artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

helyijárat

2020. július 9. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült csirkecomb fűszeres bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Meggymártás pirított grízzel, főtt hússal

A heti desszert: Tiramisu 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldborsóleves

Hortobágyi aprópecsenye tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

allampapir

kontrollbanner

ilonatavasz2020   

A korszerű gyermekétkeztetést és a helyi termelők közétkeztetésbe bevonását, beszállítását tűzte zászlajára a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) mellyel partnerekre talált a Magyar Asszonyok Érdekszövetségében és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában. Szerdán (2020. június 24.) Tépén Polgármesteri Hivatal Művelődési Házában hallhattak az érdeklődők előadásokat a témában.

Az országjárás célja a magyar falvak népességének megtartása és termelő családi vállalkozások és közösségek létrehozása, a közjó és a családi és kisvállalkozások, valamint a civil szervezetek önfenntartó képességének segítése. Egyúttal motiváló hatás elérése a Magyar Falu Program irányába, melybe más közösségek is bekapcsolódhatnak. A kitűzött cél a helyben termelt élelmiszer alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, stb.) tartósítószer mentes konzerváló feldolgozása útján, majd lehetőség szerint helyben értékesítés szervezésének elősegítése. Az önkormányzatoknak, mint megbízóknak lehetőségük van arra, hogy befolyásolják a közétkeztetés minőségét, így hangsúlyt fektethet a helyi alapanyagok felhasználására, de ugyanígy a közelben készített késztermékek behozatalára is.

A CÖF a kormány által elkezdett, a közétkeztetés és gyermekétkeztetés minőségi javulását eredményező menzareformjához szakmai háttéranyagként olyan egészséges receptúrákat dolgozott ki Buday Péter mesterszakács segítségével, amely ételek alkalmasak a közétkeztetésben, a gyermekétkeztetésben, de akár otthoni elkészítésre és fogyasztásra is.

Az étkezés az egyik legfontosabb dolog az életünkben, ezért fontos, hogy amit elfogyasztunk, az jó legyen, valamint, hogy az elkészített ételeket és azok alapanyagait megismerjék, megszeressék a gyerekek és még a „nem szeretem” ételeket is megkóstolják – fogalmazott Buday Péter mesterszakács.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége is már a kezdetektől támogatja a programot – fejtette ki Szőnyi Kinga a szervezet elnöke.

A kerekasztal résztvevői voltak Dr. Vitányi István – országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán – Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Balogh András – Tépe Község Önkormányzat polgármestere, Buday Péter – mesterszakács, Heizler Norbert – CÖF-CÖKA országos koordinátora, Weninger Konrád – Weninger Bt. ügyvezetője, Szőnyi Kinga – Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Szolláth Tibor – Hajdú Bihar megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Szóljon hozzá!