artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Figyelemfelhívó cédula fogadhatja a lezáratlan kerékpárok tulajdonosait városunkban.

 

 

 

 

Berettyóújfaluban csökkent a bűnesetek száma 2013-ban – mondta dr. Gyurosovics József rendőr tábornok, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság vezetője március 6-án, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon tartott évértékelőjében.

Mint fogalmazott: a vagyon elleni bűncselekmények, köztük a rablások száma, növekedést mutat, ugyanakkor a rablók elfogása száz százalékos eredménnyel zajlott. A rendőr tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy városunk, földrajzi elhelyezkedését tekintve jelentős gépjárműforgalmat bonyolít le, az ártándi határátkelőn évente több mint 4 millió állampolgár lép országunkba, de a közlekedésbiztonság javítható.

– Az előző évben csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma. Az autóvezetők után a kerékpárosok okozzák a legtöbb sérüléssel járó balesetet. Utóbbiak az összes eset 18 százalékát teszik ki – fogalmazott a megyei kapitányság vezetője. Hozzátette: a kerékpárosok között a legveszélyesebb két korosztály a fiatalok és szépkorúak, ezért a biciklisek számára folyamatosan balesetmegelőző programokat szerveznek. Dr. Gyurosovics József, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság céljai között a bűnügyi fertőzöttség csökkenését, az állampolgárok védelmét, valamint a közterületi jelenlét erősödését emelte ki.

Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője a Berettyóhír érdeklődésére elmondta, hogy a városunkban történt kerékpárlopások közel ötven százalékát felderítették, ugyanakkor kiemelte, hogy saját tulajdonának védelmében mindenkinek a lehető legtöbbet meg kell tennie. – Alkalom szüli a tolvajt. Egy lezáratlan, vagy nem megfelelően lelakatolt bicikli a bűnözők könnyű prédája lehet, ezért a berettyóújfalui rendőrök egy kis cédulával hívják fel a figyelmet a lezáratlan kerékpárok tulajdonosainak, hogy ne gyalog kelljen haza menni – hangsúlyozta a kapitány.

A néhány hónapja a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetői tisztségében tevékenykedő rendőrkapitány kiemelte: céljai közé tartozik a leghatékonyabban fellépni a bűncselekmények elkövetői ellen, és minél jobban együttműködni a lakossággal. - Azt szeretném, hogy a kollégiám menjenek be a boltokba, a művelődési házba, vagy akár azt utcán szólítsák meg az embereket, kérdezzék meg, miben tudnának segíteni - tette hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments