artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

 

 

Bevásárló körutunkon érintettük a város valamennyi nagy bevásárló központját, illetve hús-és hentesáru üzletét, valamint a piacra is ellátogattunk, hogy összetett képet kapjunk mi, merre, mennyiért kapható. Az ünnepi készülődésre hangolódva arra voltunk kíváncsiak mennyibe kerül a húsvéti sonka, a tojás vagy a csokoládé nyúl.

Bevásárlásunk első állomása a Baromficentrum volt, ahol kétfajta sonka közül választhattunk. A parasztsonka kilója 1799 Ft-ba került, míg a kötözött sonkáé 1669 Ft/kg. Ezek az árak a hipermarketekéhez képest borsosnak tűnnek, de majd meglátjuk van-e különbség a termékek közt. Ezek mindenesetre ígéretesen néznek ki. Ha pedig már húsboltban kezdtünk, akkor térjünk be a piacon található baromfiüzletbe is, ahol szintén válogathattunk a kötözött sonkák között. A hagyományos, füstölt sertéscomb kilójáért 1499 Ft-ot kértek, illetve ugyanezért az árért pulykasonkát is választhattunk. Ezek az árak olcsóbbak, mint az előző üzletben, de a képek alapján döntse el mindenki, melyik a szimpatikusabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zord időjárás ellenére a piacon is érződik a húsvéti hangulat, megjelentek a nyulat árusító kofák, de minket most inkább a tojás érdekel. Az őstermelők átlagosan 30-35 forintot kérnek a tojás darabjáért, ami magasabb ár, mint a bevásárlóközpontokban, de ez legalább minőségi. Hagyományos, kötözött sonkát a piacon áruló henteseknél ugyan nem lehetett kapni, de szinte mindegyiküknél megtalálható volt a dió (füstölt comb).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utunkat a hipermarketek bejárásával folytatjuk, ahol a sonka és a tojás mellett a csoki nyulak árára is kíváncsiak voltunk. Elsőként a Tescoba megyünk, ahol a füstölt, kötözött lapocka sonka kilójáért 999 Ft-ot kértek, de választhattunk a Pick békebeli füstölt tarjái közül is, 1990 Ft-ért. Ezek az árak alacsonyabbak, mint az előző helyeken, de a „Tesco színes” sonkának, nemcsak az ára, a kinézete is másabb. Tojások közül választhattunk kisebbet, vagy nagyobbat. Az S-es méret 23, az M-es 32 forintba került. Ez a piaci árakat közelíti meg, persze ezek le van bélyegezve. Csokinyúlból hatalmas kínálat tárult elénk, a bőség zavarába lehet esni, 32-629 forintos csokoládék közül válogathattunk, tehát elmondható, hogy nem csak a termékkínálat, hanem az árak is széleskörűek voltak. Mindenestre a 32 forintos kakaós tejbevonómasszából készült nyulat senkinek sem ajánlom, vagy csak azoknak, akik nem rettennek meg az utóízektől.

A Lidlben a sonkák tekintetében hasonló árak fogadtak minket, mint az előző üzletben. A füstölt, főtt tarja kilója 999 forintba került, de vásárolhattunk úgynevezett Kiskondás sonkát 895 forint kilónkénti árért is. Utóbbit a Tesco 999 Ft-os termékéhez tudnám hasonlítani, árában, kinézetében is. A tojás M-es méretben volt kapható, amely darabjáért 30 forintot kértek, ezt vásárolhattuk tíz, illetve harmincdarabos kiszerelésben is. Ebben a hipermarketben csokinyulat nem találtam, viszont 359 forintért vehettem marcipán tojást.

A Penny Market volt az egyetlen üzlet, ahol nem tudtam sonkát vásárolni, valamint a csokinyulak tekintetében sem voltak eleresztve. Húsvéti tejcsoki csomagot 149 forintért vehettem, ami 90 grammnyi csokoládét tartalmazott. Ezen kívül választhattam csokinyulat 45 forintért vagy 250 grammos töltött tojásokat tartalmazó csomagot 299 forintért. A tyúktojás ebben a boltban 33 forintba került.

Utolsó nagy hipermarketünk a Spar maradt, ahol szintén kaphattunk 999 Ft/kg áron sonkát, igaz ez kinézetre jobban festett, mint a Tescoé. Ebben az üzletben kínálták a legtöbbféle sonkát. A legolcsóbb, az imént említett 999 forintos, a legdrágább a Pick békebeli füstölt dió sonkája és a békebeli paraszt füstölt sonkája volt 2790 forintos kilónkénti árért. Tojást itt is két méretben lehetett kapni, az M-es 45, az L-es 35 forintba került, ami azt jelenti, hogy a bevásárlóközpontok közül itt kaphattuk meg legdrágábban. Csokinyulakból itt sem volt hiány, viszont az árak ez esetben is széles skálán mozogtak, 129-939 forintig válogathattunk a nyulak között.

Úgy döntöttünk, hogy körbenézünk a Privát Max boltjában is, hogy írásunk ne maradjon magyar üzlethálózat körképe nélkül. Kínálatukban a sonkák közül 1090-2990 forintos kilónkénti áron tudtunk válogatni. A legdrágább a Pick békebeli sonkája volt, míg a legolcsóbb a füstölt, főtt lapocka. A csokinyulak közül a legolcsóbb 45, a legdrágább 699 forintba került, viszont ami meglepett, hogy a tojás ebben az üzletben volt a legdrágább, darabja 42 forint, amely még a piacinál is magasabb ár.

A bevásárló körút végén elmondhatom, hogy a legtöbb üzletben széles kínálat fogadott, de sajnos a minőségi termékek árai jóval magasabbak, mint az alacsonyabb kategóriájú termékeké. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunk kosarába került húsvéti sonka vagy csokinyúl, de az, hogy milyen minőségű árut vásároltunk, az nem csak tőlünk, hanem a pénztárcánk vastagságától is függ.

 

You have no rights to post comments