artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Legjobb tippek utazáshoz. Pénzt is megtakaríthatsz, ha felkeresed a Kuplio.hu oldalt.

A nyár, sok ember életében nem szól másról, csakis az utazásról, a pihenésről és a kikapacsolódásról. Hazánkban is sok szép látnivaló akad, de Európa más országaiban is sok-sok élményt lehet gyűjteni, ha éppen külföldre támad kedvünk kiruccanni. De hova is érdemes utazni? Milyen európai országokat keressünk fel, ha nem csupán a passzív pihenés a célunk, ha nem csak az a célunk, hogy a tengerparton relaxáljunk, de imádunk új helyeket felfedezni? Mutatjuk is a válaszokat!

Az, hogy pontosan melyik európai országra esik végül a választásunk, annak is a függvénye, hogy éppen mi is az úti célunk. Mielőtt elindulnánk az adott országba, érdemes minél több infót begyűjteni, amit elsősorban könyvekből tehetünk meg. A Libri kuponkód most lehetőséget biztosít, hogy kedvezményesen szerezzünk be útikönyveket és olyan olvasnivalókat, amelyekkel szívesen ütjük el az időt a tengerparton.

Ha imádjuk az építészeti remekműveket, akkor talán Spanyolország mellett is dönthetünk. Ráadásul az európai országok közül, a nyári hónapokban itt süt a legtöbbet a nap is, azaz itt van a legmelegebb, így ha szeretjük a tengerparti pihenést, Spanyolország lesz a mi országunk.

Amennyiben romantikázni szeretnénk, kihagyhatatlan ország lehet számunkra Franciaország. Az Eiffel-toronynál talán nincs is romantikusabb az egész világon. Nem mellesleg a világ elsőszámú célpontja is Franciaország a turisták számára. Ha pedig még divatmegszállottak is vagyunk, akkor Párizst semmi esetre sem szabad kihagynunk.

A gyönyörű tájak és a kulturális szépségek hazája Olaszország, hiszen Róma, Firenze és Velence is megannyi építészeti kinccsel büszkélkedhet. Ha viszont az olasz borok miatt keresnénk fel az országot, akkor sem kell csalódnunk, főleg, ha ellátogatunk Toszkána szőlőültetvényeire.

Vitathatatlan, hogy a top ötben Görögország is szerepel. A görög szigetek csodás látványt nyújtanak. Hogy mi teszi Európa egyik legnépszerűbb nyaralóhelyévé ezt az országot? A bámulatos szigetei, a csodás hegyvonulatai, a tiszta égkék tengervize, a tiszta strandjai, a tökéletes építészeti remekművei. És természetesen a meleg időjárás és azok a helyek is vonzóvá teszik, ahol megcsodálhatjuk a naplementéket.

Zágráb, Dubrovnik, Plitvicei-tavak, Hvar-sziget. Azaz a top ötbe mindenképpen beletartozik Horvátország is. Júniustól-szeptemberig igazi nyaralóidőre számíthatunk, amikor is kedvünkre fürödhetünk a tengerben, vagy csónakázhatunk is a szépséges Adriai-tengeren. Ha busszal szeretnél utazni a kiválasztott európai országba, most a Flixbus kupon ad erre nagyon jó lehetőséget.

You have no rights to post comments