artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelően 2014. július 2-án, Semmelweis Ignác emlékére és az Ápolók Nemzetközi Napja Alkalmából megtartott rendezvényen került sor a Kiváló Dolgozói kitüntetések, Igazgatói dicséretek, valamint az Orvosi előléptetések átadására.

 

 

Dr. Muraközi Zoltán főigazgató köszöntötte a rendezvényen résztvevőket, majd az ünnepi beszéde következet, melyet az alábbiakban teljes terjedelmében idézünk:

"Tisztelettel és szeretettel köszöntöm az itt megjelent munkatársainkat, a meghívottakat és a sajtó képviselőit.

Ebben az évben a megszokott időben ünneplünk, hiszen nincs olyan jelentős esemény a közeljövőben, mely miatt érdemes lenne az időpontot elcsúsztatni. Ettől függetlenül azonban úgy érzem, hogy van mit ünnepelni, és van mire büszkének lennünk. Ünnepelhetjük az együtt elért sikereket, a kisebbeket és a nagyobbakat egyaránt. És büszkék lehetünk a kórház teljesítményére, a dolgozók odaadó és kiváló munkájának gyümölcsére, és én a magam nevében büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló munkatársaink vannak.

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven most is megemlékezünk az Ápolók Nemzetközi napjáról is, hiszen ez az ünnep közös, Semmelweis Ignác születésnapja minden egészségügyi és egészségügyben dolgozó kiemelt ünnepe.

A kialakult kánonnak megfelelően ilyenkor citálni szoktuk Semmelweis Ignác életútját, a keserves utat, melynek végén az el nem ismert nagyság és az elutasítás következik, majd az utókor értékelése, hogy Ő az anyák megmentője. Majd hosszan lehet polemizálni arról, hogy mit üzen ez az életút, és ez a vele szembenálló fensőbbségi attitűd jelen korunkban, mit tudunk ebből ma hasznosítani. Majd Florence Nightingale életét elmesélve, az 1820. május 12.-i születésétől a krími háború poklán át a mai, modern nővértudományig átívelő szerves és lüktető kapcsolat felemlegetéséig, mely Őt a késői utódaival, jelen korunk ápolónőivel és ápolóival összeköti.

Tehetnénk, de inkább nem teszem. Mindannyian hallottuk már több tíz alkalommal ezeket a magvas és költői gondolatokat, úgyhogy azt gondolom, semmi értelme újra felmelegíteni azokat.

Helyette tegyük azt, ami a mai napnak a valódi értelme: ünnepeljünk, és mi elsősorban ünnepeljük magunkat, hiszen ki ismerje el a kórház és a dolgozók nagyszerű teljesítményét, ha nem mi magunk?

Van okunk az ünneplésre? Van, ezt határozottan állíthatom. Bár nem költöttünk el újabb kétmilliárd forintot épületre, műszerekre, nem múlt el nyom nélkül az előző egy esztendőnyi idő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlékeznek? Egy éve érkezet meg a CT készülék, mely új fejezetet nyitott a Kórház életében, és kiléptünk abból az egyre szűkebb kórházi körből, melyeknek nincs CT készüléke. A kezdeti betanulás és elfogadtatás után egyre több és több vizsgálatot sikerült elvégezni a segítségével, és ebben még a gyakori meghibásodások sem akadályozták meg a Radiológia Osztály elkötelezett dolgozóit. Köszönet nekik az elhivatott hozzáállásukért, és külön köszönet Dr. Simon Éva főorvos asszonynak  -mindenért! Végül nyolc havi küzdelem és lobbizás eredményeként megtörtént a befogadás, márciusban már szerződésünk is lett. Az első kifizetés májusban meg is történt. Májusban, amikor a CT röntgencsöve megadta magát. A sorsnak van humorérzéke, bár kicsit angolos, kesernyés… Az új cső ára 18-19 millió forint, kétszer annyi, mint amennyi finanszírozást addig kaptunk az OEP-től érte! A helyzet megoldására négy út állt előttünk:

1: Megpróbálunk egyezkedni a beszállítóval, hogy részletre adja oda az új csövet, de mihamarabb

2: Keresünk egy másik használt készüléket, amelyben van cső, ami használható még, és elkérjük

3: Próbálunk szerezni egy másik használt CT-t

4: Próbálunk szerezni egy új CT-t

Nos, az egyszerűségkedvéért mindet megpróbáltuk. Az eredmény? Kun Igazgató Úr letárgyalta a Siemens céggel, és több havi részletfizetésben megegyeztek, cserében azonnali segítséget nyújtanak bármilyen megoldás esetére is. A váci kórházban találtunk egy hasonló korú készüléket, mely jelenleg tartalékállományban van. Perge Zoltán osztályvezető Úr tárgyalásainak eredményeként a csövet kölcsön adták, kvázi bérbe addig, míg szükségünk van rá. Közben én a debreceni Kenézy Kh 6 szeletes CT-jét tarháltam el. Rövid tárgyalássorozat után konkrét ígéretet kaptunk arra, hogy a CT készüléket nekünk adják. Ezt követően már csak a szállítás-felszerelés 5 millió forintos költségét kellett valahogy megoldani, de szerencsére a TIG igazgatósággal karöltve sikerült a GYEMSZI döntéshozóival sanyarú helyzetünket megismertetni, így a múlt héten megszavazták számunkra a szükséges összeget. Az új CT ügyében pedig felújítottuk a lobbi-útvonalat a döntéshozók felé a TIOP 2.2.6 projektben. Hátha…

Hogy a jelenlegi CT-nk leszerelési költségeit és tárolási gondjait megtakarítsuk, közösen úgy döntöttünk, hogy a debreceni CT-nek az emeleten, a volt mikrobiológia területén alakítunk ki helyet, így az oda lesz felszerelve, abban a pillanatban, ahogy készen lesz a terület. És bár a CT jelenlegi könyv szerinti értéke 10-12 millió Ft, mint GYEMSZI-fenntartott intézmények egymás között könyv szerinti átvezetéssel, vagyonkezelői átírással ingyen kapjuk meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új épület átadásakor már jeleztük, hogy több osztály fog új helyre költözni. A traumatológia már elfoglalta az általa kinézett II emeletet, ahonnan a Krónikus Belgyógyászat B részleg a hotel épület harmadik emeletére, az Intenzív osztály hűlt helyére költözött. Köszönet minkét osztály munkatársainak a gyors és problémamentes költözésért! A volt műtő helyén kialakításra kerültek a Mozgásszervi Rehabilitációs osztály tornatermei, és egyéb kezelőhelyiségei, ahol már megfelelőbbnek mondható körülmények között tudják munkájukat végezni. A sebészet is a jövő héten adja át a IV emeletet munkaterületnek ahol a Mozgásszervi Rehabilitációs osztály kerül elhelyezésre, addig átmenetileg a földszinten lesz a sebészet elhelyezve. Ezt követően a III keleti részből kiköltöző MR helyére költözik majd fel.

Költözött a régi nővérszállóban eddig elhelyezett irodaház is. A sterilizáló helyén kialakított helyen kerültek elhelyezésre mindannyian, plusz a kontrolling csoport is, így a kórház-üzemeltetés egységei egy helyre kerültek. Nem mellesleg a kontrolling helyén CT iroda lett, leletező és lelet-, valamint időpont kiadó funkcióval.

Sikeres pályázataink is voltak. Több oktatásban vettünk részt, többek között :

Egészségügyi fejlesztési segítő tanfolyam (négy hónapos, több munkatársunk oktatóként vett részt)

Ápolási asszisztens képzés (nyolc hónapos, több munkatársunk oktatóként vett részt)

TÁMOP 6.2.2 stressz kezelő tréningek, melyen több munkatársunk vehetett részt, illetve ennek keretein belül kihelyezett képzésben a sürgősségi és pszichiátriai szakápoló képzés, és több egyéb képzés történt.(változó hosszúságú képzések, 15-15 fő, több munkatársunk oktatóként vett részt)

A legújabb KEOP pályázat során a mosoda-konyha-kazánház tetejére is napelemek fognak kerülni, a befejezés az év végére várható.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szokatlanul csendesen, de annál eredményesebben zajlott le az újabb három éves ciklust megnyitó tanúsító audit Kórházunkban. Az elmúlt évek kiváló munkájának gyümölcse már beérett, a jelen vizsgálatkor semmilyen említésre méltó eltérést nem találtak a külső auditorok, néhány, segítő szándékúan megemlített apró javítanivalón kívül. Köszönet a belső auditoroknak, a minőségügyi munkatársainknak, és természetesen minden dolgozónknak, aki az eseményekben részt vett!

Bár nem tartozik szorosan a betegellátáshoz, de mégis csak kórházi terület a nővérszálló. Igen elhanyagolódott az elmúlt években (évtizedekben), de az idén újra lett gazdája, Márkus Lászlóné Erika személyében. Erős nyomására elhatároztuk, hogy rendberakjuk. Mivel a finanszírozásból erre a célra nem tudunk kiszakítani, kismértékű díjemelést hajtottunk végre, és a befolyó többletből folyamatosan egy-egy lakrészt felújítunk.

A teherbejárónk is megújult. Sajnos az ellendrukkereinknek rossz hírként be kell jelentenem, hogy mindez a kórháznak egy fillérjébe sem került, hiszen az örzés-védelem legutóbbi közbeszerzésekor a későbbi nyertes ezt bevállalta. Sőt, reményeink szerint a volt strand területén is záros határidőn belül ki tudunk alakítani parkolót.

Azonban nem csak jó dolgok történtek velünk. Február 15-én mindörökre megváltozott a világ. Aznap két kollégánkat veszítettük el tragikus körülmények között, és egy harmadikat okozóként. Mind az osztály, mind a teljes közösség jelesre vizsgázott empátiából, emberségből, munkabírásból. A betegellátás lényegében zavartalanul folytatódott, mert munkatársaink könnyezve, szenvedve, de összeszorított foggal végezték munkájukat, tartották egymásban és a családokban a lelket és ápolták halottaink emlékét. Azonban volt valaki, aki a többieknél nagyobb terhet volt kénytelen vállalni, és ezt a terhet becsülettel elhordozta. Dr. Kövér László kollegánk a helyzet megkívánta maximális áldozatot hozta meg, beköltözött az intézetbe, és hetekig-hónapokig több kollega helyett dolgozva vitte az osztályt. Ezt a hihetetlen nyomás alatti munkát sikerült kisebb átmeneti zökkenők mellett elvégeznie. Szerencsére mind belső, mind külső segítséget is kaptunk, bár elvesztett kollégáinkat nem fogjuk soha pótolni tudni. A helytállásért kérem Dr. Kövér Lászlót, fogadja el tőlünk ezt az emléklapot.

Dióhéjban ennyi. Azonban a legfontosabb, és legfelemelőbb gondolatokat még el kell mondanom (ismét): az egész kórház minden dolgozójának tisztelettel megköszönöm az odaadó és kitartó munkáját, melynek eredményeképpen intézményünk az elmúlt időszakot is kiváló eredményekkel és magas szakmai színvonalon tudta teljesíteni. Osztályaink, részlegeink, csoportjaink mindegyike, és a dolgozóink túlnyomó többsége megérdemelné, hogy a következő percekben kiállhasson és átvehesse kitüntetését. Azonban egyrészt a kitüntetések eszmei értékének megőrzése, másrészről szorító anyagi helyzetünk miatt is csupán limitált számban oszthatjuk ki azokat. Így tehát csak innen köszönöm meg mindnyájuk munkáját és kitüntető figyelmét!"

Főigazgató úr beszéde után az orvosi előléptetések, kitüntetések, elismerések átadása következett.

 

ORVOSI ELŐLÉPTETÉSEK:

Dr. SZÉL EDIT – Belgyógyászat osztály

2002-ben szerzett általános orvosi diplomát. A végzést követően kórházunk Belgyógyászati osztályán kezdett dolgozni. 2007-ben belgyógyászatból szerzett szakvizsgát, majd 2014-ben kardiológus szakorvosi képesítést szerzett. Munkáját a kor szakmai színvonalán szorgalmasan, becsületesen a betegek teljes megelégedésére végzi. Munkatársaival kapcsolata példamutató, szakmai továbbképzéseken, kongresszusokon rendszeresen részt vesz, kórházi- és országos tudományos üléseken előadásokat tart.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Szél Edit szakorvost ADJUNKTUSSÁ nevezi ki.

 

 

 

 

Dr. VALICSKÓ ZSUZSANNA – Mozgásszervi Rehabilitációs osztály

1999-ben szerzett általános orvosi diplomát. Ezt követően a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a Kenézy Gyula megyei kórházban dolgozott. 2009-ben neurológiából szerzett szakorvosi képesítést.

2010 januárjától dolgozik kórházunk Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán. Az osztály munkájában kezdettől fogva aktívan részt vett és 2014. márciusában rehabilitációs szakvizsgát szerzett.

A rehabilitációs osztályon végzett munka mellett heti egy nap ideggyógyászati szakrendelést is végez és ügyelet adásával is segíti a neurológiai osztály munkáját. Szakmai tevékenységét magas színvonalon végzi, betegeivel empatikus, munkatársaival jó kapcsolatot ápol.

Szakmai továbbképzéseken, kongresszusokon hallgatóként és előadóként is aktívan részt vesz.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Valicskó Zsuzsanna szakorvost ADJUNKTUSSÁ nevezi ki.

 

OVOS IGAZGATÓI elismerések, kitüntetések, melyeket Dr. Pete László orvos igazgató adott át:

Dr. SIMON ÉVA osztályvezető főorvos– Radiológia osztály

1992-ben szerzett általános orvosi diplomát, ezt követően a miskolci megyei kórházban kezdett dolgozni. 1996-ban radiológiából szakvizsgázott. 1997-98-ban ösztöndíjasként Párizsban dolgozott. 2008. óta vezeti kórházunk Radiológiai osztályát. 2013-ban CT készülékünk megérkezésével új plusz feladat hárult a Radiológiai osztályra. A CT készülék beüzemelésében, a szakdolgozók képzésében, protokollok kidolgozásában és a munkafolyamatok szervezésében hatalmas munkát végzett. Osztályvezetői teendőin kívül oktat a DEOEC Radiológiai Klinikáján, az ICONOMIX Kft. Teleradiológiai rendszerén keresztül más kórházaknak is segít a CT leletezésben. Munkatársaival, kollégáival kapcsolata jó. Rendszeresen részt vesz hazai és külföldi kongresszusokon, ahol előadásokat is tart. Munkájára a pontosság, magas szakmai színvonal jellemző.

Az Orvos Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

Dr. KORCSMÁROS FERENC osztályvezető főorvos – Sürgősségi Betegellátó Osztály

2004-ben szerzett általános orvosi diplomát. 2009-ben szakvizsgázott oxyológia-sürgősségi orvostanból.

2000-től az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik mentőorvosként. 2008-2010 között a berettyóújfalui mentőállomás vezetője és az Észak-Alföldi Regionális Mentőszervezet orvosigazgató helyettese volt. 2010-2013 között a megyei szakfelügyelő főorvosi teendőket látott el. 2013-tól a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Ifjúsági Tagozatának elnöke és vezetőségi tagja.

Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Osztályán 2007 óta dolgozik, 2010-től osztályvezetőként.

Egészségügyi szakmenedzseri és Jogi szakokleveles orvosi képesítéssel is rendelkezik. 2012-től a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezet elnöke.

Rendszeresen tart előadásokat szakmai konferenciákon, melynek elismeréseként 2012-ben a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Kongresszusán „Legjobb 35 éven aluli előadás díjat” nyert. Rendszeresen részt vesz a Debreceni Egyetemen a sürgősségi orvostan oktatásában mind a magyar mind az angol nyelvű képzésben, valamint az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal akkreditált vizsgaelnökeként a vizsgáztatásban.

Az Orvos Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

Dr. ZÁKÁNY JÓZSEF főorvos – Szülészet-nőgyógyászat osztály

1981-ben szerzett általános orvosi diplomát, végzés után kórházunk szülészet-nőgyógyászati osztályán helyezkedett el.

1985-ben jeles eredménnyel szakvizsgát tett szülészet-nőgyógyászatból, 1992-ben adjunktussá, majd 1996-ban főorvossá nevezték ki.

Már fiatal orvosként érdeklődéssel fordult a korszerű szülészeti- és nőgyógyászati technikák iránt, elsajátította az epidurális anesztézia technikáját, melyet kórházunkban ő kezdett el alkalmazni a szüléseknél. A korszerű mikroinvazív műtéti technikákat külföldön és több hazai intézetben folytatott gyakorlat során sajátította el.

A Magyar Szülészeti- és nőgyógyászati Ultrahang Társaság „B” fokozatú jártasságát is megszerezte.  2002 nyarán a közgazdasági egyetemen egészségügyi menedzsment szakértői diplomát szerzett.

2001-2005 között kórházunk orvos igazgatója volt.

Jelenleg a szülészet-nőgyógyászati osztály mindennapos munkájában mint osztályvezető helyettes vesz részt, kiemelkedően teljesít az igen szűkös személyi feltételek között. Csapatépítő és egységteremtő munkája példamutató.

Az Orvos Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

ÁPOLÁSI IGAZGATÓI elismerések, kitüntetések, melyeket Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató adott át:

ZSIGA IMRÉNÉ részlegvezető – Krónikus Belgyógyászat „A” részleg

Kórházunkban 1978-ban kezdett el dolgozni, óta dolgozik, majd Debrecenben rendelőintézeti asszisztensként, Váncsodon körzeti nővérként tevékenykedett. 2004. augusztus 31-én ismét visszatért kórházunkba, s 2007-ig az  Ideggyógyászati osztályon dolgozott ápolónőként. Hatékonyan részt vett a 2007 április 1-től működő Krónikus osztály kialakításában, kezdetben részlegvezető főnővérként.

2011. október 27-től – 2014. február 01.-ig megbízott osztályvezető főnővérként tevékenykedett. Jelenleg a Krónikus Belgyógyászati„A” osztály főnővérének helyettese, ami nagy felelősséget és sok szervezőmunkát jelent számára, de mégis elmondhatjuk, hogy a nagy megterhelés ellenére mindig vidám, támogatást, reményt és kedvességet nyújt az osztály betegeinek és munkatársainak.

Jó kommunikációs képességgel rendelkezik, szervezőképessége, munkája, kitartása, szakmaszeretete példaértékű. Empatikus magatartása, emberszeretete, terhelhetősége révén sokak példaképévé vált.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

CSIKI ILONA ápoló – Belgyógyászat osztály

Az általános ápoló és általános asszisztensi végzettsége megszerzése után 1993-ban kezdte pályafutását a Belgyógyászati osztályunkon, ahol jelenleg is dolgozik ápolói munkakörben. 1994-ben felnőtt szakápoló, 1996-ban diabetológiai szakápoló végzettséget szerzett. Az osztályos ápolónői teendői mellett 5 éve heti két alkalommal segíti a Rendelőintézet diabetológiai szakrendelésének munkáját. Sokszor a saját szabadidejét is felhasználva oktatja a betegeket és hozzátartozóikat a diabeteses ismeretekre, a vércukor ellenőrzés eszközeinek használatára. Rendszeresen részt vesz a helyi Diabetes Egyesület rendezvényein, hatékony szerepet vállal a diabeteses beteg-edukációban. Széleskörű tapasztalattal és nagy gyakorlattal rendelkező kolleganő. Megnyerő, emberséges, személyiségéből tisztelet és szeretet sugárzik, munkája példaértékű, felkészültsége kiváló. Betegcentrikussága, alapossága követendő és példaértékű mindenki számára.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

MAGDUSNÉ OLÁH EDIT klinikai laboratóriumi szakasszisztens – Központi Laboratórium

1991-től, az általános ápoló és általános asszisztensi végzettség megszerzése után Kórházunk Központi Laboratóriumában dolgozik. Az első években képesítés nélküli asszisztensként dolgozott, majd 1996-tól általános laboratóriumi asszisztensi végzettséget szerzett. Tudását és képzettségét gyarapítva 2008-ban klinikai laboratóriumi szakasszisztens képzésen vett részt és az ott szerzett ismereteket a mai napig alkalmazza. Szakasszisztensi teendői mellett  szakszerűen végzi a laboratórium műszerfelelősi feladatait, valamennyi laborautomata kezeléséhez ért, a kémiai szakterületen kimagaslóan jó teljesítményt nyújt, s részt vesz az új dolgozók betanításában. Munkáját a gyorsaság, precizitás, megbízhatóság jellemzi. Hatékony, eredményes munkavégzésének köszönhetően munkahelyi vezetője rendszeresen számít véleményére és szakmai tapasztalatára. Munkatársaival közvetlen, őszinte a viszonya. Önzetlenül segít, mindig kész többletfeladatok végzésére.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

VASSNÉ HEGYESI JUDIT dietetikus – Központi Dietetikai Szolgálat

1993-ban végzett Budapesten, az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai Szakán. 1994 óta dolgozik kórházunkban, mint dietetikus. Fő hivatásának tekinti a betegek diétás tanácsokkal való ellátását, az otthoni étrendjük kialakításához és megtartásához szükséges sokirányú segítség megadását. A betegosztályokon, diabetes szakrendelésen feladatait lelkiismeretesen és nagy odaadással végzi, munkáját a betegek iránti elkötelezettség jellemzi. Mivel fontos feladatnak tartja a lakosság egészséges táplálkozásának elősegítését, ezért munkaidőn túl is részt vesz városunkban és a környező településeken rendezett egészségfejlesztési programokon, betegegyesületek által szervezett rendezvényeken, melyekre előadással készül. Elkötelezett mind saját, mind munkatársai szakmai fejlődése iránt, rendszeresen részt vesz tudományos kongresszusokon, szakmai napokon, melyeken szakmai ismereteit bővíti. Szakma szeretete, munkája, a betegekkel és a kollegákkal való kapcsolata példaértékű.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

NÁDHÁZI ÁGNES orvosírnok – Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztály

1996. szeptember 4-e óta dolgozik kórházunkban orvosírnokként. Elsősorban a Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztály adminisztratív feladatait látja el, de  szükség esetén helyettesít más osztályokon is. Munkáját maximális precizitással, odaadással végzi. Munkatársaival, a betegekkel szemben alázatos, mindig segítőkész. Munkáját az igényesség, magas minőségű színvonal jellemzi. Jól alkalmazkodik új helyzetekhez, szereti az új kihívásokat. Pontos, megbízható. Jól szervezi munkaidejének ésszerű kihasználását. Magatartásával igyekszik a kórház jó hírnevét megőrizni.

Az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

 

IDEGGYÓGYÁSZAT OSZTÁLY DOLGOZÓI

Az Ideggyógyászati Osztály dolgozói évek óta kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtva dolgoznak kórházunkban. A jól összeszokott osztályra az összetartás, a gondos odafigyelés, a hivatástudat, a betegeken történő segíteni akarás a jellemző. Egymáshoz, a betegekhez, nagyon figyelmesek, az ellátás során a hozzátartozókkal is igyekeznek a legjobb kapcsolatot kialakítani. A nagy betegforgalmon túl, az osztály jellegéből adódóan igen sokoldalú feladatot látnak el, napi feladataik sokszor embert próbálóak, hiszen az ellátottak betegségéne sokszor igen súlyos, a betegek gyakori magatehetetlen állapota nagyon igénybe veszi a dolgozókat mind fizikai, mind pedig érzelmi téren.Ebben az évben az osztály dolgozói a tragikus körülmények közepette is tanúbizonyságot tettek a szeretetről, összefogásról és páratlan belső tartásukról. Az osztály minden dolgozója szívszorító kitartással végezte munkáját, olyan szinten, hogy a felügyeleti szervek és a betegek szinte semmit nem tapasztaltak abból a fájdalmas veszteségből, melyet el kellett viselniük.

 

 

Arany János szavai jellemző rájuk:

„Legnagyobb cél pedig itt, e földi létben, ember lenni mindig, minden körülményben.”

Az összetartáson és a jó munkatársi kapcsolatokon túlmenően az Intézet Vezetése maximálisan elégedett az osztály magas szintű, szakmai munkájával és példaértékűnek tartja a kollektíva együttműködését, ezért az Ápolási Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete az Ideggyógyászat osztályt ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesíti.

 

GAZDASÁGI IGAZGATÓI elismerések, kitüntetések, melyeket Kun József gazdasági igazgató adott át:

SZABÓ ZOLTÁNNÉ előadó – Bér- és Munkaügyi Csoport

A bér-és munkaügyi csoport előadója. 1973-ban érettségizett Biharkeresztesen. Érettségi után szakmai irányú tanfolyam elvégzésével a VOLÁN-nál már bérüggyel, munkaüggyel, társadalombiztosítással, illetve pénztárkezeléssel is foglalkozott.
1996-ban számítógép-kezelői tanfolyam után alapfokú vizsgát tett.

Kórházunkban 1997 óta dolgozik. Tudását már a kezdetekben megalapozta, több képzésen is részt vett: munkaügyi, személyügyi és gazdasági ügyintézői képesítéseket szerzett.

Munkabírása kiemelkedő. A csoportban a ráháruló – időnként nem kevés – feladatokat pontosan, megbízhatóan, a legnagyobb szakmai hozzáértéssel látja el.

A közvetlen kollégáival, illetve a hozzá forduló kórházi dolgozókkal szemben megértő és segítőkész.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

VARGA GYULÁNÉ előadó – Anyag- és Eszközgazdálkodási Csoport

1990.02.01-től dolgozik az Intézetben. 1995.06.01-től gazdasági előadó munkakört tölt be az Anyag-és eszközgadálkodási csoportnál.

Munkáját mindig felelősségteljesen, megbízhatóan, pontosan és segítőkészen végzi. Munkája során a munkakörével kapcsolatos változásokat követi és folyamatosan fejleszti a tudását. Új feladatok esetén mindig kellő hozzáállással végzi el azokat. Kollégáival és az intézet dolgozóival jó munkakapcsolatot alakított ki.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

 

 

 

MIHUCZA GYÖRGY Élelmezési Osztály

25 éve dolgozik az élelmezésen. Évekig segédraktárosi teendőket látott el nagy odafigyeléssel, becsülettel. Ügyelt a raktárak tisztaságára, a nagy mennyiségű árukészlet szavatossági időn belüli felhasználására, az intézet vagyonára. A raktáros távollétében az adminisztrációs munkákat is elvégezte.

A leépítések, és megszorítások során kisegítői munkakörbe került, amit ugyanolyan tisztességgel, körültekintően lát el.

Ügyel a higiéniára, lelkiismeretes, megbízható munkatárs. Figyelme mindenre kiterjed. Munkatársaival a kapcsolata jó, segítőkész, kellemes humorú, kiegyensúlyozott személyiség.

Édesanyja betegsége miatt pár éve 1 év fizetés nélküli szabadságot kért az ápolására. Azóta is példa értékűen törődik Vele.

A Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 

PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI CSOPORT

A pénzügyi és számviteli csoport dolgozói szakmai munkájukat évek óta igényesen, nagy odafigyeléssel végzik.

Mindennapos munkájuk mellett - hogy megfeleljenek az állandóan változó jogszabályi követelményeknek - továbbképzéseken való részvétellel rendszeresen bővítik szakmai ismereteiket.

2014. évtől alapvetően megváltozott a költségvetési intézmények számviteli rendszere, amely a csoport valamennyi dolgozójának szakmai kihívást és jelentős többletterhelést jelentett.

A csoport dolgozói jó és segítőszándékú kapcsolatot tartanak fenn Intézményünk valamennyi osztályával és dolgozójával. Összehangolt, egyenletes jó színvonalú, pontos munkájuk elismeréseként a Gazdasági Igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete a Csoportot ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesíti.

 

Végül, mivel ilyen előterjesztés még nem fordult elő Kórház életében, az a javaslat került felovasásra, melyet a Központi Takarító Szolgálat dolgozói írtak Kun József gazdasági igazgató részére:

"Tisztelt Igazgató Úr!

A Központi Takarító Szolgálat részéről Semmelweis Napi kitüntetésre Dr. Muraközi Zoltánné KTSZ vezetőt szeretnénk javasolni.

Munkája példamutató, tevékenységét a hivatásszeretet, a közösség iránti igaz elkötelezettség vezérli. Munkáját a lojalitás, a precizitás jellemzi. Kis városi kórház lévén szinte mindenki ismeri, központi szerepet tölt be a kórház életében.

A kollégák nagyon szeretik, előszeretettel keresik problémájuk megoldásában, hisz a segíteni akarás, a törődés egyéniségéből fakad.

Központi Takarító Szolgálat dolgozói"

A Gazdasági Igazgató javaslatára Dr. Muraközi Zoltánnét a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓ elismerésben részesíti.

 

A Magyar Ápolási Egyesület minden évben, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából az arra érdemesnek tartott ápolók részére ezüst kitűzőt adományoz, kiváló munkájuk elismeréseképpen. Ebben az évben az Intézetből három dolgozó részesült a kitüntető címben:

Baloghné Darabont Katalin

Kecskeméti Brigitta

Nagyné Horgosi Julianna

Az ezüst kitűzőt a Magyar Ápolási Egyesület nevében Szántóné Mester Natália, az Egyesület megyei szervezetének elnökhelyettese adta át.

 

 

 

 

You have no rights to post comments