artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014 óta február 19-én ünnepeljük a Magyar Ápolók Napját. 2017. évben Kossuth Zsuzsanna tiszteletére a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is emléktáblát helyeztek el az Orvos-Nővérszálló Oktatótermének előterében, melyet minden évben megkoszorúznak.

apoloknapja02Ez év február 27-én a Gróf Tisza István Kórház Vezetősége nevében a kórház ápolási igazgatója, a MÁE Hajdú-Bihar Megyei elnöke, főnővérek valamint az Arany János Gimnázium Egészségügyi Szakképző Intézet tanulói emlékeztek meg. Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató tartott köszöntőt, melyben felidézte Kossuth Zsuzsanna személyét és tetteit. Elmondta, hogy Kossuth Zsuzsanna tevékenyen részt vett a magyar szabadságharc betegápolásának megszervezésében, az önkéntes ápolónői kar létrehozásában, a sebesült hadifoglyokkal való humánus bánásmód kialakításában.

apoloknapja01A megemlékezésen elhangzott az, hogy az ápolás sokkal több, mint egy hivatás, az ápolásban benne rejlik a szakmaiság mellett az önzetlenség, az együttérzés képessége is. Arra biztatta a jelenlévőket, hogy a leterheltség és a napi problémák mellett, továbbra is legyenek büszkék hivatásukra, arra, hogy mások megsegítéséért dolgoznak. Ápolási Igazgató Asszony az ápolói hivatás hitvallásával zárta a megemlékezést:

“Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt”.

Ezt követően a jelenlévők koszorút helyeztek el az emléktáblánál.

A megemlékezés 2019. február 27-én folytatódott a kórház Ápolási Tanácsülésén, ahol Kossuth Zsuzsanna méltatásán túl felolvasta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr Magyar Ápolók Napja alkalmából írt köszöntő levelét. Igazgató Asszony ezt követően köszöntötte a Gróf Tisza István Kórház Magyar Ápolók Napja alkalmából kitüntetett két dolgozóját.

2019. február 19-én Budapesten, a Duna Palotában tartott Magyar Ápolók Napja rendezvényen Csillag Anikó, a Gyermekosztály osztályvezető főnővére az Emberi Erőforrások Minisztere Pro Sanitate díját, Élesné Bedő Bernadett, a FES Osztály osztályvezető főnővére az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét vehette át.

Büszkék vagyunk Kolléganőink kitüntetésére és szívből gratulálunk!

apoloknapja07

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments