artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2018. március 20-án a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban ünnepelték a Magyar Ápolók Napját.

A Kórház ápolási-igazgatója, Halászné Szilágyi Gyöngyi köszöntőjében elmondta, hogy 2014. február óta Kossuth Zsuzsanna születésének napja, február 19-e a Magyar Ápolók Napja. Ennek tiszteletére a tavalyi évben a Gróf Tisza István Kórház Orvos-Nővérszálló Oktatóterme előterében emléktáblát helyeztek el a Magyar Ápolási Egyesülettel. Az Ápolási Igazgató beszélt a mai ápolók szerepéről, helyzetéről, szakmaszeretetéről, és külön megemlítette a jövő nemzedék jelentőségét. Arra buzdította a jelen szakdolgozóit, hogy tegyenek meg mindent a szakma elismeréséért, szeressék hivatásukat és törekedjenek az utókorral is megszerettetni ezt a nehéz, de szép hivatást.

Ezt követően Szántóné Mester Natália, a Magyar Ápolási Egyesület Hajdú-Bihar megyei elnöke tartotta meg ünnepi beszédét.

Kossuth Zsuzsanna terem 03Kossuth Zsuzsanna terem 06

Megemlékezett Kossuth Zsuzsanna életén túl munkásságának főbb mozzanatairól. Kossuth Lajos a legnagyobb önfeláldozást igénylő tisztségre kéri fel húgát 1849. április 16-án, és az összes tábori kórház ápolásfelügyeletével megbízza. Országos főápolónőként minden kórházat felkeres, 72 tábori kórház felállításához nyújt segítséget. Bevonja az önkénteseket az egészségügyi ellátásba, a nőegyleteken belül betegápoló egyleteket alapít, szigorú alapelveket, működési rendet állít fel.

Példaképként emlegette a magyar történelem azon nőalakját, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején az események véres káoszában, mint országos főápolónő olyan minőségű, előremutató változást hozott létre, ami a világon elsőként hazánkban valósult meg. Amit Kossuth Zsuzsanna tett Magyarországért, a nemzetért, a sebesült betegek ellátásáért, az olyan nemes szolgálat, amely nagy elhivatottsággal, önzetlen alázattal, nagy akaraterővel és emberért küzdő tehetséggel és tudással érhető el.

Ezután a szakmai munka elismeréséért a MÁE Hajdú-Bihar megyei elnöke ezüst kitűzőket adományozott az alábbi szakdolgozóknak:

Kossuth Zsuzsanna terem 08Csanádi Istvánné Sürgősségi Betegellátó Osztály ápoló

Több, mint 30 éve kórházunk dolgozója. Munkáját mindig odaadással, hozzáértéssel, lelkiismeretesen végezte. A Belgyógyászati Osztályon dolgozott évekig ápolóként és gazdasági nővérként. 2007-től a Sürgősségi Osztály indulásától az osztály munkatársa. Hivatása gyakorlása során a minél magasabb szakmai színvonalra törekszik, nyitott az új követelmények, elvárások felé, amit a megszerzett sürgősségi szakápolói végzettség is bizonyít.

Betegei felé nagyfokú empátiával fordul, a velük való foglalatosság jó szakmai rálátásról és precizitásról tanúskodik, magatartása gondoskodó, törődő irányukba.

Lelkiismeretes, megbízható, segítőkész kolléga. Intézményünk jó hírnevét hivatásán keresztül igyekszik erősíteni. Áldozatos munkája érdemessé teszi az ezüst kitűző viselésére.

 

 

Kossuth Zsuzsanna terem 10Gurzó Andrea Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály ápoló

1991. augusztus elsejétől dolgozik a Gróf Tisza István Kórházban. Általános ápoló, általános asszisztens képesítését az Arany János Gimnázium és Szakközépiskolában szerezte meg. A belgyógyászati osztály coronaria őrzőjében állt munkába, ahol munka mellett elvégezte a felnőtt szakápolói majd intenzív szakápolói képzést. 2011-től jelenleg is a Központi Intenzív és Betegellátó Osztályon folytatja hivatását.

Munkáját nagy odaadással végzi, empatikus, mindenkivel szemben barátságos. Mindig lehet rá számítani. Szívesen segíti az ápoló hallgatók gyakorlati munkáját. Pontos, precíz, megbízható munkatárs, aki méltó az ezüst kitűző viselésére.

 

 

 

Kossuth Zsuzsanna terem 12Kecskeméti Imréné – központi laboratórium vezetője

2001. július óta dolgozik Kórházunk Központi Laboratóriumában. Szakmai tevékenységét analitikusként kezdte, majd 2011-től a laboratórium vezető asszisztensi, majd 2015. júniustól a laboratórium osztályvezetői teendőit látja el mellett.

Folyamatosan képzi magát, 2014-ben a Debreceni Egyetemen klinikai laboratóriumi kutató mesterképzési szakán végzett, jelenleg klinikai biokémikus képzésen vesz részt.

A vezetői munkáját kiváló elméleti felkészültsége, empátiás készsége mellett a megbízhatóság, pontosság és korrekt együttműködés jellemzi. Határozott egyénisége, nyíltsága, jó szervezőképessége, logikus gondolkodása segíti, hogy a laboratórium vezetői feladatait menedzseri szinten, magas színvonalon tudja ellátni. Segítőkész, emberséges személyisége miatt köztiszteletnek örvend mind kollégai, mind felettesei körében. Áldozatos munkája méltóvá teszi az ezüst kitűző viselésére.

Az ünnepség végén a Kossuth Zsuzsanna Oktatóterem előterében lévő emléktábla megkoszorúzására került sor.

Kossuth Zsuzsanna terem 14Kossuth Zsuzsanna terem 15Kossuth Zsuzsanna terem 16

You have no rights to post comments