artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. november 30. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Baconnel töltött csirkemell rántva, parajos burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gulyásleves

Káposztás kocka

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

Január 1-jén elkezdődött az új év. Kérdés, hogy mindenkinek új év kezdődik? Az asztrológia és a számmisztika azt mondja, hogy mindenkinek a születésnapján zárul le egy 1 éves ciklus, és kezdődik egy új 1 éves ciklus. Hasznos, ha tudjuk, hogy az a ciklus, amiben épp benne vagyunk, mire alkalmas és mire nem. Anno az ókorban és a középkorban pontosan tudták az emberek, hogy a jó időzítés a siker kulcsa. A mai kor embere is sejti, hogy jó lenne jól időzíteni. De hogyan?

Erre a kérdésre ad választ a számmisztikában az úgynevezett személyes év kiszámítása. Könnyű a dolgunk: 1. Keressük a legutolsó születésnapunkat! 2. Adjuk össze a teljes dátum számjegyeit, és vonjuk össze addig, amíg 1 számjegyet kapunk! Pl.: aki 1982.10.14-én született, annak a legutolsó születésnapja 2014.10.14-én volt: 2+0+1+4+1+0+1+4= 13 -> 1+3=4; vagyis ő 4-es személyes évben van. Tehát a 4-es személyes évet kell elolvasnia, hogy megtudja, minek van itt az ideje, és mi az, amit el kell halasztania – legalábbis a következő születésnapjáig.

1-es személyes év:

Óriási jelentősége van, mert most minden megváltozhat. Az egyén életének bármilyen területén új esemény várható. Elengedhetetlen, hogy nyitott legyen az újra. Jöhet új munkalehetőség, új szerelem, új otthon, új barátok, új hobbi, új családtag, új tanulmányok, stb. A lényeg, hogy mondjon igent! Nem kell attól tartania, hogy túlvállalja magát, mert legkésőbb a következő, 2-es személyes évre letisztul, hogy mivel van dolga, és mivel nincs. Az 1-es év a kezdeményezés éve. Bátran menjen elébe a dolgoknak, és kezdeményezzen megbeszéléseket! Nem kell azonnal a kivitelezéshez hozzálátni. Az majd a következő év feladata. Most elég az ötletelés.

Nem alkalmas: Ilyenkor az ember pörög, mindenhol jelen akar lenni. Ezért ez a 12 hónap nem alkalmas sok türelmet és alázatot igénylő munkára, pihenésre, leltározásra.

2-es személyes év:

Ez egy szerencsés év. Sok előző évben elkezdett dolog érik be most. Az egyén hiheti azt, hogy érdemtelenül jut javakhoz, előnyhöz, elismeréshez. Pedig szó sincs erről: az 1-es személyes évben „elvetett magok hajtanak ki”, és hoznak kézzel fogható eredményeket. Ez akár pénzt is jelenthet. Sőt az is gyakran előfordul, hogy olyan pénzt kap vissza az egyén, amiről már rég lemondott. A 2-es év alkalmas családi ügyekre, párkapcsolati témákra, például házasságkötésre, gyermekvállalásra. Igaz, hogy ez egy passzív év, de sikereket ígér, ha az egyén képes csapatjátékossá válni. Most minden korábbinál fontosabb az együttműködés, a segítségnyújtás és a támogatás. Szerencsére ez ilyenkor kölcsönös.

Nem alkalmas: Mivel a 2-es évben sokkal szorosabbak az emberi kapcsolataink, ez az év nem alkalmas önállósodásra, kezdeményezésre, új vállalkozás beindítására.

3-as személyes év:

Nem sok ideje jut az egyénnek a lazításra a 3-as személyes évben. Ez egy mozgalmas, eseménydús 12 hónap. Ilyenkor a társasági élet intenzív, pezsgő. Még jó, hogy az egyén vágyik is erre. Sőt a sikerek minden esetben a közösségből, a közszereplésből és a kommunikációból várhatók. Itt az ideje minden lehetőséget megragadni beszélgetésekre, szereplésre, tanulásra. Az eszmecserék, tárgyalások, összejövetelek éve ez. Nem szabad semmiből sem kimaradnia annak, aki 3-as személyes évben van. Ahogy az utazásokról sem szabad lecsúsznia. Menjen mindenhova, ahova lehet, mert a következő évek meghatározó embereivel és témáival találkozhat! Szóval kapcsolatokat kell építenie idén.

Nem alkalmas: A 3-as év vidám, pezsgő, ezért ilyenkor az ember nem tud komoly lenni, és nehezére esik elmélyülni. Tehát ez az év nem alkalmas a precizitást, koncentrációt igénylő munkákra.

4-es személyes év:

Most kell terveket készíteni, a részleteket kidolgozni, és okos stratégiát felállítani. Minden, amibe időt, energiát fektet az egyén, hosszú távon fog megtérülni. Ez a 12 hónap sokkal csendesebb, nyugodtabb, kiszámíthatóbb, mint az előző volt, vagy a következő lesz. Épp ezért tanácsos kihasználni olyan tevékenységre, amihez türelem és koncentrálásra van szükség. A 4-es évben az egyén szorgalmasabb, elszántabb, mint korábban. De sajnos a kisugárzása kárára. Vagyis most nem számíthat az egyén személyes varázserejére. Nem győzhet a lehengerlő stílusával. Tehát a szerénységnek és az alázatnak van itt az ideje.

Nem alkalmas: Mivel a 4-es év visszahúzódóvá és csendessé teszi az embert, nem alkalmas tárgyalásokra, nagy önbizalmat igénylő tevékenységre és reprezentálásra.

5-ös személyes év:

Az egész 9 éves ciklus legizgalmasabb és élményekben leggazdagabb éve az 5-ös. Ráadásul maximálisan próbára teszi az egyén rugalmasságát és optimizmusát. Garantált, hogy semmi sem a tervek szerint alakul. Tuti, hogy már délben más lesz, mint amit reggel elképzelt az egyén. Ilyenkor muszáj egy másik, rögtönzött verzióval előállni. Úgy, hogy közben derűsen viszonyul az egészhez. Megkönnyíti a dolgát az, ha emlékezteti magát arra, hogy az 5-ös a legszerencsésebb év. Vagyis mindig minden jól végződik, szó szerint happy enddel. Az 5-ös a Jupiter száma. Jupiter, Fortuna Major, a Nagy Szerencse bolygója. De a túlzások bolygója is. Szóval ebben az évben minden felfokozott.

Nem alkalmas: Az 5-ös év változékonysága miatt nem alkalmas véglegesítésre, elköteleződésre és szerződés aláírására. Ezeket jobb, ha a következő évre halasztja az egyén.

6-os személyes év:

A 6-os év egyértelműen a szeretet és a szerelem jegyében telik. Ebben a 12 hónapban az érzelmek kapják legnagyobb hangsúlyt. Akit most ismer meg az egyén, azzal hosszú távú, életre szóló, szeretetteljes kapcsolata lesz. Ha szerelemes a találkozás, akkor biztosan házassággal végződik. Ezzel párhuzamosan a fészekrakás is aktuálissá válik. Hihetetlen kifinomult ízléssel, és remek érzékkel nyúl most az otthont érintő ügyekhez. De ez sokba kerülhet. Sajnos 6-os évben az egyén hajlamos többet költeni, mint ami belefér a keretébe. Így a legnagyobb kihívás a pénz ésszerű beosztása. Ha ez sikerül, akkor nem fogja a következő években nyomasztani az, hogy utolérje magát anyagi téren.

Nem alkalmas: egyértelműen a szerelem és a szépség éve. Épp ezért nem alkalmas visszahúzódó, magányos témákra, böjtre, pénzbefektetésre és üzleti tárgyalásra.

7-es személyes év:

A 7-es komollyá és felnőtté teszi az egyént. Ilyenkor elmélkedésre, visszavonulásra, meditációra és feltöltődésre vágyik. Ódzkodik minden zajos, zsúfolt helytől és rendezvénytől. Hallgasson a megérzéseire, és bátran mondjon nemet olyan meghívásra, ami rossz érzést kelt benne! Közben erős belső késztetés ébred benne önismeretre és spirituális témákra. Itt az ideje ilyesmivel foglalkozni. Ha ő nem keres, akkor is rátalálnak ezek a dolgok. Neki csak annyi a dolga, hogy éljen velük. Emellett azt veheti észre magán, hogy a külsőségek helyett a belső értékekre fordítja a figyelmét. Sőt filozofikus hangulatban az élet értelmét kutatja. Ez most mind aktuális.

Nem alkalmas: Mivel a 7-es év befelé fordulóvá teszi az egyént, nem alkalmas nyilvánosság előtti szereplésre, érzelmes ügyekre, gyors mozgással járó tevékenységekre.

8-as személyes év:

A 8-as a legsikeresebb év a 9 éves ciklusban. A siker titka: „nagy célok nagy lehetőségeket hoznak”. Elengedhetetlen nagyban gondolkodni és ezeket kimondani. Ha öntudatos, és bízik magában, akkor egy buliban, kerti partin vagy a nyaralás során olyan emberrel ismerkedik meg, akinek van olyan kapcsolatrendszere, ami az egyén álmainak megvalósulását jelenti. Emellett a pénzügyek szuperül alakulnak. Jó befektetések, jövedelmezőbb állásajánlat, kedvező üzlet adatik meg. Ezek nem véletlenek: az előző 7 évben alapozták meg a sikert. És ezen most nagyot lendít az eltökéltség és a célorientáltság. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem veszíti szem elől a célját.

Nem alkalmas: A 8-as annyira aktívvá és kezdeményezővé teszi az egyént, hogy nem alkalmas passzív várakozásra, csendre, alárendelődésre, diplomáciára és lelassulásra.

9-es személyes év:

A 9-es a ciklus vége. Elkerülhetetlen, hogy lezáruljanak, véget érjenek bizonyos témák. Ha az egyén nem tesz önként pontot a dolog végére, akkor megteszi helyette a sors. Fájdalom-mentesebb, ha ő teszi meg. Itt az ideje leltározni, és nekilátni a selejtezésnek. Minél több régi holmit kirak az életéből, annál több újat hoz a következő év. Nem kell kidobálni, el is lehet ajándékozni mindazt, ami már haszontalan, és akadályozza a fejlődésben. De vigyáznia kell arra, hogy „ne öntse ki a babát a fürdővízzel”. Vagyis azokat, amik/akik fontosak a számára, ne engedje el! Ugyanis ha ebben az évben szakításra kerülne sor, az végleges lesz. A legbölcsebb, ha az egyén engedi az isteni terv érvényesülését.

Nem alkalmas: Nem szabad elfelejteni, hogy a 9-es a dolgok vége. Emiatt ez a 12 hónap nem alkalmas új dolgok elindítására, kezdeményezésre, tanulmányok, vállalkozás elkezdésére.

Forrás: