízióban történik. A fürdőszolgáltatás kisebb településeket tekintve önmagában nem nyereséges Magyarországon, ezért szükséges komplex megoldásokban gondolkodni. Ennek fontos része a szálláshelyfejlesztés, illetve bővítés, a szolgáltatások magas színvonala. A vendéglátás saját kézben tartása – aminek minden szempontból minőségi szolgáltatásnak kell lennie – mellett a piaci üzletek kemping felé való nyitása is előnyös és támogatandó. Ismét az összefogás jelentőségét kell, hogy hangsúlyozzam ezen a területen is.

  - A gyógyászati szolgáltatásokat a Gróf Tisza István Kórház fogja biztosítani, itt szakmai feladatunk nincs, de az együttműködés és a gördülékeny üzemeltetés nagyon fontos.

  - Ingatlanüzemeltető, vagyonkezelő, vagyongazdálkodó divízió.

  - Közszolgálati területek, mint például a távhőszolgáltatás.

Legfőbb motivációm az, hogy Berettyóújfalut feltegyük a hazai és nemzetközi turizmus térképére. Sajnos azt kell mondanom, hogy jelenleg egyáltalán nincs rajta. A város adottságai meglátásom szerint nagyon jók, Berettyóújfalu közel van a román határhoz és Nagyváradhoz, valamint Debrecenhez, a debreceni repülőtérhez. Kiváló gyógyvízzel büszkélkedhet, amihez rendelkezésre áll egy kórházi szakmai háttér. Az egészségturizmus kiépítéséhez minden alapfeltétellel rendelkezünk. Úgy gondolom, ha összefogunk a térség turisztikai szereplőivel, - a sport, a kultúra, az aktív (azon belül is a kerékpáros) turizmus, a vallási turizmus területén – akkor nagy lehetőségeink vannak Berettyóújfalu széles körben való megismertetésére.

Szeretek kisebb településen dolgozni, mert meglátásom szerint a helyi értékeket és a helyi érdekeket politikai oldaltól függetlenül mindenki támogatja. Ugyanis ha egy olyan fejlesztés, beruházás, szolgáltatásbővítés jelenik meg, ami a várost szolgálja, azt politikai csatározások nélkül, egyhangúlag elfogadja az önkormányzati testület és a lakosság is. 

 - Milyen területeken vannak hiányosságaink és azok hogyan orvosolhatóak?

Megfelelő mennyiségű és minőségű szállás jelenleg sajnos nem áll rendelkezésre. Vannak szálláshelyek, akikkel szeretnék együttműködni, valamint a jelenlegi fürdő területén egy lakókocsis kempinget és egy 4 csillagos szállodát is létre kívánunk hozni a jövőben. Ezzel az egészségturizmusban, valamint a rendezvények területén egy nagy előrelépést tehetünk. A kempingben lakókocsis állásokat tervezünk és mivel a terület engedi, pénzügyi források függvényében 5-10 különálló apartmanház építésében is gondolkodunk.

Fürdőfejlesztés 01

A többi üzletágnál úgy látom, hogy szintén vannak fejlesztési lehetőségek. A távhőszolgáltatásnál, ha van termálkút és meleg víz, akkor ezt be lehet kapcsolni a rendszerbe. Itt meg kell vizsgálni, hogy van-e akkora mennyiségű termálvíz, amit ilyen módon hasznosítani lehet úgy, hogy ne sérüljön az elsődleges cél: a gyógyfürdővé válás.

A létesítmény-üzemeltetés és ingatlangazdálkodás területén a város érdekeit szolgáló változtatásokban is lehet megfontoltan gondolkodni. Olyan beruházásokat kell megvalósítani, amelyek révén a fiatalok és a kevésbé fiatalok is itt maradnak. Ha tudunk nekik munkát adni, meg tudjuk őket rendesen fizetni, fel tudjuk használni a szaktudásukat, akkor a településen maradnak, akik pedig már korábban elköltöztek, visszajönnek.

 - Hamarosan befejeződik Berettyóújfalu fő turisztikai vonzerejének, a Bihar Termálliget Strand és Termálfürdőnek  a fejlesztése, mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, gyógyászati központtal bővül a létesítmény. Ön szerint milyen lehetőségeket nyit meg ez a beruházás a város előtt?

Őszintén hiszem azt, hogy az egészségturizmus révén Berettyóújfalu vonzó turisztikai desztinációvá válhat, hiszen ha megnézzük, vannak olyan kisebb települések, amelyek ismertek, pedig csupán a gyógyvizüket tudják nyújtani. Ilyen például Bükfürdő, Zalakaros, Cserkeszőlő, Berekfürdő. Ehhez képest óriási nagy előnyben van Berettyóújfalu, mert a gyógyvízen túl vannak olyan természeti adottságai, épített, kulturális, vallási örökségei, amelyek révén a turistáknak élményt tudunk nyújtani. Amikor a vendégeink befejezték a fürdőzést, felvették a gyógykezelést, körbe tudják például kerékpározni nem csak a települést, hanem egész Bihart, felfedezni annak rejtett kincseit, hiszen rengeteg attrakció létesült a régióban az elmúlt években, de 30 perc alatt elérhető akár Debrecen vagy Nagyvárad is.

Fürdőfejlesztés 05

Visszatérve a fürdőre, igaz, rendelkezünk gyógyvízzel, de jelenleg gyógyfürdői minősítésünk nincs. Ez a beruházás ad lehetőséget arra, hogy a gyógyászati szolgáltatások beindulásával a gyógyfürdővé válás minél hamarabb megvalósuljon. A régi fürdő kibővített első emelete fog helyet adni a gyógyászati résznek, ahol kialakításra kerül egy vizes és egy szárazföldi rész. A szárazföldi részen nappali szanatórium, masszázs, fizioterápiás elektromos kezelések, gyógytornaterem lesz igénybe vehető, míg a vizes részen súlyfürdő, iszappakolás, tangentor kezelések lesznek elérhetőek. A tanmedencében lesz megtartva a csoportos víz alatti torna, valamint a gyermekek úszásoktatása. Beltéri gyógyvizes medence, szaunavilág (sókamra, infraszauna, gőzkamra, finn szauna) is kiépítésre kerül.

 Bihar Termálliget 3Bihar Termálliget 4

A városban jelen lévő orvosszakmai, kórházi háttér szintén nagy előny, mert ez általában sok település esetében kérdéses terület. A Gróf Tisza István Kórház szakembereivel folytatott egyeztetések során tapasztalom, hogy a szakmai tudás, motiváció és hozzáállás is kimagasló. Új kihívásként tekintenek a tervezett gyógyászati szolgáltatások biztosítására. További összefogással (pl. a szakképzési centrummal) meg lehet valósítani, hogy olyan fiatalokat tanítsanak, képezzenek, neveljenek ki Berettyóújfaluban, akiknek munkahelyet tudunk biztosítani, így a munkaerő helyben tud maradni.

Azért is hiszek ilyen erősen a sikerben, mert jelen pillanatban a Bihar Termálliget kommunikációjában rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik. Egy komoly marketingtevékenységgel meg lehet erősíteni ezt a fürdőt úgy, hogy megsokszorozzuk a látogatószámot, de a helyiek is jól érezzék magukat. Ez bizonyos kompromisszumot igényel, főleg a helyi lakosságtól, de meg lehet találni az egészséges egyensúlyt. A közösségi média felületein, Hajdú-Bihar-, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamit a partiumi részen is szeretnénk majd a megújult fürdőt és a szolgáltatásokat kommunikálni. Ha ezt megfelelően tesszük, akkor olyan vendégek fognak ide érkezni, akik fizetőképesek és akár hosszabb ideig is szeretnének itt tartózkodni. Jelenleg minimális Berettyóújfaluban a vendégéjszakák száma, inkább az átutazó turizmus a jellemző, de néhány éven belül – a szálláshely fejlesztések üteme szerint – ez meg is négyszereződhet. Ezzel elkezdhetjük a felzárkózást olyan, a turizmusban jól teljesítő hajdú-bihari településekhez, mint például Hajdúnánás.

termalligetpiacmontazs

A strandról elmondható, hogy jelenleg jó állapotban van. Az idei év évfordulós év is, ugyanis a levente medencét 95 éve, 1927-ben adták át. Ennek kapcsán tervezünk egy fürdőszakmai és kulturális programot, mivel fontosnak tartom, hogy élettel töltsük meg a fürdőt. Vannak elképzeléseim a strandfürdő fejlesztésével kapcsolatban is, elgondolásom szerint a kemping létrejöttével a piac irányába is lehet majd nyitni. Ezzel a piac működésében is előrelépést tehetünk. Bizonyos időközönként tematikus piacnapot – pl. régiségvásár, helyi termékek vására – is tervezünk tartani, ami szintén erősítheti a város turisztikai vonzerejét.

- Köszönöm az interjút, munkájához sok sikert és nagyon jó egészséget kívánok a Berettyóhír valamennyi olvasója nevében!

You have no rights to post comments