precizbanner

epervasa15

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 2. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségkrémleves

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Feketeerdő szelet 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Brokkoli krémleves

Paprikás csirke tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

 

Mit ér egy hírportál „orvos válaszol” rovat nélkül? Prof.dr.univ Zorvos Zalán az egyik legismertebb általános orvostudós ma Magyarországon.
 
Számos tisztséget visel, ezek közül a legfontosabbak talán, a teljesség igénye nélkül: a Magyar Tudományos Akadémia phd. fokozattal rendelkező rendes levelező tagja, a Stockholmi  Egyetem Göteborgban működő Orvostudományi Karának adjunktusi rangú óraadó vendégtanára, a Moszkvai Szexuálpszichológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Nigériai Földtudományi Intézet műszaki intendánsa, az Indonéz Krikettszövetség pénzügyi szakigazgatója, a Szudáni Gépjárművezető-oktatók Szövetségének társelnöke, a Bolíviai Anyakönyvvezetők Országos Szövetségének területi képviselője, a Guetamalai San Carlos Egyetem délutános takarítóbrigádjának vezetője. Ő egy igazi polihisztor, egy modern kori Leonardo da Vinci, Ő egyszerűen csak a Zorvos. És most csak nekünk „válaszol”!
 
„Drága Zorvos doktor! Megettem már a kenyerem javát (bár abból is csak a lisztmenteset, mert gluténérzékeny vagyok). 78 éves leszek 8 év múlva, és semmi sem olyan már, mint régen; nem ÁLLOK úgy a lábamon, ahogyan néhány éve, ha érti, mire gondolok doktor Úr. Mit tegyek, öregszem. Vásároltam potencianövelő pirulákat is az internetről, de annak az lett a következménye, hogy a fülcimpám a négyszeresére duzzadt, és most akkora, hogy a vasárnapi ebédkor belelóg a húslevesbe. Ezek után soha nem vásárolok gyógyszert online, de a problémám továbbra is fennáll, illetve nem ÁLL! Az, sajnos nem elégíti ki az asszonyt, hogy közösen sudokuzunk lefekvés előtt, ő többre vágyik.
 
A napokban azonban észrevettem valami különös dolgot magamon, és tulajdonképpen ezért is fordulok most Önhöz doktor Úr. Ha meglátok egy zöldellő füves területet, izgalomba jövök, és újra-hogy is mondjam csak-, szóval DUZZADOK az erőtől, tehát OTT ALUL, ha érti, mire gondolok. A napokban egy zöldellő búzamező mellet kerékpároztam el, és majd’ leestem a bicikliről, annyira nagyon éreztem a bizsergést az ágyékomban, aztán pedig a tekintélyes méretnövekedést OTT. Egy virágboltba már be sem merek menni, mert félek, hogy ott fogom átélni azt, amit rendes esetben az asszonnyal kellene átélnem a hitvesi ágyban. Kérdezem én kedves Zorvos doktor Úr: mért vannak ilyen erős hatással rám a növények?  Miska bácsi”
 
„Nos, kedves Miska bácsi, leírt panaszaiból arra következtettem, hogy Ön lucernofiliában (lucernus filius-FL) szenved. Ez az igen ritka betegség, az Y-kromoszóma egyik vállfajának rendellenes fejlődéséből következik. Kicsit bővebben: a mitózis korai szakaszában a kromatin egyre kondenzebbé válik, amely a sejtmag speciális struktúráinak, a telomereknek a megváltozásával függ össze. A DNS-en belüli transzkripció, replikációt okoz a prokariótákban, és ez vérbőséget okoz Miska bácsinak OTT ALUL, (ahogy Ön fogalmazott). Remélem érthető voltam, ha nem, végezze el az orvosi egyetemet. 
 
A betegség története az első világháborút lezáró párizsi békeszerződésekig nyúlik vissza. A tárgyalásokat francia részről vezető Clemenceau miniszterelnök szárnysegédje, Francois Deschamps, vidéki szállásukon beleszeretett egy zsák lucernába (medicago sativa). Erről a növényről tudni kell, hogy egységnyi területről a legnagyobb termést adja, továbbá érdemes megjegyezni, hogy nagy a fehérjetartalma, és pillangós virágú, de a leglényegesebb tulajdonsága, hogy ezzel etetik az emlős haszonállatokat faluhelyen.
 
Francois bevallotta érzelmeit családjának, és azt, hogy már meg is szöktette a zsák növényt, de a szülők hevesen ellenezték a frigyet, mondván, hogyan lesz nekik abból unokájuk, hogy fiúk egy zsák lucernával hálja el a nászéjszakát. A szerelmes szárnysegéd 98 verset, és 56 novellát írt a takarmánynövényhez, ezek a relikviák manapság is megtekinthetők a párizsi Modern Művészetek Múzeumában (Pompidou Központ).
 
Orvostörténet-írok azt derítették ki, hogy Francois-nak ugyanazok a tünetei voltak, mint Önnek Miska bácsi, ezért vonzódott a lucernához, amiből ugye a ritka betegség neve is kialakult. Végül a szerelmes szárnysegéd nem tudta feleségül venni a zsák takarmánynövényt, de összeköltözött vele, és nagy boldogságban éltek, amíg a lucerna el nem száradt. No ennyit a betegség történetéről; a tanácsom kedves Miska bácsi az, hogy kerülje az olyan élethelyzeteket, ahol fás-virágos közterülettel érintkezhet. A másik tanácsom, hogy gyűjtsön össze két kilogramm fehér színű házimacska-szőrt, egy liter kék írótintát, meg egy guriga kétrétegű toalettpapírt. Mindezeket rakja egy üstbe, és lassú tűzön forralja két órán át. A kész főzetből kortyoljon akkor, ha zöld terület mellet vezet el az útja. Garantált hasmenést okoz, elterelve így a szervezetét a DUZZADÁSRÓL. Ha pedig mégis ÁLL OTT, akkor valami szíjjal, vagy ágyékkötővel nyomja le, vagy mittudomén , csináljon valamit!
 
Remélem, tudtam segíteni Miska bácsi! Üdvözli Önt: prof.dr.univ Zorvos Zalán”
Szóljon hozzá!