artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Amikor a világ legnagyobb példányszámban eladott telefonjairól van szó, akkor mindenkinek egyből a Samsung Galaxy és az iPhone okoskészülékek jutnak az eszébe, pedig a helyzet az, hogy a lista elején még csak nem is okostelefonok vannak, sokszor olyan gyártóktól, amelyeknek ma már nyoma sincsen. A Nokia, a Motorola és a Sony Ericson csak néhány mobilmárka, amely a mai fiatalabb generációnak már valószínűleg semmit nem mond. Ma már gond nélkül böngészheted az internetet a telefonoddal, nézhetsz filmeket, élvezhetsz kaszinó bónusz játékokat és hallgathatsz zenét. Ezzel szemben a lenti listán olyan készülék is van, aminél még az is menő újításnak számított, hogy többféle választható csengőhanggal rendelkezett.

Samsung Galaxy S4

A nem létező dobogó nem létező 5. helyére a Samsung nagysikerű Galaxy S szériájának negyedik tagja futott be, amely 2013-ban került piacra. A megjelenés utáni 2 hónapban a telefonból már 20 millió darab fogyott, ami rendkívül szép eredmény azt is figyelembe véve, hogy ekkor még jóval kevésbé volt jellemző a piacon az Apple Iphone és a Samsung Galaxy S duó dominanciája, tehát jóval több versenytárs volt még az élbolyban. A telefonból végül összesen 80 millió darab fogyott az értékesítés leállításáig.

Nokia 1280

A fiatalabb generáció számára a Nokia márkanév talán már nem is ismerős, azonban a finn gyártó évtizedekig meghatározó szereplője volt a mobiltelefonok piacának. Az 1280-as modell 2010-ben jelent meg és ez egyben a gyártó utolsó igazán népszerű telefonja is. A készülékben akkor még korszerűnek számító módon beépített FM rádió, MP3 lejátszó, zseblámpa, valamint 3,5mm-es jack csatlakozó is volt. Végül hiába fogyott belőle több, mint 100 millió példány, a hamarosan berobbanó érintőképernyős okostelefon korszak végleg eltemette a régi Nokia modelleket.

Motorola RazR V3

Ez bizony egy valódi flip klasszikus a mobilok hőskorából, 2004-ből. A kinyitható, “flip phone” stílusú telefonok a 2000-es évek elejétől egészen a 2000-es évek végéig rendkívül népszerűek voltak. A RazR V3 újítása a telefon külsején is látható kis kijelző volt, amelyen a felhasználó az időt, valamint az értesítéseket láthatta, ami akkoriban zseniális újításnak származott. Ekkortájt jelentek meg az internetes kaszinók is, mint a mai lemon casino. A telefon tartósságáról alumínium tok és ütésálló üveg gondoskodott. Bár 130 millió darab fogyott belőle, az okostelefonok korszakának berobbanásával a Motorola is végleg lehúzta a rolót.

Apple Iphone 6

A Nokia és a Motorola után ezt a márkát biztosan nem kell bemutatni senkinek, még a fiatalabb olvasóknak sem, hiszen minden idők egyik legnépszerűbb telefonjáról van szó. A 2014-ben megjelent Iphone 6-ból összesen 220 millió darab fogyott világszerte. Érdekesség, hogy a telefon alapvetően nem mutatott be komoly újításokat az Iphone 5-el szemben, igazából csak azért kelt el ilyen nagy példányszámban, mert ekkortájt kezdett igazán berobbani az okostelefon és az Iphone őrület. Sikerét azóta sem tudta egyik újabb Iphone modell sem reprodukálni.

Nokia 1100

Ironikus de a 2003-as Nokia 1100 amellett, hogy a vállalat legkelendőbb, egyben a legolcsóbb és az egyik legegyszerűbb modellje is. Ez egy igazi klasszikus egy olyan korszakból, amikor a mobiltelefon még valóban csak telefonálásra szolgált. Az azóta legendássá vált akkumulátor akár több, mint egy hétig is bírta egy töltéssel, intenzív használat mellett is. Több, mint 250 millióan vásároltak belőle a megjelenést követő években, sokaknak ez volt életük első mobiltelefonja.

You have no rights to post comments