artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A kulcsátadás pillanatában elöntött az eufória. A szomorú valóság csak másnap ért utol. A lakásban, amiről annyit álmodoztam, mindössze egy beépített konyhabútor, a matracom és egy hatalmas gardróbszekrény árválkodott. Az első reggelimet a paplanomon kuporogva fogyasztottam el.

Nem hiszem, hogy be kéne mutatni, mennyire stresszes egy új lakás berendezése. Van, akinek azért nem könnyű, mert a nulláról kell kezdeni. Másnak azért nem, mert a lakásban még ott porosodnak az előző lakók bútorai. Asztalra, székre, szekrényre szükség van. De a néhány helyiségből nem attól lesz valódi otthon, hogy végre van hol elfogyasztani az instant tésztát munka után.

Aki minimális költségvetésből próbálja berendezni az otthonát, természetesen ahol lehet, spórolni akar. És itt jönnek a képbe a dilemmák. Néhány műanyag székkel és egy olcsó kempingasztallal például gyorsan funkcionális ebédlőt lehet varázsolni a semmi közepén. Csakhogy ezeket a bútorokat egy idő után muszáj valamilyen tartósabb darabra cserélni. A kapkodásnak tehát tulajdonképpen felesleges berendezési tárgy megvásárlásával fizettük meg az árát.

Az én trükköm az volt, hogy a minőségre hajtottam. Eldöntöttem, hogy inkább bevállalom a kényelmetlenségeket, de az éppen elérhető legigényesebb bútort választom. Ez nem jelentette persze azt, hogy hetekig éheztem egy ébenfa komódért - azt viszont igen, hogy nem vettem csak azért egy törékeny, nyikorgó műanyag tárolót, hogy legyen hová tennem a ruháimat.

Ezzel a taktikával és még egy kis trükkel nagyon sokat spóroltam. Egy bútorkereső oldalnak hála most szép és praktikus berendezési tárgyaim vannak. Tudom, hogy tíz, tizenöt év múlva is használhatóak lesznek, ráadásul hagytam időt magamnak arra, hogy olyan darabokat találjak, amelyek igazán tetszenek.

De mi az a FAVI?

A FAVI egy bútorkereső oldal, az, amelyiket már emlegettem is. Ezen az oldalon több gyártó és forgalmazó kínálatát lehet megnézni, így összehasonlítani is. Ha például kanapét szeretnél vásárolni, egyből több, megbízható webáruház termékeit láthatod. Egyetlen görgetéssel fel tudod mérni a kínálatot. Nem csak egy cég áraival lehetsz tisztában, de a piaci trendekkel is.

Ki hinné, mennyi költség egy ilyen egyszerű enteriőr!

Ez az oldal segített abban, hogy ne vesszek el az internetes találatok között, de ne is kelljen csak az általam ismert márkákhoz (nincs sok) ragaszkodnom. Ha nem találok rá a FAVI-ra, biztosan valamelyik ismert hálózat áruházában vagy webshopjában kezdek válogatni. Csakhogy egyes darabokat így sokkal jobb áron, vagy kiemelkedőbb minőségben tudtam beszerezni, mintha ennyire lekorlátoztam volna a válogatásomat.

Itt ráadásul biztos lehettem abban, hogy a “túl jól” hangzó ajánlatok sem ügyes internetes átverések. Mivel az oldalra cégek regisztrálnak, őket komoly szabályok kötik, nem tehetik meg, hogy kétes ajánlatokat tesznek közzé.

Hogyan érdemes haladni?

Az igazi takarékossághoz érdemes megfontoltan haladni. Én elsőre csak a legszükségesebb darabokat vásároltam meg: egy étkezőasztalt és pár széket, később egy íróasztalt és egy-két lámpát a világításhoz. Ezekre mindenképpen szükségem volt a kényelmesebb mindennapokért - a többi bútort ideiglenes megoldásokkal viszonylag jól pótolni tudtam.

lakas 2

A FAVI-nak hála tudtam, milyen gardróbszekrényről álmodozhatok

Az asztal és a székek után inkább nagy bútorokra gyűjtögettem a pénzem. Először gardróbszekrényt és tárolókat vásároltam - mert ezek a legmarkánsabb megjelenésű darabjai a lakásnak. A többi bútort már ezek stílusához igazítottam. Így lett előbb kanapém, majd fotelem is.

Miután a nagyobb darabokkal megvoltam, a kiegészítőket már egyszerűbb volt beszerezni. Mivel a lakásom stílusa így már szépen kirajzolódott, sok apróságot a barátaimtól kaptam ajándékba. Ezeket szinte egytől-egyig tudom használni, mivel egy, már kialakított környezetbe vásárolták őket. Ez hatalmas segítség volt.

Az első lakás berendezése sosem egyszerű, de néhány trükkel még így is rengeteg pénzt meg lehet takarítani. Remélem, a saját tapasztalataimmal segítettem elindulni az úton és egy kicsit bátorítani mindenkit: a stílusos otthon nem lehetetlen küldetés.

You have no rights to post comments