artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelően 2019. július 3-án, Semmelweis Ignác emlékére megtartott rendezvényen került sor az orvosi előléptetésekre, a kiváló dolgozói kitüntetések, igazgatói dicséretek, elismerések átadására. KÉPGALÉRIA

A rendezvényen Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármester és Dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-Magyarországi Térségi igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Muraközi Zoltán főigazgató mondott ünnepi beszédet, amely az alábbiakban olvasható:

„Tisztet Polgármester Úr! Tisztelt Igazgató Úr! Kedves munkatársaink!

Amikor az ember először megy óvodába, még halvány sejtelme sincs arról, mi lesz belőle, hol és hogyan lesz, ha felnő. De szerencsére nem is érdekli. Akkor neki más a feladata, játszani kell, szocializálódni, és délután aludni. Aztán azonban felnő, és szerencsés esetben dolgozni kezd. Mivel nem vagyunk egyformák, ez a dolgozás is különböző lehet. Na nem a munkák, foglalkozások közötti különbségre gondolok itt, hanem a munkához való hozzáállásra. Van, akit tökéletesen kielégít, hogy a kötelező időt valahogyan eltöltse a munkahelyén, vagy annak közvetlen közelében. Vannak, akik ennél többet nyújtanak. És végül van egy csoport, akik nem elégszenek meg azzal, hogy elvégezzék a rájuk kirótt napi penzumot, hanem hozzáadnak még valami pluszt is magukból. Ki emberséget, ki mosolyt, ki igényes munkát, ki segítséget. Vagy ezek közül többet, akár mindet is. Nos, Ők azok, akiket ma ünneplünk, Ők azok, akiknek most ide ki kell majd állniuk, és elviselni az itt zúgó klíma hideg levegőjét, szembe kell nézniük a kórház dolgozóival. Tudom, hogy sokan a később kiszólítandók közül soha nem kívánták, hogy azt, ami számukra természetes, a feladatok korrekt elvégzését, azt jutalmazzuk. Megtesszük mégis, mert mindenkinek tudnia kell, egyrészt azt, hogy a dolgozók extra áldozatvállalása nélkül semmilyen intézmény nem működhet, másrészt azt, hogy az odaadást, lojalitást észrevesszük és értékeljük. Szerencsére nagyon sok olyan dolgozója van a Kórháznak, akik megérdemelnek dicséretet, kitüntetést, viszont sajnos a keretek nem olyan nagyok, és úgy gondoljuk, ha egyszerre csak kevesen kapják, akkor azok értéke is megmarad értékelhetően nagynak.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 02Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 03

Ma ünnepeljük az egészségügyi (és teszem hozzá! az egészségügyben) dolgozókat. Semmelweis Ignác születésnapja adja az apropót, így nézzük át röviden az Ő pályafutását is. Orvosként dolgozott, de a mindennapi munkája mellett különös felelősséget érzett a reá bízott emberek iránt. Az akkori kor elfogadott, magas halálozással járó állapota, a gyermekágyi láz megelőzése, kezelése megragadta képzeletét, és végül, mint tudjuk, megoldotta a feladatot! Sajnos Ő nem kapta meg azt az elismerést, melyet korszakos felfedezése, és áldozatvállalása miatt megillette volna. Ma hiába hívjuk Őt az anyák megmentőjének, ha életében ezért semmilyen elismerést nem kapott, sőt! Az utókor felelőssége, hogy a saját korának kiválóságait elismerje, értékelje, jutalmazza, mint ahogy mi is tesszük.

Tisztelt munkatársaink! Engedjék meg, hogy erről a helyről is, ismételten megköszönjem mindannyiuk tisztességes munkáját, mellyel hozzájárultak, hozzájárulnak Kórházunk működéséhez. Azt, hogy mindenki a saját helyén, a saját feladatainak elvégzésével teszi lehetővé, hogy Intézményünk a mai napig a bihari emberek szolgálatára tud lenni, és a néha nehezebb körülmények között azért szépen, lassan fejlődik is. Köszönöm!

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 07Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 08

Mint előttem Dr. Suba László igazgató úr is elmondta, Magyarország Kormánya, benne az egészségügyi vezetőség is elismeri az egészségügyben dolgozók tisztességes munkáját, és ebbe természetesen a Gróf Tisza István Kórház munkatársai is vastagon beleértendőek. Bízom benne, hogy az a tendencia, mely jó pár évvel ezelőtt elindult, tovább folytatódik. Pár év múlva elmondhatjuk, hogy egy, a szakmájában komoly jártasságot szerzett nővér fizetése a duplájára nőtt 2010-hez képest, úgy, hogy az infláció nem zavart bele a történésekbe! Ezek a lépések, és a világon egyedülállóan bőkezű családtámogatási rendszer reményeim szerint lehetővé teszik, hogy a közeli jövőben egyre több visszatérő, és újonnan belépő egészségügyi dolgozóval számolhatunk, akik nem csak erkölcsi, hanem komoly, versenyképes anyagi megbecsülésre is számíthatnak áldozatos munkájukért.

Most viszont lássuk, kik azok, akik a munkatársaik, vezetőik szerint a kiválók között is a legjobbak. Kérem, örüljenek velünk együtt az Ő sikereiknek és elismerésüknek!”

Az ORVOSI ELŐLÉPTETÉSEKET, kinevezéseket Dr. Pete László orvos igazgató adta át:

Dr. Borbíró Mária

2004-ben szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen. Mentőorvosi gyakorlattal háta mögött 2010 óta dolgozik kórházunk Sürgősségi Betegellátó osztályán. Ugyanebben az évben oxyológia és sürgősségi orvostanból szerzett szakvizsgát. Munkája elismeréseként 2017-ben adjunktusi kinevezést kapott. A Sürgősségi osztály mindennapi működése áldozatos munkája nélkül nehezen lenne elképzelhető. Az OKJ-s képzések során évente több alkalommal oktat alapfokú újraélesztést, aktívan részt vett a sürgősségi szakápoló képzésben is. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, rendszeres részvevője a hazai szakmai továbbképzéseknek, valamint ALS, EPLS, ATLS, ASLS nemzetközi szintű továbbképzéseken vett részt az elmúlt években. Munkáját a kiemelkedő szakmaiság, gondosság, betegek iránti empatikus hozzáállás, munkatársai irányában maximális segítőkészség, kollegialitás jellemzi. Az osztályvezető távollétében helyettesítési feladatokat is ellát.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Borbíró Mária adjunktust FŐORVOSSÁ nevezi ki.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 12

Dr. Todorov Nelli

2001-ben szerzett általános orvosi diplomát a Bolgár Népköztársaság Orvostudományi Egyetemen, 2002 óta dolgozik kórházunk Gyermekosztályán. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból szakvizsgázott, 2015-ben neonatológiai ráépített szakvizsgát szerzett. Preventív és gyógyító munkáját a gyermekosztályon és az újszülött részlegen is a kor szakmai színvonalán szorgalmasan, becsületesen végzi. Szakmai továbbképzéseken, kongresszusokon aktívan részt vesz. Tagja a Magyar Gyermekorvosok Társaságának és a Neonatológusok Társaságának. Megbízható munkájára a gyermekgyógyászati osztály 17 éve számíthat.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Todorov Nelli adjunktust FŐORVOSSÁ nevezi ki.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 14

Dr. Lőrincz Lóránd Ferencz

2006-ban szerzett általános orvosi diplomát a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Kar, általános orvosi szakán. Klinikai kutatási munkatársként dolgozott a nagyváradi kórházban, laboratóriumi rezidensként helyt állt a kolozsvári-, majd a nagyváradi Megyei Sürgősségi Kórházban. 2013-ban klinikai laboratóriumi orvosi szakvizsgát tett Temesváron. A Nagyváradi Kórház Mikrobiológia és Parazitológia részlegén diagnosztikai feladatokat végzett, majd Klinikai laboratóriumi szakorvosként helyezkedett el a Nucseti Pszichiátriai Kórházban, ahol 1 évig etikai igazgató is volt. 2016 óta dolgozik kórházunk Központi Laboratóriumában. Tagja a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaságnak, rendezvényeinken, továbbképzéseken részt vesz. Szem előtt tartja a laboratórium minőségi munkáját, a Clinical Chemistry folyóiratban leírt újdonságokat naprakészen követi és próbálja intézetünk munkájába átültetni. Kórházi belső auditorként tevékenyen részt vállal a minőségügyi munkában.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Lőrincz Lóránd Ferencz szakorvost ADJUNKTUSSÁ nevezi ki.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 15

ORVOS IGAZGATÓI dicséretek, elismerések, melyeket Dr. Pete László orvos igazgató adott át:

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Dr. Papp Anikó főorvos

1980-ban szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1980. óta dolgozik kórházunk belgyógyászati osztályán, 1992-ben adjunktussá nevezték ki, 2004-ben főorvosi kinevezést kapott. 1986-ban belgyógyászati-, 1990-ben kardiológiai szakvizsgát szerzett, 2017-ben felnőtt transtorakális echokardiográfia (szívultrahang J ) licenc vizsgát tett. 2012-2018. között a belgyógyászat osztályvezető főorvosaként látta el feladatait. Az utóbbi években egészségi állapota ellenére változatlan aktivitással és nagy teherbírással végzi feladatait, ambuláns és szükség esetén osztályos munkában változatlanul részt vállal. Főorvosnő közel négy évtizede az osztály stabil és meghatározó alakja, emellett teherbírása és magas színvonalon végzett munkája révén a régió kardiológiai ellátásának elismert és nehezen pótolható elemévé vált. Szakmai hozzáértése, a betegekkel szembeni alázata, empátiája mindannyiunk számára követendő példát jelent. A medikusképzésben vállalt aktív és színvonalas tevékenységét a Debreceni Egyetem is elismerte és kitüntetésben részesítette.

Dr. Papp Anikó főorvost az osztályvezető főorvos felterjesztése alapján a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 17

IGAZGATÓI DICSÉRET

Dr. Kovács Ilona főorvos

1982-ben szerzett általános orvosi diplomát a Marosvásárhelyi Orvos- és Gyógyszerésztudományi Egyetem Gyermekorvosi Karán, majd 3 évig a Nagyváradi Gyermekkórházban, 14 évig pedig házi gyermekorvosként dolgozott Bihar megyében. 1999-ben települt át Magyarországra, diplomája honosításkor gyermekorvosi szakképzettségnek felelt meg, így kórházunk Gyermekosztályán állt munkába 2000-ben. A területen végzett háziorvosi munka után gyorsan beilleszkedett a fekvőbeteg ellátásba, háziorvosként szerzett tapasztalatait a diagnosztikus és terápiás tevékenység során nagy körültekintéssel alkalmazza. Továbbképzéseken és kongresszusokon rendszeresen részt vesz. Tagja a Magyar Gyermekorvosok Társaságának. Munkáját meggyőző szakmai tudással, nagyfokú körültekintéssel végzi.

Dr. Kovács Ilona főorvost az osztályvezető főorvos felterjesztése alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 19

Dr. Sass Imre János osztályvezető főorvos

Egy marosvásárhelyi orvoscsalád kisebbik fiaként 1984-ben szerzett orvosi diplomát a Marosvásárhelyi Orvos- és Gyógyszerésztudományi Egyetemen. Végzés után, mint kisebbségi magyarnak a kárpátontúli területekre száműzve kellett dolgoznia, és végül ez adta meg a szükséges lökést ahhoz, hogy sok vívódást és családi konfliktust követően feleségével az anyaországba költözzenek. 1988 novembere óta dolgozik Kórházunkban, kezdetben a traumatológia részlegen, majd annak önállósodását követően a traumatológia osztályon. 1991-ben sebészetből, 1995-ben traumatológiából szerzett szakvizsgát. 2005-ben szakmai munkája elismeréseként főorvosi kinevezést kapott. 2009 és 2014 között Németország különböző egészségügyi intézményeiben dolgozott, és szerzett hatalmas szakmai tapasztalatot.  Hazaérkezését követően hamarosan osztályvezetői megbízást kapott, melye feladatot azóta is becsülettel és mély szakmaisággal lát el. A Magyarországon szinte mindenhol jelenlévő szakemberhiány Rá is komoly terhet ró. Reméljük, hogy ez a teher idővel csökkenni fog, és megőrzi erejét és kitartását.

Dr. Sass Imre János főorvost az orvos igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 20

ÁPOLÁSI IGAZGATÓI dicséretek, elismerések, melyeket Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató adott át:

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Karalyos Miklósné rendelőintézeti vezető asszisztens

1999. február 1-től dolgozik Kórházunkban, kezdetben a belgyógyászat osztályon diplomás ápoló munkakörben, majd 2000 júliusától kardiológia szakasszisztensként. Fő tevékenysége mellett több szakrendelésen is besegített, ennek is köszönhetően betekintést nyert az emésztőszervi endoszkópos vizsgálatok végzésébe, majd képzettségét tovább gyarapítva 2009-ben emésztőszervi endoszkópos szakasszisztensi végzettséget szerzett, és kórházunk gastroenterológiai szakrendelésére került. Az akkori szakrendelő vezető előléptetését követően 2012. december 1-től megbízást kapott a Rendelőintézet vezető asszisztensi tevékenységének ellátására, mindemellett továbbra is részt vesz a gastroenterológiai szakrendelés szakasszisztensi feladatainak ellátásában.

Több alkalommal szerepelt országos és helyi szakdolgozói tudományos üléseken, ahol szakmai előadással készült. Vezetőként hatékonyan szervezi a járóbeteg-ellátásban résztvevő szakdolgozóink tevékenységét, emellett szerepet vállal az ápolóképzésében is. Az egészségügy iránt rendkívüli módon elhivatott, szervezőképessége, munkája, kitartása, szakmaszeretete példaértékű.

Karalyos Miklósnét az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 22

IGAZGATÓI DICSÉRET

Máté-Gyenge Viktória orvosírnok

2013-ban kezdett dolgozni kórházunk traumatológiai osztályán orvosírnokként. Munkáját magas szintű szakmai tudás, elhivatottság, megbízhatóság jellemzi. Személyében egy visszafogott, de munkájában a teljességre törekvő egyént ismerhettünk meg. Feladatát igyekszik színvonalasan, az osztály és az osztályvezető főorvos elvárásainak megfelelően végezni. Munkatársaival szemben készséges, mindig segítőkész. Orvosírnok társaival kiválóan együttműködik. Önálló, fegyelmezett magatartású dolgozó. Jó együttműködés, ugyanakkor nagyfokú szerénység jellemzi. Munkatársaival, a betegekkel és hozzátartozóikkal szemben udvarias, ügyeik intézése során előzékeny.

Máté-Gyenge Viktóriát, munkájának elismeréseként, az osztályvezető főorvos felterjesztése alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 23

Fejes Tünde ápolónő

1994. októbere óta dolgozik kórházunk Ideggyógyászati osztályán ápolói munkakörben. Munkáját, feladatait pontosan, példamutatóan, nagy lelkesedéssel végzi. Betegekkel és hozzátartozókkal szemben empatikus, elképesztő optimizmus, bíztatás és jókedv sugárzik belőle. Munkatársaival közvetlen, nyitott, segítőkész.

Betegcentrikus szemlélete, szakdolgozói elhivatottsága az ápolói munkakörben betöltött mindennapjainak alappillére. Kiváló szakmai felkészültsége, széleskörű gyakorlati tapasztalata, pozitív emberi tulajdonságai és a munkához történő hozzáállása alapján,

Fejes Tündét az osztályvezető főnővér felterjesztése alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 24

Lukács Ferencné műtős szakasszisztens

1982 óta dolgozik kórházunkban, és több mind három évtizedet töltött el a kórház műtőjében. Szorgalommal, mindig fegyelmezetten, precízen végezte műtősnői tevékenységét. Bármely profilú műtő munkáját szakértelemmel végzi, azonban az utóbbi időben főként a traumatológiai műtőben tevékenykedik.

Aktív szerepet vállal a képesítés nélküli műtősnők, műtőssegédek képzésében, betanításában. Ismereteit folyamatosan bővíti, nyitott és fogékony az új dolgok iránt. Munkáját mindig pontosan, példamutató igényességgel végzi. Döntései gyorsak, határozottak, megalapozottak. Szakmai kiválósága mellett, kellemes kiegyensúlyozott személyisége nyugodt hangulatot teremt, ami a műtői környezetben elengedhetetlen. Munkatársai emberileg és szakmailag is számíthatnak rá, példát mutat elkötelezettségből és hivatáshoz való hűségből.

Lukács Ferencnét a műtővezető főorvos és vezetőasszisztens együttes javaslata alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 25

Mátrainé Szegedi Erika részlegvezető szakasszisztens

1979. szeptemberében kezdett dolgozni kórházunk Pszichiátria Osztályán, majd 1982-től az Ideggondozóban asszisztensi feladatokat lát el. Rátermettségének köszönhetően 2000-ben megbízást kapott az Ideggondozó részlegvezető asszisztensi teendők ellátására. 2001-ben pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolói szakképesítést szerzett. Szakmai tudása és segítőkészsége miatt mind kollégái, mind a betegek szeretik és elismerik munkáját. Gondozói tevékenységét magas színvonalon, precízen, lelkiismeretesen végzi. Szívesen vállal és végez plusz feladatokat, megbízható munkatárs, jó közösségi ember.

Mátrainé Szegedi Erikát az osztályvezető főorvos és főnővér közös felterjesztése alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 26

A Sürgősségi Betegellátó Osztály dolgozóinak elismerése

A kiemelt elismerést Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Osztály szakdolgozói kapják, a sürgősségi betegellátásban mutatott kimagasló szakmai munkáért, helytállásért és emberségért, az igazi csapatként való összetartásért. A Sürgősségi Betegellátó Osztály szakdolgozói team-munkában dolgoznak, folyamatosan együttműködve a kórház más szakterületeinek orvosaival és szakdolgozóival. Ezen a szakterületen az összedolgozás, az egy irányban való gondolkodás kiemelten fontos. Gyors döntéseket kell hozni, határozottan beavatkozni, és gyorsan cselekedni. Tevékenységükre az empátia, emberségesség, segíteni akarás a jellemző. Munkájukat magas szakmai igényesség, kimagasló elhivatottság jellemzi. Szakmai ismereteik széleskörűek, fogékonyak az újra, a kihívásokra. Rendszeresen részt vesznek továbbképzéseken, képzik magukat. Kiváló szakmai felkészültségüket jelzi, hogy ez évben a Szakdolgozói Kamara által rendezett megyei szakmai versenyen első helyezést értek el!

A Sürgősségi Betegellátó Osztály dolgozóit kiemelkedő, példamutató, csoportos teljesítményükért az Ápolás Igazgató javaslata alapján a Kórház Vezetőtestülete DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 27

A KAIBO Anaesthesiológiai részleg szakasszisztenseinek elismerése

Az Anaesthesiológiai részleg szakasszisztenseinek terhelése az utóbbi időben megnövekedett. Az emelkedett műtői terheltség mellett egyéb területen is fokozódott az igénybevételük, mint az electroconvulsiv kezeléseknél, az endoszkópos vizsgálatoknál, valamint az anaesthesiológiai ambulancián végzett tevékenységeknél. A szűkös szakdolgozói létszám ellenére helytállnak, és magas színvonalon végzik szakmai munkájukat, mely csak jól szervezett és jól irányított team-munkával valósítható meg.

Az Anaesthesiológiai részleg szakasszisztenseit, magas színvonalon végzett munkájuk elismeréseként, az Ápolás Igazgató javaslata alapján a Kórház Vezetőtestülete DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 28

A Rendelőintézet asszisztenseinek elismerése

Kórházunkban a betegellátásban kiemelkedő szerepe van a járóbeteg-ellátásnak, ahol a szakrendelések palettája az évek folyamán egyre inkább bővült és specializálódott. Jelenleg 27 szakrendelésünk működik, az asszisztensi feladatokat 29 fő látja el.

Jól összeszokott, összehangolt rendelőintézeti team alakult ki, a változó szakrendeléseken rugalmasan helytállnak. Az asszisztensek egymást és az orvos kollegákat segítve dolgoznak, munkájukat precízen, pontosan végzik az igényeknek és az elvárásoknak megfelelően.

A Rendelőintézet asszisztenseit, szakmai elhivatottságuk, jó munkájuk elismeréseként az Ápolás Igazgató javaslata alapján a Kórház Vezetőtestülete DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 29

GAZDASÁGI IGAZGATÓI kitüntetések, dicséretek, melyeket Perge Zoltán gazdasági igazgató adott át:

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Olajos Lajosné mb. élelmezési osztályvezető, vezető dietetikus

Az egészségügyi főiskola elvégzése után dietetikusként kezdte pályafutását, majd 1999-ben az intézményünkben működő Központi Dietetikai Szolgálat vezetője lett. Munkáját szakmai alázattal, példamutatóan, fáradhatatlanul végzi, e mellett szerénység jellemzi tevékenységét. Mindig a betegek érdekeit nézve munkálkodik, s elsődleges feladatnak tekinti a betegek dietetikai tanácsokkal való ellátását, az otthoni étrendjük kialakításához, megtartásához szükséges sokirányú segítségnyújtást. Fontosnak érzi, hogy a lakosság körében az egészséges táplálkozás irányelvei széles körben érvényesüljenek. Ennek érdekében is, rendszeresen részt vesz a városban és a környéken rendezett egészségnapokon, egészségfejlesztő programokon, betegegyesületek által szervezett rendezvényeken.

A dietetikai feladatain túlmenően 2013. évtől kezdődően megbízást kapott az élelmezési osztályvezetői feladatok ellátására, ebben a jogkörében eljárva a gazdasági igazgatás munkáját is segíti.

Olajos Lajosnét a gazdasági igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 30

IGAZGATÓI DICSÉRET

Adamcsik Ferencné anyag- és eszközgazdálkodási előadó

1984-ben kezdett el dolgozni kórházunkban anyag-, és leltárellenőrként. Később a pénzügyi osztályon ügyviteli alkalmazott és könyvelő munkakörben is dolgozott.

1991. évtől az Anyag- és eszközgazdálkodási csoportnál tölti be a gazdasági előadói munkakört. Feladatai közé tartozik az orvosi gép-műszerek, tárgyi eszközök és a kéziműszerek beszerzése valamint az ezzel kapcsolatos adminisztrációs feladatok, nyilvántartások és az igen sokszor rövid határidős jelentések elvégzése. Közvetlen munkatársaival és az intézet dolgozóival is jó munkakapcsolatot alakított ki.

Munkáját nagy teherbírással, lelkiismeretesen és pontosan végzi. A munkakörével kapcsolatos változásokat folyamatosan követi, mely a napi feladatok ellátásához elengedhetetlen. Munkájával nagyban hozzájárul intézetünk folyamatos működéséhez.

Adamcsik Ferencnét a csoportvezető javaslata alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 31

Szabóné Kállai Erika takarítónő

Szabóné Kállai Erika a Központi takarítószolgálat dolgozója, 1991-ben került az Intézmény szülészet-nőgyógyászat osztályára. A munkához való hozzáállása, kedvessége révén hamar beilleszkedett. Rátermettsége miatt került kiválasztásra az osztály indulását követően nem sokkal a Sürgősségi Betegellátó osztályra, ahol szintén bizonyítani tudott.

Munkatársai itt is számíthattak rá, szívesen vállalt plusz feladatokat, barátságos és segítőkész viselkedése miatt nagyon jó, – egy-egy személlyel – baráti kapcsolatot alakított ki. A munkahely mellett mindig a fia támogatása a legfontosabb.

Szerénysége és visszafogottsága tartotta vissza a váltástól. Ez, melyre végül felettese ösztönözte 2017 év végén megtörtént, azóta a gazdasági rész, irodaház, igazgatás területén látja el a takarítási feladatokat.

Megjelenése kellemes hangulatot, mosolygóssága kiegyensúlyozottságot áraszt környezetében. Munkatársaival, a kórház dolgozóival, közvetlen felettesével és igazgatókkal tisztelettudó. Mindig minden helyzetben lehet rá számítani.

Szabóné Kállai Erikát a csoportvezető javaslata alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 32

Kiss Imre asztalos

Kiss Imre a műszaki osztály munkatársa. Feladatai közé tartozik a kórház épületasztalos berendezéseinek, irodabútorok, kórházi bútorok javítása, karbantartása, képkeretezési és tablókészítési munkák elvégzése, ajtók, ablakok szigetelése. A napi feladatokon felül rendszeresen az osztályok különleges igényeinek kiszolgálója, így többek közt új, egyedi bútorok, falvédők, korlátok készítését vállalja magas színvonalon. Ötleteivel és szakmai tudásával hozzájárul a kórház dekoratív megjelenéséhez.

A mindennapi feladatokat nagy rugalmassággal, folyamatosan és kiválóan ellátja. Munkabírása, szorgalma kimagasló, a felmerülő különleges feladatok ellátásában is gyors, hatékony és szép megoldások jellemzik. Munkatársaival és az osztályok dolgozóival való kapcsolata kiemelkedő, bárki fordulhat kéréssel hozzá bizalommal. Szorgalma és példamutató magatartása mintaként szolgálhat kollegái számára.

Kiss Imrét az osztályvezető javaslata alapján a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

Semmelweis nap a Gróf Tisza István Kórházban 33

Gratulálunk a kitüntetett, előléptetett dolgozóknak, és kívánunk mindenkinek sok sikert és jó egészséget további áldozatos munkájához.

You have no rights to post comments