artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Tama Hungary Kft. nagyon fontosnak tartja a cégnél dolgozó kollégák tudásának új és korszerű ismeretekkel történő folyamatos bővítését. Ennek érdekében minden évben különítenek el erre bizonyos mértékű anyagi forrást, az előzetes képzési és egyéni fejlesztési tervnek megfelelően. Praczuné Mózes Rita, a TAMA Hungary Kft. HR menedzsere számolt be lapunknak az elmúlt időszakban a cég dolgozói számára szervezett képzésekről.

Mint elmondta, 2018-ban indultak egy GINOP pályázaton, amellyel több mint 57 millió forintot nyertek vállalati képzésekre. A most záruló projekt keretein belül tartott képzéseket minden törvényi előírásnak megfelelően, 100%-osan tudták teljesíteni.

A pályázaton elnyert összegből angol nyelvi és informatikai kompetenciákat fejlesztő képzések és különböző szakmai programok valósulhattak meg. A cég szempontjából az angol nyelv kiemelkedően fontos, ugyanis az izraeli tulajdonú anyacéggel valamint a vállalat többi - a világ szinte minden pontján megtalálható - egységével ezen a nyelven tartják a kapcsolatot, napi szinten használják a munkavégzéshez.

Az informatikai tudás folyamatos fejlesztése, a naprakész tudás megszerzése is kiemelt jelentőségű, hisz ennek birtokában a dolgozók még könnyebben és még hatékonyabban tudják ellátni a feladataikat. A munka során – főképp a könyvelés és a logisztika területén – nem ritka a több száz, vagy több ezer soros Excel táblázat kezelése, amihez a lebonyolított képzés nagy segítséget nyújtott.

tamatreningA GINOP pályázaton belüli képzések révén sok új dolgozónak tudtak darukezelői (híddaru) és targoncavezetői engedélyeket, hatósági bizonyítványokat adni. Ezek a tanfolyamok és a vizsgák is a TAMA Hungary Kft. telephelyén, ismerős környezetben, saját gépek használatával kerültek megvalósításra.

Kiemelt fontosságú volt még a karbantartás fejlesztés. A karbantartók pneumatikai és hidraulikai tudását frissítették fel a meglévő szerződött partnerek tanfolyamán keresztül. A villanyszerelők FAM (feszültség alatti munkavégzés) képzésen vettek részt.

A menedzsertől azt is megtudtuk, hogy a vállalatnál háromszintű menedzsment képzést vezettek be a tavalyi év során. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a műszakvezető szinttől a középvezetőkön át egészen a vállalat menedzsmentjéig különböző vezetői képességeknek és eszköztáraknak a bővítését tűzték ki célul.

A vállalathoz belépő dolgozók Lean képzésben részesülnek, mivel a TAMA Hunfary Kft. a Lean szemléletnek megfelelően dolgozik, ezért fontos, hogy az új munkatársak is tisztába legyenek a Lean alapjaival és megismerjék annak módszertanát. Ennek érdekében egy tájékoztató füzet is összeállításra került, amit minden új Tama dolgozó megkap. A Lean üzenete röviden a pazarlás mindennemű formájának megszüntetése, minél kevesebb erőforrás felhasználásával értéket szállítani a vevő számára .

You have no rights to post comments