artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az előző két év teljes egészében megváltoztatta az utazás fogalmát és ma már nem elég azt ellenőrizni, hogy kell-e vízum, vagy sem, hanem arra is választ kell találni, hogy egy-egy EU tagállam milyen feltételekkel enged be turistákat, utazókat.

Ennek megfelelően összegyűjtöttünk néhány olyan országot Európából, valamint a nagyvilágból, ahová szinte minden, vagy éppen bármilyen különleges dokumentum, vagy QR kód nélkül minden magyar állampolgár beutazhat.

Kezdjük az izgalmasabb, egészen egzotikus országokkal. Mexikó az egyik olyan ország, ahová még a pandémia kellős közepén is bárki utazhatott bármilyen teszt, vagy éppen védőoltás nélkül. Az észak-amerikai ország kiváló desztináció, hiszen az országban meglepően kedvezően lehet szállásokat, valamint programokat foglalni. A repülőjegyek a világ néhány másik népszerű turisztikai helyszínéhez mérten kicsivel drágábbak, de az országban lévő árak ezt teljes mértékben kompenzálni tudják. A Mexikóba történő beutazáshoz tehát mindössze egy érvényes magyar útlevélre van szükség, ami legalább hat hónapig még érvényes az országból történő távozás után. A turista vízum is könnyedén igényelhető érkezéskor a repülőtereken, amiért nem kell külön fizetni sem.

Mexikó szinte bárki számára egy érdekes úti cél lehet, hiszen az ország kultúrában valamint történelemben is roppant gazdag. Emellett pedig akár a Csendes óceán, akár a Karib-tenger partjai a világ a számos top turisztikai listáján vannak számon tartva.

Tovább haladva Európába az egyik potenciális turisztikai ország Svédország. Márciusban a svéd kormány hivatalosan is bejelentette, hogy április elsejétől minden belépési szabály, korlátozás módosul, így az EU tagországok állampolgárai bármilyen teszt, vagy védőoltási igazolás felmutatása nélkül is beléphetnek Svédországba. Ezt a közleményt a svéd kormány honlapja bocsátotta ki március folyamán, így a skandináv országok szerelmesei 2022 nyarára északra is tervezhetnek utazást, nyaralást.

Ha pedig Svédországról, valamint az északi országokról esik szó, akkor mindenképp tudni kell, hogy a sokáig egészen szigorúan zárt Norvégia is feloldotta minden korlátozását, ami az országba való belépést illeti. Ezt maga a norvég kormány is megerősítette, valamint az EU honlapján olvasható közelmény is jelzi, így ha esetleg valaki egy izgalmasabb road-trip gondolatát tervezi a norvég hegyekbe, akkor március-áprilistól már Norvégiába is bárki beléphet turisztikai céllal.

A következő ország Írország. Írország azon országok egyike, amelyik a leghamarabb visszatért a rendes kerékvágásba és 2022 március 6-tól pedig már az EU tagállamok állampolgárai felé sem támasztanak semmilyen belépési kritériumokat. Ez pedig azért is jó hír, mert ha Írország nem is feltétlen a napos tengerpartjairól híres, de kultúrában határozottan az egyik leggazdagabb európai ország.

Érdemes megemlíteni Szlovéniát is. A nyugati szomszédaink is megszüntettek minden belépési korlátozást, így szabad a közlekedés Magyarország és Szlovénia között. Ez pedig azért is jó hír, mert Szlovénia még az egyik olyan rejtett kincs Európában, ami a leginkább a háttérbe szorul a nagyobb hírnévvel rendelkező országok mögött. Szlovénia azonban egészen egyedi konyhával, építészeti stílussal, valamint nagyon sok túraútvonallal, hegységgel rendelkezik. Elég csak megemlíteni Ljubljana környékén Bled térségét, valamint a bledi tavat, ami a közelmúlt egyik leginkább keresett helyszínévé vált.

Ahogy egyre több ország nyitja meg a kapuit, úgy egyre több hírt és internetes posztot is lehet hallani azon különböző országokról, amik feloldanak minden kritériumot a belépésre. Nagyon fontos, hogy mindig pontosan tájékozódjunk és a különböző forrásokat duplán is leellenőrizzük. Nagyon jó lehetőség erre az europa.eu honlapja, ahol a különböző európai országokat egyesével is kiválaszthatjuk és így mindig a legpontosabb és legfrissebb információ alapján dönthetjük el, hogy beutazhatunk-e egy adott országba vagy sem. Sajnos a szabályok elég gyorsan változhatnak, így mindig próbáljunk hivatalos Uniós forrásokból is tájékozódni.

A pontos tájékozódást pedig az online sportfogadó oldalak is támogatják. Igyekezz mindig minél pontosabb információt gyűjteni, mielőtt bármilyen online szolgáltatást igénybe vennél. Valamint győződj meg róla, hogy akár az online világban, akár egy utazást tervezve, mindig a hitelesebb forrásokat keresd, hogy elkerülhesd az esetlegesen felmerülő nehézségeket, problémákat.

You have no rights to post comments