artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A hypertonia, vagyis magas vérnyomás nagyban hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához. A magas vérnyomás globális népegészségügyi probléma, mely világszerte közel egy milliárd embert érint, és káros hatással lehet az erekre, szívre, agyra és a vesére is.

24-órás ambuláns vérnyomásmérés (ABPM)

Az ambuláns vérnyomásmérés a hagyományos vérnyomásmérési módszerekhez képest több és tartalmasabb információt szolgáltat.

A 24-órás ambuláns vérnyomásmérés előnyei

1. Vérnyomásmérés orvosi környezeten kívül
Az orvosi környezetben mért vérnyomás gyakran vezet az úgynevezett fehérköpeny hipertónia jelenséghez, mely esetén a páciens egyébként normál vérnyomása kizárólag az orvosi rendelőben lesz magas. Az ambuláns vérnyomásmérés segítségével az orvosi közegen kívül mérhetünk vérnyomást, a mindennapi teendők felfüggesztése nélkül.

2. Gyakran ismételt vérnyomásmérés
Az ambuláns vérnyomás monitorozás a folyamatosan, előre beállított intervallumokban végzett vérnyomásméréseknek köszönhetőek, a vérnyomásprofilról teljesebb és pontosabb képet biztosít.

3. Éjszakai vérnyomásértékek rögzítése
A vérnyomásról 24-órás felvétel készül, napközben 30 , éjszaka 40 percenként mér vérnyomást automatikusan a készülék. Így könnyen diagnosztizálható, ha a páciensnek éjszaka nem csökken a vérnyomása. Ha a nappalihoz képest az éjszakai vérnyomás nem csökken (non-dipper állapot), az hosszú távon kardiovaszkuláris szövődményekhez vagy akár halálhoz is vezethet.

4. Szoftveres vérnyomás-kiértékelés
Az ambuláns vérnyomás monitorozás során gyűjtött adatokat részletes statisztikák és színes ábrák segítségével jeleníti meg a szoftver. Így nemcsak a magas vérnyomás azonosítható könnyedén, hanem a vérnyomásprofilnak számos sajátossága, melyek fontosak lehetnek a megfelelő kezelés kialakításakor. Ilyen pl. az izolált szisztolés hipertónia, a hypotensio (alacsony vérnyomás), a dipper és a non-dipper jelenség.

5. A téves diagnózis veszélyének csökkenése
Ha a hipertónia kezelése a hagyományos módszerekkel szemben ambuláns vérnyomásmérésen alapul, akkor megbízhatóbb eredményeket kapunk, így lényegesen kevesebb vérnyomáscsökkentő készítmény felírására lesz szükség. Mindez hosszú távon a páciens egészségének megőrzését és életminőségének javítását szolgálja.

A magas vérnyomás kezdeti szakaszában sokszor tünetmentes, ezért rengeteg betegnél nem is diagnosztizálják időben, pedig a vérnyomás megfelelő kezelése számos egészségügyi és anyagi szempontból előnyös.

Rendelőmben a magas vérnyomásos, ill. arra gyanús beteg vizsgálatakor azonnal lehetőség nyílik készülék felhelyezésére, mely nagyban megkönnyíti a diagnózist ill. az egyénre szabott, megfelelő terápia beállítását.

Forrás: https://www.facebook.com/millenniumkardiologia

millenniumkicsi

Millennium Kardiológia és Belgyógyászat Magánrendelő
Berettyóújfalu, Millennium út 5/5.

Telefon: 06 (20) 549 0018

You have no rights to post comments