artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

3 nap alatt 540 ember kaphatja meg első koronavírus elleni védőoltását a Gróf Tisza István Kórházban 2021. február 25-én megnyíló oltópontokon. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Dr. Muraközi Zoltán főigazgató az oltópontoknak helyet adó épületben. KÉPGALÉRIA

A főigazgató a sajtó kérésére elmondta, a háziorvosok által korábban kiértesített pácienseket várják majd csütörtök reggeltől, akik a kötelező vizsgálatok után a Pfizer-Biontech vakcinát fogják megkapni. Az előszűrések (vérnyomás-, pulzus-, véroxigénszint mérés) két helyiségben történnek, itt kerülnek kitöltésre a nyilatkozatok is. A vizsgálatok alapján kerül eldöntésre, hogy a védőoltás beadható-e. Az oltásokat összesen 4 helyiségben végzik orvosok, nővérek, szakdolgozók. A kötelező várakozási idő után ellenőrző vizsgálatok következnek, ha semmilyen tünet nem jelentkezik, akkor az állampolgár az oltási dokumentummal távozhat.

Az új oltópontokra az első oltásra érkezőket várják, a második oltást kapókat pedig pénteki és szombati napokon, a szakrendelőben 2 oltóponton jelentkezhetnek.

Dr. Muraközi Zoltántól azt is megtudtuk, hogy az 1928-ban épült, - korábban gyermek fertőző osztályként működő - nemrég felújított épületében végzik majd az oltásokat, ahol teljesen elkülönülnek az oltandók a kórház betegeitől. Azért is praktikus a megoldás, mert így a Tardy utca felől, egy külön erre a célra megnyitott bejáraton tudják majd fogadni az oltásra érkezőket, akiknek külön parkolóhely és akadálymentes bejárat is a rendelkezésükre áll.

Új oltópontok nyílnak 06Új oltópontok nyílnak 02

Az épületről a főigazgató elmondta, 370 millió Forint kormányzati támogatásból került felújításra, és eredeti funkciója szerint ISZME - Intenzív Szubintenzív Megfigyelő Egységként fog működni a járvány elmúltával, azaz itt fogják elhelyezni azokat a fogvatartottakat, akik egy műtét vagy egyéb beavatkozás után megfigyelésre szorulnak. Erre kilenc 3 ágyas kórterem áll rendelkezésre, a BV által jóváhagyott biztonsági berendezésekkel, eszközökkel felszerelve. Minden kórteremben található mosdó, zuhanyzó és WC. A főigazgató emlékeztetett, korábban 860 millió Forint kormányzati támogatást kapott a kórházunk, amelyet műszerek vásárlására fordítottak, a közelmúltban pedig egy MR készülék is beszerzésre került, melynek üzembe helyezése március  végére várható.

Új oltópontok nyílnak 19Új oltópontok nyílnak 17

Muraközi István polgármester hozzátette, az elmúlt hetekben a szociális intézményekben élők oltása megtörtént városunkban, valamint ezidáig az egészségügyi dolgozók közel 60%-át is beoltották, közülük már többen a második vakcinát is megkapták. Jelenleg a háziorvosok által kiértesített betegek elsőkörös oltása történik, illetve a holnapi nap folyamán a berettyóújfalui háziorvosok is megkezdhetik a Sinopharm-vakcinával történő oltást, így praxisonként újabb 50-55 páciensnek nyílik lehetősége a védettség megszerzésére.

You have no rights to post comments