artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hamisítatlan karácsonyi hangulat és mesébe illő romantikus környezet fogadta ma délelőtt Körösszegapátiban azokat, akik az Apáti Ízek Kereskedőház megnyitójára érkeztek. A Kossuth utca 50. szám alatt található üzletben kibővült áruválasztékkal, változatlan minőségű házias finomságokkal és egyedi kézműves termékekkel várják régi és új vásárlóikat egyaránt. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere, Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, és a helyi önkormányzat képvieslői. (KÉPGALÉRIA)

Megnyílt az Apáti Ízek Kereskedőház 28

Tarsoly Attila polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, fontos nap a mai Körösszegapáti életében, ugyanis három olyan közösségi teret adnak át, ami egy régi fejlesztési terv célba érését tükrözi. Több évvel ezelőtt kézműves termékeket kezdtek el készíteni Körösszegapátiban, ehhez kapcsolódva egy 2019-ben megjelent kormányrendelet gazdaságélénkítő programjának segítségével Apáti Ízek Kereskedőház címmel sikeresen pályázott a település. Az épület, ahol a beruházás magvalósult egy 1800-as évek végén épült kúria volt, majd több funkcióváltást követően került sor a felújítására, a 99 millió forintos támogatás jóvoltából. A nagyközségi önkormányzat létrehozta a 100%-os tulajdonú Apáti Ízek Kereskedőház Nonprofit Kft-t, amely az intézmény üzemeltetéséért felelős. Ezzel 3 új főállású munkahelyet is sikerült teremteni. A kereskedőházban nem csak a közfoglalkoztatottak által készített Apáti Ízek, hanem a környező településeken – őstermelők által – elkészített, előállított termékek is megvásárolhatók lesznek.

Megnyílt az Apáti Ízek Kereskedőház 15Megnyílt az Apáti Ízek Kereskedőház 19

Tarsoly Attila beszámolt arról is, hogy a Magyar Falu Program keretében, közel 18 millió forint értékben lett felújítva a művelődési ház, ahol belső átalakítás történt. A Belügyminisztérium, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzat összefogása révén egy régi álom valósulhatott meg. Közel 50 millió forintos beruházással, 100%-os támogatással sikerült egy kézilabda pálya méretű rekortán sportpályát kialakítani. Polgármester úrtól megtudtuk, hogy egy piacteret is szeretnének kialakítani, amelyre a pályázatot már be is adták, továbbá a templom is hamarosan felújításra kerül.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a Körösszegapátiban folyamatosan megvalósuló beruházások révén előremutató és példaértékű fejlődésnek lehetünk tanúi. Az elért eredmények azt bizonyítják, hogy jó helyre jön a támogatás. A fő törekvés egyrészt a munkanélküliség felszámolása, másrészt hogy mindenki jól érezze magát Körösszegapátiban. Dr. Vitányi István gratulált a sikeres beruházásokhoz és továbbra is támogatásáról biztosította a települést.

Megnyílt az Apáti Ízek Kereskedőház 31Megnyílt az Apáti Ízek Kereskedőház 61

You have no rights to post comments