artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

helyijárat

2021. április 16. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Fahéjas szilvás gombóc

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémmel töltött palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócleves

Aranygaluska vaníliasodóval

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ


termalligetbanner

Telefon: +36 30 963 3740

Napi menü:

Magyaros burgonyaleves

Mexikói tokány párolt rizzsel

HETI MENÜ

veradas

koboreb

prophibanner

 ilonatavasz2020

Büszkén mondhatjuk, hogy Berettyóújfaluban számos civil szervezet és egyesület folytat hosszabb-rövidebb ideje áldásos tevékenységet, legyen szó akár az élet szociális, kulturális, oktatási-nevelési vagy sportot érintő területéről. Most egy újabb egyesület bontogatja szárnyait városunkban, amely nemes célokat tűzött ki maga elé, ezért boldogan mutatjuk be olvasóinkak.

 

A KözépFölde Egyesület célja, a helyi történeti, természeti értékek védelme, a "magyarságtudat" erősítése népi hagyományok felelevenítésével. Célja még a népi, vallási jeles napok (Gergelyjárás, Regölés, Pünkösdölés, stb.) éves naptár szerinti felelevenítése, cselekvésszintű eljátszása. Közreműködik az egészséges életmód kialakításában, életmódra nevelésben, ismeretek lehetőségek széles körű hozzáférésének biztosításában.

Az értékek, emlékek összegyűjtése, felelevenítése által, a helyi közösség összetartozását kívánja erősíteni. Az összegyűjtött anyagot, könnyed városi séták alkalmával, időnként "szakértő tárlatvezetők" felkérésével, fotódokumentációval, informatikai eszközökkel ismertetni a lakossági szélesebb rétegével, a sétával hozzájárulva az egészséges életmód támogatásához a várossal kapcsolatos ismeretek gyarapodásához, emlékek felelevenítéséhez.

Elősegíti a személyek, csoportok által ismert, birtokolt emlékek, tárgyak nagyobb közösség számára történő megismerését, hozzáférését. Előadások/találkozók szervezésével hozzájárul a városhoz köthető összegyűjtött ismeretek, különféle egészséggel, környezetvédelemmel kapcsolatos tudásanyag átadásához.

Az egyesület bevételét az állatok védelmére, a természeti környezet, zöld területek gyarapítására, funkcionális, madárbarát élménypark kialakítására, tevékenységeinek fenntartására ezáltal a Föld bolygó megmentésére fordítja. Környezeti értékek védelme, ismeretek átadásán túl, konkrét, tervezett akciók keretében (hulladékgyűjtés, faültetés) tevőlegessé téve a társadalom széles rétegének bevonásával.

A KözépFölde Egyesület egyelőre 10 alapító tagot számlál, várják további tagok csatlakozását. Rendezvényük még nem volt, de a közeljövőben terveznek Berettyóújfaluban egy múltidéző sétákból álló programsorozatot, melynek bevételéből egy félautomata defibrillátort szeretnének vásárolni és a köz javára bocsájtani.

defibrillator

Tisztségviselők: Sziklai Emőke elnök, Zsiga Imréné alelnök, Katona Gergely alelnök.

Elérhetőségek: 

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: https://www.facebook.com/kozepfoldeegyesulet/

Instagram: https://www.instagram.com/kozepfolde/