precizbanner

epervasa15

egeszsegesvaros

tavaszbanner2020

akcio

eszakiipar

gazdatavasz

iparterulet

aurabannermedium2

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

zoldvaros

2020. június 2. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségkrémleves

Cigánypecsenye sült burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Feketeerdő szelet 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Brokkoli krémleves

Paprikás csirke tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

ZöldVáros Szerelempark

koboreb

hasznaltkicsi

ilonatavasz2020  

 

A Polgármester Úr már tizenkettedik ciklusát tölti a város élén, hála a kétharmados parlamenti többség törvényalkotó tevékenységének. A gazdasági világválság még mindig tombol, így a városvezetés is újabb és újabb bevételnövelő rendeleteket kénytelen hozni.

Ezúttal a buszmegállókban történő várakozásért kell fizetni. Minden megkezdett öt perc két jüan (az Európai Unió hivatalos pénzneme) lesz személyenként. De lehet majd álló- és ülőbérletet is váltani, attól függően, hogy van-e pad a buszmegállóban vagy nincs. A rendelet betartatásáért a Nova Kanál Kft. (a Nova Villa Kft. jogutódja), gondoskodik. Az ebadót nem vezetik be, ellenben akiknek nincsen kutyája, annak kell fizetnie, ugyanakkor külön rendeletben tiltják meg az ebtartást. Aki illegálisan kutyát tart, büntetőfeljelentéssel számolhat. 
A BUSE pályát körbefalazzák, és tetőszerkezetet építenek fölé, hátha a futsalosoknál megszokott teremfíling kimozdítja a csapatot a megye egyből. Apropó futsal! A fiúk töretlenül menetelnek a spanyol élvonalban, ugyanis a magyar bajnokág már nem jelent nagy kihívást a csapat számára.
A baptista imaház ismét összeomlik (immáron negyedszer), de acélfalakkal megerősítve, újraépítik.
 
Kínai befektetők özönlik el a várost, a Bessenyei lakótelepet elnevezik Mao Ce- tung lakóközpontnak, a játszótéren buddhista templomot építenek. A kínai tőke érkezésével egy időben fellendül az idegenforgalom. A Katalin Motel új egységet nyit a város déli részén, a neve József Motel lesz.  Egy már visszavonult neves portugál futballista megvásárolja a Bella Costa éttermet, és Rui Costa néven mediterrán ízeket kínálva, tovább működteti azt. A Bihar Termálliget tovább bővül, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ színháztermében medencét alakítanak ki, így közvetlenül a medencéből élvezhető a „Ki a hunyó, avagy Bubus” című feledhetetlen színdarab 859. előadása.
A Népligeti úti kiserdőt körbekerítik, és vadas parkot alakítanak ki, ám egyelőre csak etióp vadtücsköket telepítenek bele, így kevésbé látványos a produkció. A Tardy utcán a retró jegyében felszedik az aszfaltot, ami azt jelenti, hogy újra macskaköves úton juthatunk el a Gróf Tisza István Kórházig, amely egyébként egybeépül a Herpály Presszóval, így leegyszerűsödik a szombat esti alkoholmámorban szenvedők megfelelő kezelési helyre juttatása is!
A kórház egyes osztályai kiköltöznek a város egyéb épületeibe, a pszichiátria például a Vigyorgó Presszó helyén működik majd. Elkerülhetetlenek lesznek az iskola-összevonások is, természetesen a költségmegtakarítások miatt. A József Attila Általános Iskolát összevonják a József Attila lakóteleppel, így a tanítók közvetlenül a diákok otthonaiban tarthatják meg óráikat. A Bessenyei György Szakközépiskola Eötvös József Tagintézményét a közeli távolsági buszpályaudvarral vonják össze, így a tanulóknak le sem kell szállni a járatokról, a tanárok mennek fel hozzájuk, a buszokba.
A vasútállomás helyén egy multifunkciós, több tízezer négyzetméteres üzletközpont épül, mely a közeli Sáp és Mezőpeterd felől érkező bevásárlóturisták ezreire számít. Ismét megújul a Szent István tér, a meglévő épületeket is elbontják, hogy minél többen élvezhessék állami ünnepeken Bódi Guszti és Margó fantasztikus zeneszámait. A Kálvin tér alatt mélygarázs épül, amely annyira mélyen lesz, hogy csak szakképzett barlangászok használhatják majd.
A Berettyót kikotorják, szélesítik, és kompjárat indul Berettyószentmártonba. A mintegy kétperces út a városlakóknak ingyenes lesz! A Csonka torony vadász-lesként funkcionál, elsősorban a Polgármesteri Hivatal vendégei fognak innen üregi nyúlra, és őzbakra vadászni. 
A legfontosabb esemény maradt a végére! A már hagyományosan évenként megrendezésre kerülő boncmesteri konferencia, Boncmester Fesztivállá növi ki magát, országos hírnevet szerezve ezzel Bihar fővárosának. A már említett Kálvin téren, az ország különböző egészségügyi intézményeinek képviseletében eljövő boncmesterek kirakodóvásárszerűen elhelyezett sátraikban mutatják be tevékenységüket, csak az adott tájegységre jellemző mesterfogásaikat. A kiállított és frissen boncolt testrészek megvásárolhatók, elvihetők, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét, mely 2052-ben remélhetőleg már országos szintű lesz!
Szóljon hozzá!