artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 20. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Március 1-jén éjfélig kaptak határidőt az Országos Kórházi Főigazgatóságtól az orvosok és az egészségügyben dolgozó szakdolgozók, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony szerinti új szerződéseiket aláírják. A tavaly októberben elfogadott orvostörvény szerint ugyanis az orvosok és a szakápolók az állami, vagy önkormányzati egészségügyi szolgáltatónál csak ilyen jogviszony keretében dolgozhatnak. Ennek kapcsán megkérdeztük Dr. Muraközi Zoltánt, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatóját, hogy városunk kórházában milyen arányban került aláírásra a szerződés az orvosok és szakdolgozók között.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a 820 dolgozóból összesen 9 fő nem írta alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, ami 1%-ot jelent (egy fizetés nélküli szabadságon lévő orvos, egy szakpszichológus, 5 fő egészségügyi szakdolgozó és 2 fő egészségügyben dolgozó).

Emellett 4 orvos, és 3 egészségügyi szakdolgozó, akik eddig egyéb jogviszonyban dolgoztak, szintén aláírták az új jogviszony-szerződést, így a Kórházunk ellátási területén élő lakosok egészségügyi ellátása továbbra is teljes körűen biztosított lesz.

Ezúton is köszönöm Munkatársaink együttműködését! - zárta nyilatkozatát Dr. Muraközi Zoltán főigazgató


Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a hétfő esti adatok szerint – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jenei Zoltán, országos kórház-főigazgató, aki óriási eredménynek nevezte ezt. Biztonságban van az ellátás. Az országos kórház-főigazgató azt hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt akár javulhat is.

Forrás: vg.hu

 

You have no rights to post comments