artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A mellimplantátum behelyezését követő gyógyulási periódus kiemelt jelentőséggel bír a végeredmény szempontjából, ezért nagyon fontos betartanunk a plasztikai sebész által javasolt teendőket.

A megszokott életvitelünktől néhány apró vonatkozásban kis időre elköszönhetünk. Tekintsük az elkövetkező heteket a feltöltődés időszakának, ahol minden a pihenésről szól. Mivel a munkából is kieshetünk, szervezzünk olyan programokat, ahol a könnyű kikapcsolódás kap főszerepet. Bizonyos tényezők több hónapig is velünk maradnak, tekintsük mindezt járulékos kellemetlenségnek cserébe azért, hogy hamarosan teljesen felszabadultan élvezhetjük megújult külsőnket.

A mellnagyobbítást  követő időszak

A mellnagyobbítás utáni felépülés során több dologra is kell figyelni. A műtét után rendszerint egy éjszakát töltünk el a klinikán megfigyelés céljából. Másnap reggel már utazhatunk is haza, ha tehetjük, autóval megyünk, a vezetést azonban ilyenkor még kerüljük. Egy hetet javasolt munka nélkül tölteni, viszont ha terheléses fizikai munkát végzünk, a két hónap pihenés elkerülhetetlen. Hiánya negatívan befolyásolhatja a gyógyulási folyamatokat és a mell végső formáját. Ez idő alatt tartózkodjunk az intenzív sportoktól, helyette tegyünk nagy sétákat a természetben, egy hét elteltével pedig a könnyű fizikai munka sem jelent gondot.

A beavatkozást követően ránk kerül egy speciális kompressziós melltartó, amit két hónapig folyamatosan viselnünk kell. Ebben az időszakban kerüljük a seb áztatását, a fürdés helyett válasszunk frissítő zuhanyt, a szoláriumot és a napfényt pedig fél évig teljesen kerüljük. Át kell programozni magunkat a háton történő alvásra, ezt nem olyan nehéz megszokni, mint amilyennek elsőre tűnik. Jellemzően érezhetünk erős mellfeszülést, ami akár fájdalmas is lehet a műtétet követő első napokban, hetekben. A kellemetlen tünet a gyógyulással fokozatosan csökken, a szervezetünk ugyanis lassan képes befogadni az implantátum révén okozott változásokat.

Szoptatás a mellnagyobbítás után

Az implantátum behelyezése a modern sebészeti eljárásoknak köszönhetően nem okoz semmilyen károsodást a környező szövetekben. Egy precíz és körültekintő sebész ügyel rá, hogy a beavatkozás során a tejutak ne sérüljenek, illetve igyekszik minél inkább megőrizni az idegek és a mirigyállomány épségét. Sokat számít a megválasztott módszer, mivel az implantátum több helyre is behelyezhető. Rendszerint a mirigyállomány alá és a  mellizmok mögé kerül, ami azt jelenti, hogy a szoptatás teljesen biztonságosan és gördülékenyen megoldható a műtét után is.

Ami a mellek formáját illeti, negatívan is befolyásolhatja a szoptatás, ha a bőrünk nem elég rugalmas vagy ha túl nagy az implantátum. Ez újabb mellkorrekciót tehet  szükségességé, ezért célszerű tudatosan kiválasztani a műtét időpontját, persze ha a körülmények engedik. Ajánlott a szoptatást követően minimum fél évet várnunk, mielőtt az implantátum mellett döntenénk, így nem kell számolnunk rövid időn belül egy újabb korrekciós műtéttel.

Melleink végleges formája közel egy év alatt alakul ki, ezért nem kell aggódnunk amiatt, ha például aszimmetriát tapasztalunk. Néhány hónap alatt regenerálódik a mirigyállomány és melleink elnyerik esztétikus formájukat.

You have no rights to post comments