artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Egy olyan film terjed az interneten, ami után talán másképpen nyúltok majd a telefonotokhoz. A néhány perces videó ugyanis azt mutatja meg, mit veszítünk akkor, amikor ezt az eszközt használjuk. Valójában persze semmi különöset: csak az érzést, ahogyan a kedvesünk álomba merül a mellkasunkra hajtott fejjel. Vagy ahogyan a barátaink köszöntenek bennünket a születésnapunkon. Esetleg azt, amikor a párunk karjaiban elkap bennünket a tengerparti szél. Megéri?

VDEÓ: Így szól bele az életünkbe a mobil

A kisfilm egy fiatal lány életének néhány jelenetén keresztül mutatja be, hogyan teheti tönkre az emberi kapcsolatainkat a mobil. A lány látszólag a normális emberek életét élné: együtt szórakozna a párjával, bowlingozna a barátaival, vagy tortával lepné meg a születésnapos ismerősét. A mobil azonban mindenbe beleszól. A barátja kényeztetés helyett a képernyőre mered, az ismerősök nem látják a nyerő gurítást a netezés miatt, a tortára senki nem kíváncsi, csupán arra, mit mondanak majd rá az ismerősök a Facebook-on.

 

 

 

 

 

 

 

Az író Charlene deGuzman azt meséli, a film ötlete akkor született meg a fejében, amikor a kedvenc DJ-je koncertjén járt. "Az emberek előttem a mobiljukat tartották a kezükben és folyamatosan posztoltak a Facebookra, a Twitterre, vagy az instagramra arról, hogy milyen klassz a buli. Egész idő alatt. Minden ott történt az orrom előtt... És mivel csak 165 centi vagyok, tényleg, szó szerint az orrom előtt." -írja a Twitteren.

A színésznő már többször felhívta rá a figyelmet: érdemes eltenni a kamerát és kiélvezni a pillanatot. Egyik posztjában például négy érvet hoz az állandó fényképezés ellen a különböző koncerteken.

"1. Ott vagy. Három hónappal ezelőtt hajnalban keltél, hogy előre megvedd a jegyet a koncertre. 10 dollárt fizettél a parkolásért. Hosszú sorokat álltál ki. A biztonsági őrök nem találták meg a füvet a zsebedben. 12 dollárt adtál egy sörért. Élvezd!

2. Ha fotózni akarsz, fotózz egy fél szám erejéig. Vagy egy egészig is akár, de tedd el a telefonodat. Másnak a kedvenc blogod és a magazinod kiváló képeket közöl majd. A legjobb fotókat egy nagylátószögű kamerával készítik a színpad mellől - nem az erkélyről az 1,3 megapixeles Balckberryddel.

3. Végig akarod videózni az egész számot? Az összeset? Komolyan? Tényleg? Mi a fenét akarsz? Hazamész, fogod a pattogatott kukoricát és meghallgatod az egész vacak felvételed? Valaki úgyis feltolja majd a Youtube-ra. Akkor meg miért nem élvezed azt, ami ott történik az orrod előtt?

4. Ez pofátlanság. Nagyon nagy pofátlanság... Illetlenség, amikor megjelenik a világító képernyőd az arcom előtt, és utálatos, mikor egy tengernyi embernek a kezében villog a mobil. Utálom, mikor elmulasztotok egy nagyszerű show-t és inkább néziket az egészet egy pici, vacak képernyőn, mint a saját szemetekkel."

Forrás:

You have no rights to post comments