artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az interneten mindent megtalálhatunk – és mindennek az ellenkezőjét is. Többek között akár arról is „tájékozódhatunk”, hogy a kedvenc kávénk alapján milyen a személyiségünk. Nem meglepő ez, hiszen a személyiségükre vonatkozó elméletek sora végtelen, gyakorlatilag a szobanövényeinktől kezdve a kedvenc desszertünkig már minden alapján találhatunk erre vonatkozó listákat, amiket azonban érdemes némi fenntartással kezelni…

Lássuk tehát, hogy mit is árul el rólunk, hogy milyen módon fogyasztjuk a legszívesebben a kávénkat – már ha hihetünk az internetnek! A lenti válogatásban nem célunk igazságot tenni, csupán összegyűjtöttünk néhányat az interneten fellelhető érdekes, vagy épp hihetetlen „megfejtés” közül – és természetesen őszintén kíváncsiak vagyunk rá, hogy esetleg valamelyikben bárki magára ismer-e! Azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú válogatások inkább csak a szórakoztatást szolgálják, arra sajnos nem igazán alkalmasak, hogy bárkiről igazán többet tudjunk meg az alapján, hogy a sorban előttünk állva mit választott a kedvenc kávézónkban – ehhez inkább kezdeményezzünk egy beszélgetést az illetővel, már ha szimpatikus volt a választása!

A dupla eszpresszó esetén elég jelentős eltérésekre bukkanhatunk az internet végtelenül széles terepén. Egyes elméletek szerint az élvezeteket szívesen halmozó, céltudatos, a kapcsolataikba rengeteg energiát fektető fogyasztók választják ezt a kávét, míg máshol a dupla eszpresszót fogyasztók vélhetőleg inkább a hatást tartják fontosnak az ízzel szemben.

A capuccino szintén sok mindenre utalhat, ugyanis itt is jelentős eltérés tapasztalható a különféle forrásoknál. Van, ahol a romantikus alkatra és a kicsit távolságtartóbb személyiségekre jellemzőnek tartják ezt az italt, de olyan elgondolást is olvashatunk, ami szerint a capuccino kedvelői nem is szeretik igazán a kávét.

kavefozo1

Azokat, akik növényi tejjel fogyasztják a kávéjukat, szintén nem kímélte az internet, ugyanis valahol kifejezetten sznob, válogatós, másokat lenéző besorolást kaptak, míg máshol inkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy az ilyen tejet fogyasztók jobban odafigyelnek az egészségükre, és nyugalomra, harmóniára törekednek az élet minden területén.

A koffeinmentes kávét néhol a szégyenlősebb, visszahúzódott emberek kedvenceként tartják számon, akik inkább kerülik a kockázatot, máshol pedig épp ezt a kávévariációt hozták összefüggésbe az egészségtudatossággal.

Az instant kávéval kapcsolatban szintén nincsen egyetértés – előfordult, hogy „megúszósnak” és lustának bélyegezték a fogyasztóit, míg máshol pozitív tulajdonságot társítottak hozzá, úgy, mint kedves és egyenes jellemű, pörgős egyének, akik nagyon szeretnek nevetni.

Aki igazán figyelmesen olvasott, annak feltűnhetett, hogy egyetlen kávé sem volt, ahol akár csak minimális egyetértés lett volna abban, hogy milyen személyiségű emberre jellemző a fogyasztása. Bár tény, hogy önigazolásra jók lehetnek – vagy épp arra, hogy nevessünk rajtuk egy jót, akár a szintén kávérajongó barátainkkal! Ha pedig azok közé tartozunk, akik az igazi változatosságot kedvelik, akkor érdemes otthon is kísérleteznünk. Ehhez nyilván nem árt egy megfelelő kávéfőző, legyen az automata, vagy kapszulás, vagy épp valamily újra reneszánszát élő klasszikusabb megoldás. A Tchibo-nál most 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg kedvenc automata kávéfőzőjét, illetve 40% árengedményt kaphat a kapszulás kávéfőzőkre!

You have no rights to post comments