artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 5. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0079 azonosítószámú, „Közösen az esélyegyenlőség fejlesztése érdekében – a Berettyóújfalui járás területén” című projekt nyitórendezvényére 2015. június 5-én 10 órától került sor a Berettyóújfalui Járási Hivatal Fráter László dísztermében.

 

 

A rendezvényt megnyitotta és köszöntötte a megjelenteket Muraközi István, Berettyóújfalu Város Polgármestere. Ezután a települési helyi esélyegyenlőségi program szerepéről beszélt Fazekas Csaba, a Türr István Képző és Kutató Intézet munkatársa, ezt követően a projekt került bemutatásra, Kovács Lászlóné tolmácsolásában.

Két szervezet ismertette eddigi tevékenységeit, az esélyegyenlőség fejlesztése érdekében. Először Kissné Pásztor Irma, a Bihar Közösségeiért Alapítvány elnök asszonya mutatta be az Alapítvány az esélyegyenlőség érdekében véghezvitt munkásságát, majd a Bihari Gyerekesély Iroda prezentálta az „Esélyt a gyermekeknek” program célkitűzéseit és eredményeit. Az előadást Czeglédi Mónika kapcsolattartási és kommunikációs menedzser tartotta meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvényen bemutatásra került a 2015. május 1-én indult program célja az esélyegyenlőség fejlesztése a járás településeinek életében. A pályázat azon önkormányzati, civil és gazdasági-szolgáltató szféra szakértői számára irányul, amelyek foglakoznak esélyegyenlőségi kérdésben érintett emberekkel, illetve különböző szolgáltatásokat nyújtanak a számukra.

A projekt során öt esélyegyenlőségi célcsoport, mint témakör került bevonásra. Ezek a mélyszegénységben élők, a nők, az időskorúak, a megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők, valamint az ifjúság és fiatalkorúak.

A projekt járási és települési szinten valósul meg. A tematikus, esélyegyenlőségi célcsoportokra Települési Felzárkózási Kerekasztal, tematikus előadássorozatok, szakmai műhelyek és Járási Felzárkózási Kerekasztalok épülnek. Az utolsó 2015. novemberében megvalósuló, disszeminációs kerekasztal terméke az Esélyegyenlőségi Programterv, amelynek célja a járás területén megvalósítható, esélyegyenlőséget is biztosító projekt-stratégiák összefoglalása, amely alapot adnak a Széchenyi2020 pályázati ciklus programjainak.

A programterv során a járás településein összesen 152 db konferencia, szakmai ülés, kerekasztal és fórum kerül megvalósításra. Az öt fős projektteam munkáját két fő segítő szakértő, számos előadó és ágazati szakértő segíti.

A projekt a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával, 21, 72 millió Ft értékben valósul meg.

A büféebédet követően került sor az együttműködési megállapodások aláírására, és ezzel párhuzamosan zajlott a Járási Felzárkózási Kerekasztal első, nyitó ülése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments