artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. június 8. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Grillezett csirkecombfilé hasábburgonyával, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az „Integrált projekt a fenntartható fejlődés érdekében, Bihar megye hegyvidéki részén, az egészségügyi szolgáltatások és az ezekhez való hozzáférés elősegítése illetve fejlesztése a sürgősségi esetekkel kapcsolatos orvosi beavatkozások területén” című projekt (ROHU-449) – mely a Interreg V-A Románia-Magyarország 2014-2020 Program keretén belül valósul meg – nyitókonferenciájára került sor Nagyváradon.

A rendezvényen köszöntőt mondott Bónácz János, Berettyóújfalu város alpolgármestere, előadást tartott Dr. Muraközi Zoltán – a Gróf Tisza István kórház főigazgatója.

A projekt egyedi célkitűzése: Fejlettebb megelőző és a gyógyulást célzó egészségügyi szolgáltatások a támogatható területen.

Egészségügyi és társadalmi beruházások szorgalmazása, amelyek hozzájárulnak a nemzeti, regionális és helyi infrastruktúrák fejlesztéséhez, melyek révén csökkenthetők az egyenlőtlenségek a társadalmi, kulturális és szabadidős szolgáltatások hozzáférhetősége által, valamint ezek átirányítása a helyi közösségek felé a fennálló központosított szolgáltatások helyett.

Összköltségvetés: 9 717 383.06 euró, amiből 7 987 250.81 euró ERFA támogatás

Berettyóújfalu Város Önkormányzatának költségvetése: 880 376,00 euro

Nyitókonferencia Nagyváradon 02Nyitókonferencia Nagyváradon 03

Pályázati Partnerek:

  • Bihar Megyei Tanács (Vezető partner)
  • Nagyvárad Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Margitta Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Nagyszalonta Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Élesd Város Önkormányzata
  • Belényes Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Nagyváradi Egyetem, Orvosi és Gyógyszerészeti Kar
  • Bihar Megyei Barlangi és Hegyimentő Szolgálat (Társult partner)
  • Gróf Tisza István Kórház (Társult partner)
  • ISU Crisana Judetul Bihor

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Gróf Tisza István Kórházhoz tartozó új gyógyászati részleget alakít ki a Bihar Termálliget területén, ahová áthelyezi a kórház mozgás rehabilitációs járóbeteg-szakrendelését is.

Berettyóújfalu Ro Hu 20191003 DrMZ2Berettyóújfalu Ro Hu 20191003 DrMZ3

Berettyóújfalu Ro Hu 20191003 DrMZ4Berettyóújfalu Ro Hu 20191003 DrMZ5

Margitta, Nagyszalonta, Élesd, Belényes Önkormányzatok digitális ultrahang és röntgen géppel szerelik fel a helyi kórházakat.

Nagyvárad egy hatékony távgyógyászati (telemedicina) hálózat kialakítását célozza meg, valamint kórházak felszerelését berendezésekkel.

Bihar Megyei Tanács az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését illetve jobbítását célozza meg a megye hegyvidéki területein, két elsősegély- és sürgősségi központ létrehozásával. Ezen központok működtetését a Bihar Megyei Hegyimentő Szolgálat fogja biztosítani.

Pályázati megvalósítások: Gyors és hatékony sürgősségi egészségügyi beavatkozást lehetővé tevő eszközhálózat és infrastruktúra Bihar megye hegyvidéki térségében, valamint a mentési idő lerövidítése. A rendelkezésre álló források felhasználása és ezek élettartamának növelése. Az onkológiai kezelések számának növelése. Folyamatos képzés és naprakész szakembergárda biztosítása.

A program nagy lehetőség a kórháznak és Berettyóújfalunak.

You have no rights to post comments