artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A gluténmentes diéta nem divat, hanem egy AUTOIMMUN BETEGSÉG egyetlen gyógymódja! Egy gluténérzékeny nem ehet olyan ételt, amiben van búza, árpa, rozs, zab bármilyen formában, még ha csak nagyon kis mennyiségben is. Zabot is csak akkor, ha az garantáltaltan gluténmentes. Ahol az ételek készülnek, ott térben vagy időben el kell tudni különíteni a gluténmentes ételek készítését. Ezt tudod biztosítani? Ha nem, akkor ne mondd, hogy az étel gluténmentes!

Egy diétahiba kellemetlen tüneteket okozhat!

A folyamatos és véletlen gluténfogyasztás – még ha csak nagyon kis mennyiségű is – súlyos egészségkárosodáshoz vezethet!

Képzeld el, hogy a Te szerettedről derül ki, hogy gluténérzékeny, de Te nem törődsz vele. Látni fogod, hogy a diagnózis előtti tünetei visszatérnek, rohamosan fogy, az egészsége drasztikusan romlik, lelki egyensúlya is felborul. Tudod, hogy nem rákos, csak a szervezete ismét támadásba lendült, és saját magát betegítette meg.

Csak azért, mert Te azt gondoltad, hogy „az a kicsi nem árthat”.

Mi a megoldás? Az ilyen ember maradjon otthon, ne menjen sehova, főzzön otthon magának? De neked is van családod, vannak barátaid, akikkel be szeretnél ülni egy sütire vagy ebédre egy  kávézóba vagy étterembe. Neki is azt mondanád, hogy: maradj otthon?! Mindig? Egy életen át? Belegondoltál? Ha a családodban van már diagnosztizált lisztérzékeny, Te is lehetsz egy közülünk!

Lisztérzékeny vagyok! Vigyázz rám! Fogadd el, hogy NEM ÉN! választottam a gluténmentes életet,ő választott engem.

Szeretném, ha Te is elfogadnád:

Ételeimet,

Életemet,

Engem!

liszterzekeny

Ha többet szeretnél tudni a gluténmentes életről, akkor látogass el a www.liszterzekeny.hu oldalra, vagy keress bátran: Cserepes Ágnes Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Dézsi Ferencné, Jutka Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A coeliakia – ismertebb nevén lisztérzékenység – a genetikailag arra hajlamos egyénekben kialakuló autoimmun betegség, amit a gabonafélékben található fehérje, a glutén vált ki.

A szervezet valamilyen okból önmaga ellen fordul, elpusztítja saját szöveteit, és élethosszig tartó betegséget, glutén intoleranciát okoz.

A glutén azonos a sikérrel,  (amivel a búzaliszt minőségét szokták osztályozni a mezőgazdaságban, illetve a sütőiparban), a betegségért pedig egyik összetevője – például a búzában található gliadin – a felelős. Hasonló fehérje van a többi kalászos gabonanövényben (árpa, rozs) is, amely a károsító hatást a vékonybél egy bizonyos szakaszában, a vékonybél nyálkahártyáján fejti ki. A keletkező toxikus anyag teljesen vagy részben károsítja a nyálkahártya felszíni sejtjeit, aminek következtében csökken a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódása. Aki ezzel a betegséggel él, az gluténmentesen étkezik.

You have no rights to post comments