artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

0. nap :
Szokásos reggeli nap. Felébreszd, megcsinálod a reggeli kv-t, és szöszmötölsz. Fejben rakod össze a napod, mit-hogy merre! Reggeli teendőim egyik sarkalatos pontja az emailek elolvasása. És itt fordult meg mindent…….


Kedves Kriszti
Köszönöm a türelmét.
A rákszűrés eredménye elkészült, a lelet nem lett hibátlan, ez az új formátum megfelel a régi "P III-IV" elnevezésnek, ami azt jelentette hogy gyanús sejtek vannak a mintában.Mellékletben küldöm.Kérem mielőbb vegye fel a kapcsolatot hogy megbeszéljük a továbblépés teendőit.

 

Nem lett hibátlan, Kedves Kriszti , mielőbb vegye fel a kapcsolatot uhhhhh. Remegő kézzel mentem a páromhoz, szólni nem tudtam az odaadtam neki a telefonom. Ő elolvasta és igaz nem mondta de láttam lesápadt. 
- Nincs semmi baj Kicsi, nyugalom csak egy kis gyulladás nyugi!
Olyan jó volt ezt hallani és el is hessegettem a negatív gondolatokat. Magamban azt mondtam ez nem lehet így is aprít most rendesen minket az Élet , nem gondolom, hogy mind két lábam egyszerre rúgja ki. Annyira nem vagyok rossz ember. A nap szokásos módon telt, de ott volt az a furcsa tompa érzés mi van ha mégis úgy van. Egy fajta burokban éreztem magam, de olyan jó volt elhessegetni.

1-6 nap
A napok teltek az érzés bennem nem múlt, kavarogtak a gondolatok. És akkor telefonáltam egy kedves régi ismerősnek, akik tudom már egyszer végig csinálták. Jött a hideg zuhany már azonnal orvos nem játék minden óra számít. Ezt követően is tereltem hátha nem stb stb., de a hang belül nem hagyott nyugodni. Semmi baj felhívok mást ééésss este jött is a válasz a kérdésemre: Holnap reggel 10-re feltétlenül legyél ott a kórházban. 
Akkor ez nem vicc nem álom tényleg így van ??? Úristen de az már holnap, de nekem menni kellene, helytállni, küzdeni és védeni mindent és mindenkit. De jött a hang döntsd el mit teszel : Munka vagy TE ??? Döntöttem ééésss léptem . Ezt az utat szeretném nektek elmesélni csak azért, mert ha csak egy valaki ezt követően felemeli a telefonját és csináltat rákszűrést akkor, talán nem éli át mind azt amiben most Benne vagyunk , hihihihih de nyakig  remélem legalább nem hullámzik .ile hangulatjel

7. nap 
Reggel kilenckor már a kórházban. Tompa vagyok és csak pislogok. Nézem a betegeket és nem értem mit keresek itt. A legrosszabb a búra körülöttem nem múlik. A rendelő előtt a nővérke segíteni szeretne minél hamarabb vegyük fel az adatokat. Kedves hány hetes??- kérdezi tőlem hmmmm éreztem eltörik a mécses….. Háát nem én nem én lehet méhnyakrákos vagyok - jött ki belőlem meglepődve azon milyen könnyedén. ÓÓÓ szegény simogatta meg az arcom és zavartan bement. Ott álltam és azon gondolkoztam most mondtam ki először. RÁK, DAGANAT kiadhatta vajon ezt a nevet neki. Nevezzük lubinak, vagy vmi vicces dolognak, de rájöttem nem lehet . Nem szabad elbagatellizálni a dolgokat sokkal komolyabb, mint gondolná az ember. Gondolataimból doki bá ébresztett fel. Bent vizsgálat a legfontosabb az volt tudatosítsam benne, nekem élnem kell. A család mozgatója Én vagyok. Három ember számít az életemben miattuk bármit még ha baba sem lehet azt is vállalom, de itt legyek velük. Fájdalommentes gyors vizsgálat után megbeszéltük pénteken műtét. Hajrá vérvétel, altatóshoz. Okééé egy dolgot már tudok, pénteken műtenek ezt kell legelőször megugrani. Az anesztest szerintem készre tettem a magam szokásos módján: A végén már mindenki nevetett még én is tudtam mosolyogni önmagamon. Hány kiló kedves ??? 58.4 

Tuti ??? Nőből vagyok, ezt tudom  Naaa azt észrevettem ebben biztos vagyok .

Családon belül futótűzként terjedt a hír. A legrosszabb az volt mindenkit nyugtatni kellett és néha úgy érezem, eltűnök a rengetegben. 

Néha kiabálni szerettem volna héééé itt vagyok, ne sírjatok, ne temessen engem senki, és kérlek kérlek, ne sajnáljatok…..

8-9 nap
Reggel eldöntöttem megcsinálom ERŐS Vagyok. Szigorú protokoll szerint fogok élni. Reggel Dávid féle COD tea elosztva három részre, napközben VITÁL PLUS, liposzómás c vitamin, sárgabarackmag, deutériumos v.íz ,céklalé, és rengetek gyümölcs. Nooos a nap végére talán kicsit sok lett a szervezetemnek az őrült tempó remegő lábakkal próbáltam normalizálni a dolgokat. 
A műtét előtti napon este hétkor roham tempóban pakoltam, mint egy gép. Érzelem nélkül ez volt a furcsa. Közben láttam a családom szétesni, a félelmet a szemükben. Mondanák, de nem merik csak rettegnek. Ilyenkor mindig arra gondoltam nem láthatják, hogy félsz megcsinálod.

Műtét napja:
Reggel hét kórház. A párom rettegve kísért be, mondtam menjen, megcsinálom nyugi. A legrosszabb azt látni mikor szenvednek a féltéstől. Beléptem háát kezdjük csapassuk a dolgot mondtam magamban. Mindenki nagyon kedves volt. Próbáltam viccel elütni a félelmemet, jézussss milyen hálóing ez?? Te jó ég!! Hááát itt nincs, divat.Melltartó sem maradhat ??? Nem jött a válasz! Uhhh anyám mi lesz a spániel fülekkel ...TE őrült vagy!

Haladjunk tovább:) 
Műtét előtt ott volt velem a barátnőm felkísért a műtőig. ERŐT adott ezt nem felejtem el neki soha. Amúgy ilyenkor jön rá az ember kik az igaz barátok. HÁÁÁtt van egy pár ember, aki lemorzsolódott és tudom nem tudunk rájuk számítani a párommal ! De legalább ez letisztult. Vissza a műtéshez: Bogyi be, infúzió bekötve és várom a rózsaszín elefántokat, de nem jönnek …. Műtőbe fel tiszta tudat, műtősnek még mondtam engem ne tegyen át magamnál vagyok átmászok én , nem hagyta nekem ez a dolgom mondta. Ágyra fel és elkezdtem számolni hét ember Te jó ég minek ennyi ember kérdeztem ! Kellenek - jött a válasz Naaaa akkor dupla altatót kérnék …:) Maszk rám és legközelebb már a kórteremben ébredtem . A felfájóbb az volt, hogy a szám feldagadt, mint Pamelának. Orvosom szerint más ezért fizetne :)) Jó-jó, de ez csak féloldalt legalább szimmetrikus lenne.

 
Műtét után ne aludtam semmit teljesen kész voltam. Más alszik mint a bunda én meg itt kamillázok és pörgök .

Este volt egy jó beszélgetésem az orvosommal. Azon gondolkozom nem is volt még ilyen beszélgetésem orvossal. ( Külön köszönöm neki ) Itt közölte velem motorozás nincs három hétig, lovaglás nincs 4 hétig, szex, no 6 hétig . Anyám ez rosszabb mint a böjt:) Nem tudtam hogy mondjam el a motorozás visel meg a legjobban, iszonyat szükségem lenne a sebességre jöjjön ki minden belőlem. Megkérdeztem tőle mit csináljak akkor : 

- Hímezzen !
- Uhhh úgy nézek ki??
- Nem talán írjon !
Itt döntöttem el írni fogok újra. Leírom tisztán az érzéseimet, gondolataimat. Nem azért, hogy sajnáljanak, hanem azért hogy ha már egy Nő elindul cytológiát kérni, akkor nem kell átélni ezt a rémálmot. Mert az. Nem növelem a betegségtudatom, de ne is bagatellizálom el. Nem szabadna idáig jutni senkinek. Hölgyeim tessék elmenni a nőgyógyászhoz! 10 perc kibírható nem több, de mit megér ha az eredmény jó!

Műtét estéje és az első otthoni nap:

A műtét estéjét ma már viccesnek tartom, de akkor majdnem bőgtem. Öreg néni egész éjjel járkált, nem számítva azt, hogy más aludna esetleg. Tudtam a menetrendet: óránként: wc kis-nagy dolog, tuss, orrfújás egy félóra szipogás, szívás 
Hajnali egykor már Balogh Bélát hallgattam és kértem a Jó Istent csak egy picit aludhassak. 4.45-kor nem bírtam tovább felültem. Ő akkor lépett ki a fürdőből:
- Felébredt Kedves ??
- Fel- mondtam elcsukló hangon 
Ezzel a lendülettel lefeküdt és elkezdett horkolni. Csak ültem és csurgott a könnyem a röhögéstől. Reggeli első önálló kv kísérő nélkül olyan, de olyan büszke voltam magamra. Boldogan pakoltam össze és vártam a párom. A tegnapi napom többnyire alvással telt. Ma pedig ma van, ezt kell megélni.

 

JÓ TUDNI!


Európában minden 18. percben meghal egy nő méhnyakrákban. A becslések szerint mintegy 30 000 nő veszti életét a súlyos betegségben évente, és minden esztendőben 60 000 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak Európában. Magyarországon még az Európai Unióhoz képest is súlyosabb a helyzet: hazánkban tavaly mintegy 450 nő halt meg méhnyakrákban, annak ellenére, hogy az időben felfedezett méhnyakrák gyógyítható. Napjainkban már arra is van lehetőség, hogy közel 100%-ban megelőzzük a halálos kórt.

You have no rights to post comments