artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bizonyára te is jól tudod, hogy a tavasz beköszöntével a tavaszi nagytakarítással is számolni kell. Mivel ez elég fárasztó munka tud lenni, mindent részletesen meg kell tervezni. Ebben a cikkben adunk néhány tanácsot, hogy milyen takarítóeszközöket lehet használni, hogy ne károsítsd a környezetet.

Az egész ház kitakarítására érdemes több napot szánni. Ha egy nap alatt akarnád elvégezni, valószínűleg nemcsak fáradtnak, hanem frusztráltnak is éreznéd magad a nap végére. A takarítási stratégia és terv elkészítése egyáltalán nem időveszteség. Éppen ellenkezőleg, hatékonyabbá teheti a munkát és időt spórolhatsz vele.

Tippünk: Ha takarítóeszközöket szeretnél vásárolni, ajánljuk a Biano keresőmotor használatát. Nagy előnye, hogy általa lehetőséged van a legjobb ajánlatot a legjobb áron megtalálni.

tavaszi nagytakaritas 1

Kémia nélkül is lehetséges

Még nem is olyan régen az üzletekben nem vásárolhattunk mást, mint vegyszereket tartalmazó tisztítószereket. Ezek a termékek azonban nemcsak a környezetre, hanem ránk nézve is rendkívül károsak. A gázok belélegzése negatív hatással lehet a tüdőre. A tisztítószerekben található mérgező anyagok használat után a tárgyakon, a játékokon vagy akár a WC-csészén maradnak.

Természetes termékek

Egyes áruházláncok már kínálnak olyan természetes termékeket, amelyeket mindenképpen érdemes megvásárolni. Ezen tisztítószerek alapját természetes anyagok képezik. Léteznek aromák levendula, menta vagy más gyógynövények formájában is. Az így készült termékekkel szinte bármit meg lehet tisztítani. Eltávolítják a zsírt, a port és más szennyeződéseket, ugyanakkor nem károsítják a környezetet, és a lehető legkörnyezetbarátabbak.

Praktikus tipp: Ha öko tisztítószereket vásárolsz, összpontosíts elsősorban az összetevőkre. Ebben az esetben minél kevesebb összetevőt tartalmaz a tisztítószer, annál jobb a minősége.

tavaszi nagytakaritas 2

Használj otthon fellelhető anyagokat

Ha nem szeretnél kész tisztítószereket vásárolni, akkor a háztartásodban található alapanyagokat is felhasználhatod.

Citrom

Tudtad, hogy a citromlének erős tisztító hatása van? Használható például selyem mosására is. A kimosott darabok fényesebbek és aromásabbak lesznek. Javasolt továbbá citromlevet tenni a szennyesbe az utolsó csavarás előtt. A mosás után azonnal látni fogod, hogy a szennyes tökéletesen tiszta, és úgy néz ki, mintha új lenne.

Ecet

Az ecetet tartják a legmegbízhatóbb tisztítószernek, amely talán minden háztartásban megtalálható. Az ára alacsony, gyakorlatilag bárhol megvásárolható, és megbízható hatású. Például mosáshoz és tisztításhoz is használható.

Tippünk: Ha vízforralód vízkővel van eltömődve, próbáld meg ecettel kitisztítani.

tavaszi nagytakaritas 3

Ne habozz és szerezz be minél hamarabb természetes, vegyszermentes tisztítószereket a tavaszi nagytakarításhoz. A fent említett alapanyagokat is felhasználhatod, amelyek minden háztartásban megtalálhatók. De ne feledd, hogy a hatékony és biztonságos tisztításhoz szükséged lesz kesztyűre és törlőkendőre is.

You have no rights to post comments