precizbanner

epervasa15

tavasz18.01

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 5. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Palócgulyás

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Feketeerdő szelet 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Csibefalatok sajtmártással, tört burgonyával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

Az egészséges életmód részeként nemrég beiktattam, hogy minden nap sétálok egy órát, itt Berettyóújfaluban. Tősgyökeres újfaluiként hihetetlen, mennyi helyet nem láttam még, mennyi utcában nem jártam.

A séta nemcsak egészséges, de mindig jó „kifogás” arra, hogy az ember végre önmagában legyen, és elmélkedhessen. Akaratlanul is jönnek az emlékek, az el-és összeszámlálás, mennyi mindent elértünk már, mire vágynánk, hol tartunk most, és hálát kéne mondanunk azért, amink eddig van. Ezek a napi séták megtanítottak arra, hogy nincsen fontosabb, mint a szellem békéje, a harmónia megtalálása önmagunkkal és akkor úgy érezzük, az egész világ a miénk, és a mi sajátunk részei, főszereplői vagyunk- hasznosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugtató zene kíséri minden léptemet, a külvilág összes, apró zaját ki akarom zárni, minden virágra, fára, apró szépségre rá akarok csodálkozni, mindent fel akarok fedezni, mint ahogy a zene folyama lüktet fülemben. Tudom, hogy kevesek vagyunk ahhoz, hogy az óra mutatóival versengjünk, vagy utolérjük, tudom, hogy ami bennünk megszületik, a valóságban kevéssé tudjuk tükörképre fordítani, de igyekszem a pillanatot elkapni, ezért mindig van nálam fényképező, hogy megfigyeléseim, rácsodálkozásaim tárgyát, valahogyan örökké tegyem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hiszem, hogy akkor és ott, minden pillanat örök, csak be kell fogadnunk, hagynunk, hogy bennünk nyíljon ki, hogy a világot meghódítsuk magunknak, és onnantól bárhol „otthon” leszünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Új házakat hagyok magam mellett, lugasok, fák lombjai ölelik felettem az eget, és ágaikon madarak énekelnek. Milyen békés is minden. Lehet, amikor ezt olvasod, azt hiszed, egy melankolikus lélek szól hozzád, aki túl romantikus, de hidd el, tudom, mit írok. Egy boldog ember írja, aki tudja és értékeli, minden percét igazán megéli a világnak, ahol sorsa adatott. Mert nincs fontosabb, mint önmagad meglelni, a szellem, a lélek békéjét felfedezni és meglátod, akkor már semmi nem bánthat, mert Otthon vagy!

Szóljon hozzá!