artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A terasz igazán alkalmas a meghitt beszélgetésekre és természetesen a romantikus vacsorákra is. Hogyan tervezzünk romantikus vacsorát? Mutatjuk a válaszokat!

A romantikus vacsora megtervezésének lépései

Ha van kertünk és teraszunk is, nagy dilemma lehet, hogy hol is állítsuk fel az asztalt. Ha többször is tervezünk ilyen hangulatos, meghitt estéket, akkor egyszer romantikázzunk a teraszon, más alkalommal pedig állítsuk fel az asztalt és a székeket a puha fűben, ahol még cipőt sem kell húzni, hiszen a talpunk alatti puha fű, csak fokozza a romantikus hangulatot.

A romantikus hangulat megteremtését szolgálják a kinti fények, a függő lámpák, a világító lampionok, a hangulatos gyertyák. Ezekről semmiképpen se feledkezzünk meg. Még akkor sem, ha némi fényt a telihold és a szikrázóan világító csillagok is biztosítanak számunkra.

Már a világítás is a dekoráció szerves részét képezi, azonban a romantikus hangulatot más módon is meg lehet és meg is kell alapozni. A gondosan megválasztott asztalterítő, szalvéták, asztali dekorációk is ezt a célt szolgálják. A színeknek és a virágoknak, pontosabban az illatoknak erejük van, hatnak az érzékekre és felkorbácsolják azokat.

Mint ahogyan a fények és a teríték is kellemes hangulatba hozhat bennünket, úgy a vacsora előtti italnak is megvan a maga szerepe. Az egyik legjobb választás lehet a cseresznyepálinka, mely nem csak a színével és kellemes textúrájával, hanem csodás ízével is azonnal levehet bennünket a lábunkról.

Csakúgy, mint a fenséges vacsora, amely az est egyik fénypontja is lehet. Ételt választhatunk a kedvenc éttermünkből, mi magunk is meglephetjük a kedvesünket a kedvenc ételeivel és desszertjével, hiszen már maga a gesztus is végtelenül romantikus. De az is csodás ötlet, ha együtt készítjük el a mennyei ételeket, mert a közös főzés és sütés is közelebb hozhat bennünket egymáshoz.

A romantikához nem csak a gyertyafényes vacsora, a finom desszert és az ízletes ital tartozik, hanem a romantikus háttérzene is. Készítsünk elő a közös számainkból egy válogatást és a romantikus esténken hallgassuk meg azokat, nosztalgiázzunk, idézzük fel a szívünknek oly kedves emlékeket és élményeket, hiszen a szerelem tüzét csakis így lehet hosszú ideig ébren tartani.

You have no rights to post comments