artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Impozáns - a megyében is párját ritkító - 12.000 négyzetméteres raktárcsarnokkal bővült a Tama Hungary Kft. berettyóújfalui üzeme, melynek hivatalos átadóját 2018. szeptember 26-án tartották. Az 1,6 milliárdos beruházással a mezőgazdasági csomagolótermékek gyártásában világviszonylatban is piacvezető cég raktározási feladatai válnak könnyebbé és költséghatékonyabbá. KÉPGALÉRIA

Az ünnepélyes átadót megtisztelte jelenlétével Tállai András pénzügyminisztériumi miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere, Dweik Dóra a HIPA képviseletében valamint Dr.Skultéti Éva a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. A vendégek között köszönthettük a Tama izraeli képviselőit, a helyi és országos üzleti partnereket, beszállítókat.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 10Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 12

Az ünnepség egy -  a cég életét bemutató - kisfilmmel kezdődött, majd Győrfi Sándor a Tama Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az ügyvezető röviden bemutatta a Tama csoport történetét, fejlődését, tevékenységét, filozófiáját és jövőbeni terveit. Mint megtudtuk, a TAMA csoportot 1950-ben alapította Kibbutz Mishmar Haemek és Kibbutz Galed. Dolgozói létszáma 1800 fő. Négy gyár található Izraelben, kettő Olaszországban, egy-egy Lengyelországban, Brazíliában, Vietnámban, az Egyesült Államokban és Magyarországon, a Tama Hungary Kft.

Az innováció a cég alapfilozófiájához tartozik, minden második évben új termékkel bővítik a palettát. A cégcsoport berettyóújfalui gyára rendkívül dinamikusan fejlődik; 2009-ben, megalakulása évében 46 fővel 25.000 tekercs hálót és 4.000 tonna bálázó zsineget gyártott, 2.400.000 EUR árbevétel mellett.  Az évek során a dolgozói létszám 330 főre növekedett, a háló termelés 320.000 tekercsre és a zsineg 16.000 tonnára 66.600.000 EUR árbevétel mellett. A cégcsoporton belül a berettyóújfalui gyár a legnagyobb és legeredményesebb. A folyamatos piackutatásnak, a világméretű  marketingnek és az innovatív szemléletű termékfejlesztésnek köszönhetően folyamatosan bővül a megrendelőinek köre. Kiemelt vevői közzé tartoznak a világvezető mezőgazdasági gépgyártói, de azt is kijelenthetjük, a Tama napjainkra a bálahálóra vonatkozóan a világpiac vezető vállalatává vált 56%-os piaci részesedésével.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 13Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 16

Az intenzív növekedésnek köszönhetően számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, melynek része volt többek között egy 2015-ben átadott 4000 négyzetméteres gyártócsarnok is, valamint egy nagy teljesítményű gépsor 750.000.000 HUF összértékben 2017-ben. A vállalat vezetésének célja, hogy fiatalos, dinamikus nemzetközi munkakörnyezetet teremtsen, együttműködve a helyi munkavállalókkal és helyi hivatalos szervekkel.

A jelenlegi 1,6 milliárdos beruházással a raktározási feladatok válnak könnyebbé és költséghatékonyabbá, a 12.000 négyzetméteres raktárhelyiség augusztus végére készült el az Aktuál Bau Kft. kivitelezésében. Az ügyvezető igazgató ünnepi beszéde végén megköszönte a beruházásban résztvevő valamennyi partner és dolgozó konstruktív közreműködését az akár 10.000 raklap befogadására is alkalmas raktárépület kivitelezésében.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 15Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 22

Az ügyvezető igazgató után Amiram Mainz, a cégcsoport beszerzési igazgatója köszöntötte a megjelenteket és elmondta, a Tama 10 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy komoly fejlesztésbe kezd Magyarországon, ugyanis felismerte milyen óriási potenciál és lehetőség rejlik ebben a Kelet-európai országban.  Azóta sok víz lefolyt a Tiszán és a cég mára harmincszoros növekedést mutat az árbevételét illetően. Ez a lenyűgöző eredmény nem jöhetett volna létre a Tama Hungary Kft. nagyszerű és elkötelezett vezetői, Győrfi Sándor és Antonio Silletti nélkül. Az igazgató elmondta, az elmúlt években nagyon sok erőforrást, energiát és vezetői figyelmet fektettek abba, hogy a Tama Hungary egy modern, erős és dinamikus gyárrá válhasson, amely sikeresen és hatékonyan tudja kiszolgálni nem csak a magyar, hanem az európai, vagy akár a tengerentúli piacokat is. Meggyőződésük, hogy minden erőfeszítésük amely a magyar cég fejlesztésére irányult, egyben ahhoz is hozzájárul, hogy megerősödjön az együttműködés egyrészt a vállalat és az alkalmazottak, a vállalat és a beszállítók, partnerek között, elősegíti a Berettyóújfaluval és a régióval való együttműködést, illetve erősíti az Izrael és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatot is. Az igazgató köszöntője végén - kedves gesztusként - magyarul is megköszönte a vendégeknek, hogy eljöttek és megosztották velük ezt a kivételes napot.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 27Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 14

Tállai András pénzügyminisztériumi miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár elmondta, örömmel érkezett az eseményre, nem csak azért mert szűkebb hazájába, Hajdú-Bihar megyébe jöhetett, hanem azért is, mert öröm látni, hogy a Kelet-Magyarországi térség épül és fejlődik. Nagyon jó érzés látni azt, hogy egy korábbi jó gazdasági döntés hogyan tud kiteljesedni, hiszen ez a döntés kihat Berettyóújfalun túl az egész régióra. Az államtitkár köszönetét fejezte ki a Tama Hungary Kft.-nek az eddigi fejlesztésekért, a gigantikus méretű logisztikai csarnok létrehozásáért, majd kiemelte, ez a hatalmas beruházás egy üzenet; azt üzeni, hogy Magyarországon érdemes befektetni, mert itt biztonság van, és a behozott tőke a magyar emberek munkája által meg fog térülni. Reményét fejezte ki, hogy a kormány gazdasági tevékenységet serkentő törekvései érezhetőek lesznek az ilyen vidéki, családiasnak mondható gazdasági társaságok működésében is, mint amilyen a Tama Hungary Kft. Végül a miniszterhelyettes a Magyar Kormány nevében megköszönte a cégcsoportnak , amiért bíznak a magyar emberek szaktudásában, szorgalmában, bíznak Magyarországban.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 29

Muraközi István Berettyóújfalu "büszke polgármestereként" köszöntötte a megjelenteket és Lao-ce kínai filozófus gondolatait hívta segítségül beszédében.

"Terebélyes fa hajszál-gyökérből fejlődik,
kilenc-emeletes torony kupac földből emelődik,
ezer-mérföldes utazás egyetlen lépéssel kezdődik."

Stílusosan folytatva a mezőgazdasági hasonlatot, a polgármester a Tama céget egy terebélyes almafához hasonlította, amely egészséges gyümölcsöket ad a gazdájának. Külön köszönetét fejezte ki a cégvezetőknek azért, hogy 2009-ben Berettyóújfaluban vetették el ennek a növénynek a magját, amely mára a kitartó és szorgalmas munka eredményeképp egy egészséges, bőséges termést adó gyümölcsfává terebélyesedett. Reményei szerint ahogy a fa gyökerei mélyen kapaszkodnak az anyaföldbe, úgy a Tama Hungary Kft. és városunk között is egyre erősebb és mélyebb lesz a kapocs. A polgármester elmondta, itt Berettyóújfaluban nem lehetünk elég hálásak azért, hogy a cég minket választott annak idején telephelyéül, hiszen többnyire a vállalat fejlődésének köszönhetően 12,8%-ról mára  6%-ra csökkent a munkanélküliségi ráta. Bízik abban, hogy a Tama példája utat mutat más cégeknek is, és az egyre kedvezőbb infrastruktúrális feltételeknek köszönhetően a közeljövőben egyre több gazdasági társaság választja majd Berettyóújfalut telephelyéül.

Az esemény ünnepélyes szalagátvágással, kötetlen beszélgetéssel és állófogadással zárult.

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 37Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 35

Tama raktárcsarnok átadó ünnepség 39

 

 

You have no rights to post comments