artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 20. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ha belföldi turizmusról esik szó, akkor manapság sajnos elég kevesen asszociálnak kis hazánk keleti régióira. Pedig itt is akad bőven elég látnivaló, erre pedig Szarvas városa kitűnő példaként szolgál. Itt a körösök közvetlen közelében valóban pihentető kikapcsolódás vár ránk – feltéve, ha a megfelelő szálláshelyet sikerül kifognunk.

Miért éri meg Szarvason körülnézed?

Szarvas, mint a történelmi Magyarország közepe, már önmagában is olyan helyet jelöl, ahol mindenképp érdemes legalább egyszer megfordulnia az embernek. Viszont Szarvas nem merül ki ennyiben, a tündéri kis városban számtalan kikapcsolódási lehetőség és érdekes látnivaló akad, amelyek révén garantált az ide látogatók számára a felüdülés. Méltán sokat emlegetett Szarvasi Arborétum vagy a Körösvölgyi Állatpark ugyanis szintén rászolgáltak hírnevükre – természetesen utóbbi helyen találkozhatunk a város címerállatával is, azaz a szarvassal. Ezeken a helyeken nem csupán a természethez kerülhetünk kicsit közelebb, de bizonyára az egész család számára nagyszerű szórakozást jelentenek majd. Ugyanez természetesen elmondható a Szarvason található Erzsébet ligetről is. Ha viszont inkább a történelmi oldalát szeretnénk a szemügyre venni, akkor is akad bőven olyan látnivaló, amik révén saját magunk is elmerülhetünk az idők tengerében. Ezen látnivalók közé tartozik például az Evangélikus Ótemplom, amely impozáns látványával a 18. század óta gazdagítja a város látképét, de a híres Bolza-kastélyt is ide sorolhatjuk. Szarvas tehát kétségkívül olyan úti célt jelent, ahol megismerkedhetünk szülőhazánk természeti csodáival és történelmi emlékeivel. Szarvas viszont nem csak a látnivalókról híres. Ha a nagy séták mellett szeretnénk belekóstolni a város gasztronómiájába is, akkor érdemes megkóstolni a szarvasi sörfőzde különlegességeit, amelyek mára a város ikonikus italaivá vált. Azt pedig feltétlen érdemes tudni, hogy Szarvas az ország kézműves sörfőzdéinek egyik centrumában helyezkedik el. Vagyis a városi kirándulást akár egy kézműves sörtúrával is összeköthetjük, főleg hogy a szintén prémium kézműves söröket készítő Békésszentandrási főzde pont a szomszédságában helyezkedik el.

Hogyan találj megfelelő szálláshelyet Szarvason?

Az ideális szálláshely megtalálásához több tényezőt is érdemes figyelembe vennünk. Ezek közé beletartozik maga a szállás helye, az általa kínált szolgáltatások és természetesen a költségei is. Azonban ilyenkor nem érdemes kizárólag egy-egy adott szálláshely saját weboldalán feltüntetett információ alapján döntést hoznunk, hiszen nyilvánvaló okokból, mindenki a legjobb színben szereti feltüntetni szolgáltatásait. Tehát a választás során érdemes a független véleményeket is áttekintenünk annak érdekében, hogy ne érjenek bennünket kellemetlen meglepetések. Ebben nagy segítséget jelenthetnek az olyan portálok, amik a különféle szolgáltatóktól függetlenül listázzák és összehasonlítják az egyes szálláshelyeket. A szallaskeres.hu weboldalon például egy helyen megcsodálhatod a legnépszerűbb szarvasi szálláshelyeket, de akár rejtett gyöngyszemeket is felfedezhetsz. Itt azonnal láthatjuk a különféle szállások költségeit, elhelyezkedését, valamint azt is, hogy elfogadnak-e SZÉP kártyát.

You have no rights to post comments