artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint arról korábban már beszámoltunk, húsvét előtt két alkalommal termelői piacot szervez dolgozóinak a TAMA Hungary Kft, amellyel egyrészt a helyi és környékbeli kistermelőket szeretnék támogatni, másrészt igyekeznek a vállalat dolgozóinak egy olyan minőségi, biztos beszerzési forrást biztosítani, amelynek köszönhetően megkönnyítik az ünnepi készülődést számukra. Az április 6-ai vásárra - melyre a Best FM rádió is kitelepült - mi is ellátogattunk, hogy közelebbről megismerhessük ezt a nem mindennapi kezdeményezést.  KÉPGALÉRIA

A TAMA-ban a siker egyik jelentős eleme a vállalati kultúra, ezért nagy hangsúlyt fektetnek annak ápolására. Legfőbb értékeknek a folyamatos fejlődési törekvést, a gyakorlaton és tapasztalaton alapuló szakértelmet, a stabilitást és rugalmasságot, a csapatmunkát és csapatszellemet valamint a TAMA örökségének ápolását tartják, mindezt a helyi kultúrák tiszteletben tartása mellett. Hisznek abban, hogy a város, a helyi intézmények, a sportélet és a kistermelők támogatásával jobbá tehetik közvetlen környezetüket, illetve honorálni tudják a közösségnek azt, hogy a sikeres cégek közé tartozhatnak. Mindig igyekeznek új és egyedi megoldásokkal, kreatív programokkal előállni, új hagyományokat teremteni, hogy ezzel is köszönetet mondjanak dolgozóiknak a kiváló munkáért.

Tama termelői piac 34Tama termelői piac 25

Megkértünk néhány dolgozót, mondja el véleményét a rendezvényről, mit szól a lehetőséghez, hogy ilyen formában is beszerezheti az ünnepekhez szükséges élelmiszereket, alapanyagokat. Egybehangzóan minden megkérdezett örömét fejezte ki, hogy alkalma nyílt ezen a családias hangulatú vásáron részt venni, ugyanis a munkaidő beosztás miatt nem mindig tudnak kimenni a helyi piacra. A cég által nyújtott anyagi támogatás sem elhanyagolható - mondták - főleg így az ünnepek előtt, a Tama ugyanis egy egyszeri, 5000 Ft-os utalványt adott minden dolgozójának, melyet 500 forintos Tama-címletekben bocsájtott a rendelkezésükre. A fogyasztási szokásokról érdeklődve azt is megtudtuk, minden megkérdezett előnyben részesíti a helyi, kistermelőktől származó magyar termékeket, de nem elhanyagolható számukra a termék árfekvése sem.

Tama termelői piac 02Tama termelői piac 05

A kistermelők is örömmel érkeztek a Tama berettyóújfalui telephelyének udvarára, hogy megismertessék a dolgozókkal termékeiket, kínálatukkal hozzájáruljanak az ünnepi asztalhoz.

A hajdúszoboszlói Kovács tanya mélyalmos tartásból származó tojásokat értékesít a régióban és Debrecenben. Kovács Dávid elmondta, a baromfiknak adott takarmányokat is saját maguk állítják elő. Sajnos az idei évben tapasztalt áremelkedés a tojások esetében is érzékelhető, de a bolti ketreces tartásból származó tojások helyett érdemesebb a mélyalmos tojásokat előnyben részesíteni, hiszen sokkal egészségesebbek, ízletesebbek és az áruk sem magasabb.

Tama termelői piac 50Tama termelői piac 52

A berettyóújfalui piacon is megtalálható hidegen sajtolt napraforgó olajokkal érkezett a termelői vásárra Nagyné Ungvári Andrea. Elmondása szerint ezek az olajok speciális zsírsav tartalmú napraforgóból, különleges eljárással készülnek, melynek köszönhetően élettani hatásuk kedvezőbb a bolti napraforgó olajoknál. Többször felhasználható, sütés közben a lehető legkevesebb káros anyag keletkezik, illetve omega 9-ben gazdag élelmi forrás, ami egészségünk megőrzése szempontjából nagyon fontos tényező.

Tama termelői piac 29Tama termelői piac 45

A hajdúböszörményi Hárs Udvar Manufaktúra a 2020-ban, a pandémiás helyzet hatására kezdett el élelmiszeripari termékek gyártásával foglalkozni. Saját gazdasággal rendelkeznek, amely hamarosan bio minősítést fog kapni. Örülnek a Tama Hungary Kft. által szervezett termelői piacnak és a bemutatkozási lehetőségnek, ugyanis Berettyóújfaluban épp most szeretnének megjelenni termékeikkel. Csütörtöki napokon lesznek megtalálhatóak a helyi piacon. Folyamatosan fejlesztik tartósítószer-mentes termékeiket. A bodza, menta, levendula, citromfű, homoktövis, berkenye és csipkebogyó szörp mellet idén a fenyőrügy és a rózsa szörp is elérhető lesz. Továbbá kekszeket, csokinyalókákat, gumicukrot, pillecukrot, desszertönteteket is készítenek az előbb említett növényekből. Olyan mézkülönlegességeket is kínálnak a vásárlóknak mint a facélia, a hárs, a mézharmat.

Tama termelői piac 16Tama termelői piac 46

A Tama piac egyik legfiatalabb termelője, a berettyóújfalui Suta Gergő őstermelő öt éve kezdte vállalkozását, hentes termékekkel (pl. füstölt áruk, nyers termékek, hurka, kolbász) és mézzel foglalkozik. Helyi elismert szakemberektől tanult, mára már saját sertés és méhállománnyal rendelkezik. Célja, hogy természetes alapanyagokból készült, adalékanyagoktól mentes termékei révén visszahozza a régi ízeket. Jelenleg Komádiban és Debrecenben végzi az értékesítést, a berettyóújfalui érdeklődőket a lakásán szolgálja ki. 

Az első Tama termelői piacon részt vettek:

HÚSÁRU
Pázmándi Sándor
Tóth Hús Debrecen
Suta Gergő

HAL
Szarvas-Fish Kft.
Mindehol Hal

SAJT
Bandi&Babci sajtjai

MÉZ
Papp Eszter

KÜRTŐS KALÁCS
Bereczki Szabolcs

EGYÉB
Pocsaji kézművesház - savanyúság, lekvár, szörp, zakuszka
Gállné Marika - tojás, tészta
Molnár Tamás - Parajdi só, só párna, sópipa, fürdősó, sószappan, szörp, zakuszka, lekvár
Hárs udvar - szörp, pillecukor, gumicukor, méz, préslevek, nyalóka, keksz
Chilifarm - chili szószok
Nagyné Ungvári Andrea - napraforgó, repce olaj
Kovács Tojás - tojás, dió
Sárréti Tejmalom - tejtermékek, hústermékek

Tama termelői piac 04Tama termelői piac 26

A vásár másik érdekessége volt, hogy a délután folyamán a Best FM rádió is kitelepült a helyszínre, ahol először Győrfi Sándor, a Tama Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a hallgatókat, majd a dolgozóknak lehetőségük nyílt az éteren keresztül dalokat kérni-küldeni, illetve üzenni szeretteiknek, barátaiknak. Ezen a napon a rádiós nyereményjáték is a TAMA-ról szólt, a kvízkérdésekre több száz helyes megfejtés érkezett, melyeket a cég által felajánlott ajándékcsomagokkal honoráltak.

A vásáron résztvevők - vásárlók és kisteremlők egyaránt - bíznak abban, hogy ezzel hagyomány teremtődik és rendszeresen megszervezésre kerülnek majd hasonló rendezvények. Ezáltal a cég dolgozói még jobban össze tudnak kovácsolódni, kellemes kispiaci hangulatban ismerkedhetnek meg a helyi árusokkal és termékeikkel, közben pedig egészséges élelmiszereket vásárolhatnak saját maguk és családjuk részére.

Tama termelői piac 09Tama termelői piac 33

You have no rights to post comments