artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 19. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos zöldségleves

Éhes ember kedvence hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreos palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. szeptember 24-27-ig negyedik alkalommal került megrendezésre a „Nyitnikék” szakdolgozói rendezvénysorozat, melynek keretén belül a hétfői naptól szerdáig a „Flow…. a szakmán túl” kiállítást tekinthették meg az érdeklődők, csütörtökön pedig a „Speciális munkafolyamatok a betegellátás során” - címmel tudományos ülés zajlott. (Képgalériák: Kiállítás, előadások.)

Flow….. a szakmán túl!

A flow – némileg leegyszerűsítve a megfogalmazást – olyan állapotot jelent, amikor az ember teljesen elmélyül abban a tevékenységben, amit csinál. Ebben az állapotban az egyén képes megfeledkezni esetleges gondjairól, fájdalmairól, a mindennapi problémákról.

Másként megfogalmazva a „Flow – csúcsélmény, egy olyan állapot, melyet az öröm, a kreativitás, az élet és önmagunk teljes felvállalása jellemez.

Ebben az állapotban az emberek jól teljesítenek, de nem erőlködnek, mintha egy áramlat – flow, innen az elmélet neve – vinné őket.  Flow-ban az ember megszűnik aggódni önmaga miatt. Eltűnnek a szorongásai és a negatív gondolatai is, mindez igen nagy erőt ad és a flow élménye után sokkal erősebbnek és pozitívabbnak éli meg magát az ember, mint előtte.

Nyitnikék 2018   Kiállításmegnyitó 34Nyitnikék 2018   Kiállításmegnyitó 07

A Gróf Tisza István Kórház dolgozói közül néhányan úgy gondolták, hogy felvállalják és megmutatják számunkra  -  jelen kiállítás alkalmával - , hogy mivel töltődnek fel, mi okoz nekik Flow élményt, mivel szeretnek foglalkozni szabadidejükben.

A kiállításon láthatók voltak – a teljesség igénye nélkül – gyönyörű szép gobleinek, origamik, rajzképek, a dolgozók által készített amigurumik, szalvétagyűjteményk, ásványok gyűjteménye, nagyon szép kézi készítésű asztalterítők, levendulakészítmények, de a sport-szerelmeseinek éremgyűjteményeit is megcsodálhatták az érdeklődők. Aki pedig nem tudott a megnyitóra eljönni, a szünetekben találkozhatott az alkotókkal és beszélgethettek velük hobbijaikról, a kiállított művekről.

Nyitnikék 2018   Kiállításmegnyitó 18Nyitnikék 2018   Kiállításmegnyitó 26Nyitnikék 2018   Kiállításmegnyitó 37

A kiállítást követően a rendezvénysorozatot a csütörtökön 13.00 órakor megrendezett „Nyitnikék” „Speciális munkafolyamatok a betegellátás során” című program előadásai folytatták.

Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási-igazgató köszöntőjét követően a szakdolgozók előadásaikon keresztül mutatták be mindennapi tevékenységüket. Öt érdekes előadást hallhattak a résztvevők, melyek az alábbiak voltak:

  1. Karalyos Miklósné: Reflux: A mai kor betegsége
  2. Nagy Vivien – Juhászné Gitye Ildikó: „Vegyünk nagy levegőt!” – a tüdőgondozó speciális feladatai
  3. Harasztosi Lászlóné: Anya segíts!
  4. Marozsi Józsefné: Speciális munkafolyamatok a műtői munka során
  5. Szatmári Csaba: Szenved! És?????

A „Nyitnikék” Díjat 2018. évben a Szakdolgozói Tudományos Bizottság döntése alapján Karalyos Miklósné: Reflux: A mai kor betegsége című előadása nyerte el.

A rendezvénysorozatot Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási-igazgató zárta, aki a Vezető Testület nevében az előadóknak és a Szervező Bizottságnak megköszönte a munkáját.

Nyitnikék 2018   Tudományos ülés 32Nyitnikék 2018   Tudományos ülés 24Nyitnikék 2018   Tudományos ülés 36

You have no rights to post comments