Nyomtatás

Fotó:

Elhunyt az a 37 éves margittai biztonsági Å‘r, akit pénteken kora délután kegyetlenül agyonvertek a Bihar megyei Tótiban. O. Levente munkatársával együtt érkezett egy helyi kocsmába, ahová egy hÅ‘zöngÅ‘ társaság miatt riasztották.

 

A híradása szerint a biztonságiak ugyan távozásra bírták az ittas vendégeket, de azok nem sokkal késÅ‘bb botokkal tértek vissza és rátámadtak a település központjában lévÅ‘ bárból távozó férfira. Az esetet teljes egészében rögzítette a községháza elÅ‘tt felszerelt térfigyelÅ‘ kamera, a felvételeken pedig jól látszik, amint a tettesek kiszállnak egy nagy sebességgel megérkezÅ‘ autóból, és üldözÅ‘be veszik az áldozatot.

A brutálisan megvert férfire éppen a település polgármestere talált rá a parkolóban, és szinte másodpercek múlva már a rendÅ‘rség és a mentÅ‘ is a helyszínre érkezett. O. Leventét rendkívül súlyos sérülésekkel szállították a nagyváradi kórházba, ahol az orvosok már nem tudták megmenteni a kómába esett férfit: hétfÅ‘ délután megállapították nála az agyhalált.

Az elhunyt fiatalt éjjel lekapcsolták a gépekrÅ‘l, a család felajánlotta szerveit, hogy így nyújtsanak segítséget a transzplantációra váró többi betegnek.

Fotó:

„Vérbe fagyva találtam rá, betörték a koponyáját, akkor még fel sem ismertem” – számolt be az esetrÅ‘l a kronika.ro újságnak Vincze Nándor polgármester, aki rátalált az áldozatra. A község elöljárója elmondása szerint a biztonsági Å‘rt „rendes, csendes gyereknek” ismerte.

„A fÅ‘nökére várt. Pár másodpercen múlott, hiszen a helyszínrÅ‘l elhajtó tettesek egy kanyarban találkoztak is a biztonsági cég érkezÅ‘ fÅ‘nökével” – mondta az elöljáró. Feltételezései szerint az elkövetÅ‘k nem tudtak arról, hogy a kamera veszi Å‘ket, így a felvételek alapján mindegyikÅ‘jüket azonosították. „Mindenki el van szörnyülködve, hogy fényes nappal ilyesmi megtörténhet. Korábban sose volt nálunk ilyen agresszív megnyilvánulás” – tette hozzá Vincze.

A lap megkeresésére Cristian Ardelean, a Bihar megyei törvényszéki ügyészség szóvivÅ‘je elmondta, hogy a hatóság bűnvádi eljárást indított az ügyben. A nyolc roma elkövetÅ‘ közül öt személyt már elfogtak, Å‘k rendÅ‘rségi Å‘rizetben vannak, hárman viszont még körözés alatt állnak.

A videofelvételt a hatóságok is elemezték és azonosították a nyolc elkövetÅ‘t. HétfÅ‘n késÅ‘ délutánig közülük kettÅ‘t már elÅ‘zetes letartóztatásba vettek, további hármat elÅ‘állítottak, a többiek ellen pedig körözést adtak ki.

Videó:

Tóti falu Romániában, Bihar megyében, Nagyváradtól 56 km-re északkeletre, a Hegyközben, a Bisztra folyó mellett, testvérvárosunktól, Margittától 11 km-re található.

Margittai kollégánk, TÅ‘tÅ‘s Norbert elmondta, Levente barátai, ismerÅ‘sei Margittán nem ismertek nála tisztelettudóbb embert, nem egy verekedÅ‘s huligán volt, hanem egy komoly jófiú. Sportszerűen űzte a harcművészetet, ami fegyelemre, tiszteletre tanította.

A romániai törvények szerint 5-10 év börtönre számíthatnak a tettesek, nálunk ezért életfogytiglan jár, de véleményünk szerint az is kevés lenne.

Forrás: kronika.ro, reggeliujsag.ro, mind1.ma, stirileprotv.ro, berettyohir.hu