artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A megbízási szerződés minta felhasználható egy jól körül határolt, egyértelmű feladat vagy feladatok ellátására szóló megbízás, akár idény jellegű feladatvégzés szerződéséhez. Kereset kiegészítésként is szokták emlegetni a megbízási szerződést, mivel a megbízott emellett lehet teljes munkaidőben alkalmazott, lehet nyugdíjas, lehet leszázalékolt vagy akár tanuló is. Kettejük szerződése minél egyértelműbb, ezzel együtt minél részletesebb, annál biztosabb keretet jelent. Bárhonnan is nézzük, a megbízott köteles az általa írásban elfogadott, a megbízó által egyértelműen megadott feladatot elvégezni, melyért cserébe a megállapodásban rögzített megbízási díj illeti meg.

Legyünk bár megbízók, bár megbízottak érdemes a megbízás részleteit, körülményeit, minőségét, elfogadható hiba lehetőségeit, munkaruhára vonatkozó elvárásokat, munkaidőt, pihenőidőt is rögzíteni a megállapodásban. A világhálón több tucat megbízási szerződés minta kering, ha rákeresünk, biztosan többet is találunk. A kérdés az, melyiket célszerű használnunk?

Általában egy alkalmi munkát kínáló vállalkozónak már van bejáratott minta szerződése, ami a megbízott érdekeit is képviseli, bár talán nem elég precízen.

Hogyan lehet módosítani a munkáltató által felkínált szerződésen?

Nos; ha mindkét fél számára kedvező egy szerződés, akkor azt várhatóan el fogják fogadni.

  • Olyan szerződés mintát ajánljunk, amit tőlünk függetlenül is elérhet, ellenőrizhet a megbízónk.
  • Olyat, ami a vállalkozása szempontjából, mint esetleges fejlesztés, korszerűsítés is kedvezőnek találhat. Akkor nem fogja bánni, ha a változtatás némi időt igényel.
  • Azért kedvező, ha ez az idő lehetőleg nem több fél óránál.
  • A javasolt megbízási szerződés minta korszerűbb legyen ne csak más, hanem valamiben jobb is, mint a korábban használt. Például, ha online kitölthető, könnyen kezelhető, ha a megbízó és megbízott közösen szerkesztheti, adatait elmentheti újabb megbízási szerződéshez még hamarabb betöltheti.

Melyik szerződés minta felel meg?

Mindere kitérő, alapos, általános megbízási szerződés minta legyen, egy speciális témakörre igazított már bizonyára félrevezető volna, esetleg nem is tartalmazna minden, egyébként számunkra releváns paramétert.

  • Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani a szerződés teljességét, hogy biztosan érvényes legyen és megfeleljen a jelenlegi jogszabályoknak a legegyszerűbb olyan helyről választanunk dokumentumot, ahol erre fel is hívják a figyelmünket. Mondhatni, ezzel reklámozzák magukat.
  • Az alaposságot és a forrás lenyomozhatóságát az is alátámasztja, ha az adott oldalon nem csupán megbízási szerződést találunk. Hiszen ez egy egyszerű felépítésű, könnyen kezelhető szerződés típus.
  • Ha most keresünk szerződés mintát nagy segítség, ha a dokumentum kitöltéséhez kapunk útmutatót, magyarázatot.
  • Ügyvéd által ellenőrzött szerződés legyen. Lássuk be, a jog nyelvezete némiképp más, mint amit használunk. Ezért szerződésíráskor jobb, ha a fogalmazást szakemberre bízzuk.
  • Mivel a megbízási megállapodás egyszerűnek ígérkezik, azt várjuk, hogy személyes ügyintézés, időpont egyeztetés nélkül, rövid időn belül ki tudjuk tölteni és aláírni.

Megbízási szerződés minta

Mindezeknek az elvárásoknak megfelel a Szerzi platform által nyújtott szolgáltatás, mely a jövő szerződés generátoraként hirdeti magát. A platformon ügyvédek által előkészített, naprakész szerződéstípusok közül választhatunk, köztük ható a megbízási szerződés is. A szerződések online kitölthetőek, megoszthatóak, sok hasznos segítő magyarázattal vannak ellátva. Megvásárolni már a kész, véglegesített dokumentumot tudjuk, aminek az ára minden szerződésnél, azonnal látható.

Ha mégis elakadnánk, vagy egyéb jogi segítségre volna szükségünk, a Szerzi oldalán regisztrált ügyvédekkel online egyeztethetünk és gyors jogi tanácsadást kérhetünk.

You have no rights to post comments