artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 21

Tisztelt Látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elrendelt látogatási tilalom a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján 2022. március 3-től visszavonásra kerül. A kórházban bentfekvő betegek látogatásával kapcsolatos előírásokat, feltételeit az Emberi Erőforrások Miniszterének 5/2022. (III.03.) számú egyedi utasítása határozza meg, az alábbiak alapján:

4.§ (1-2):

„Az úgynevezett „apás szülések” esetében a szülő anya kísérője az apa vagy az általa választott más, az ellátásban aktívan részt nem vevő személy lehet, ezen személy nem minősül látogatónak, rá a szülés ideje alatt a kísérőkre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. A császármetszés időtartama alatt a műtő légterében a szülő anya kísérője nem lehet jelen!”

6.§ (1):

1. „egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.

2. A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésében a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével (súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon) – nem látogathatók!

3. biztosítani kell, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együttműködjenek

4. ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetősé szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.„

A látogatóknak mindvégig az egészségügyi és szociális intézmények terülten történő maszkviselés szabályairól szóló NNK 15144-2/2022/EÜIG határozat előírásainak megfelelő maszkot kell viselniük.

Tekintettel a fenti előírásokra, az Intézményünkben alkalmazott látogatási engedélyezési eljárást a következő rendelkezésig felfüggesztjük.

Kórházunkban a Vezető Testület által meghatározott látogatási idő minden nap 15.00 – 18.00 óra közötti időtartam.

Kérjük együttműködésüket és a rendelkezések betartását!

You have no rights to post comments