artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 4. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Káposztaleves

Csikós tokány tésztával

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

"Iskolai újságnak indult. Egy interjúval kezdődött. Azután jött sorba a többi interjú is. És egyszer csak a tanárok mögött megláttam az "EMBERT"...

... az ifjú, álmokat szövögető diákot, a hétköznapi gondokkal küzdő felnőttet, a családanyát, családapát, a széles látókörű, művelt embert, az elkötelezett, hivatásának élő pedagógust. A beszélgetések során sokat tanultam az emberi értékekről, a kitartásról, a munkáról. Közel kerültünk egymáshoz. Egyszeriben fontosak lettek számomra ezek az írások, mert az én tanáraim gondolatait tartalmazták. Én is megyek. Sok mindent viszek, de ezt a könyvet itt hagyom emlékül. Szeretettel, egy ballagó diák: Nagy Anikó Katalin"

 

Köszöntöm a cikk olvasóit!

Nagy Anikó Katalin vagyok, volt "Aranyos" diák és jelenleg elsőéves jogászhallgató a Debreceni Egyetemen.
Az "Aranyos" Szavak című interjúkönyvet 2011-ben, a gimnáziumból való ballagásom napján ajándékoztam az iskolának. Ezzel a kötettel szerettem volna megköszönni az iskola tanárainak mindazt, amit az ott töltött 4 év alatt kaptam.

Fogadjanak szeretettel egy újabb ízelítőt a könyvből.

 

 

 

Molnár Zoltánné
informatika, gyors-és gépírás

Hova járt iskolába és mi ebből az időből a legkedvesebb emléke?

Berettyóújfalui vagyok, egészen pontosan szentmártoni, így itt jártam általános iskolába, aztán az Aranyban érettségiztem, közgazdasági tagozaton. A főiskolát később végeztem el, munka mellett. A nyíregyházi Tanárképző Főiskolára jártam, gép-gyorsírás szakos tanári képesítést kaptam, majd tanári diplomát szereztem informatikából. Sok kedves iskoláskori emlékem van, de azt hiszem, hogy a legmeghatározóbb a középiskolás 4 év volt, több osztálytársammal azóta is baráti a kapcsolatom.

Emlékszik még mi szeretett volna lenni kiskorában?                    

Egészen kiskoromra nem emlékszem, de szerettem a kémiát, és gyógyszerész szerettem volna lenni. Érettségi után el is helyezkedtem a helyi gyógyszertárban, és majdnem onnan mentem továbbtanulni, aztán másképp alakult az életem.

Hogyan lett a tanári kar tagja?

Kedves volt tanárom, Szőke Albertné, az akkori Gépíró és Gyorsíró Szakiskola igazgatója hívott tanítani, gondolom azért, mert emlékezett rá, hogy középiskolás éveimben szívesen tanultam a gép-, és még inkább a gyorsírást. Versenyeztem is és szerettem ezt a szakmát, így örömmel fogadtam el ezt a lehetőséget.

Mióta dolgozik itt?

1977 áprilisától kezdve tanítok. Volt iskolám Szabó Ferenc tagozata az Arany János Gimnázium és Szakközépiskola keretein belül működik 1996 óta, tehát 34 éve nem változott a munkahelyem.

Melyik számítógépes programot kedveli a leginkább?

A szövegszerkesztést használom legrégebben, és mivel össze tudom hasonlítani a mechanikus írógépen való munkát-amelyet 1972-ben ebben a suliban ismertem meg- a számítógépes szövegszerkesztéssel, így még jobban tudom értékelni azt az óriási lehetőséget, amelyet a Word - mint a leggyakrabban használt irodai program - számunkra biztosít.

Mire a legbüszkébb itt az iskolában és a magánéletében?

Az iskolában a diákokkal és a kollégákkal kialakított kapcsolataimra, a magánéletemben pedig a két gyermekemre.

Rengeteg programot szervez tanárnő az iskolában és az iskolán kívül is. Mi ilyenkor a legboldogabb pillanat, ami arra ösztönzi tanárnőt, hogy újabb és újabb programokat szervezzen?

Ha azt látom, hogy jól érzik magukat a diákok, hogy nemcsak a tanítási órán, hanem azon kívül is tudunk programokat szervezni, és élvezni a közösségi létet. Manapság egyre kevésbé sikerül erre aktivizálni a diákokat, pedig néhány év múlva az ilyen együttlétekre fogunk legszívesebben emlékezni: egy jó színházi estére, egy közös éneklésre, egy jó hangulatú verébtáborra….

Mióta DÖK mentor?

3 éve vettem át a diákmozgalmat segítő feladatot volt kolleganőmtől Papné Bói Annától.

Kérem mutassa be egy napját.

Nincs nagy jelentősége annak, hogy melyik hétköznapról van szó, mert a napok úgy telnek, hogy első órától a hetedik óráig - néhány lyukas óra kivételével - óráim vannak. Délután 4 óra előtt ritkán megyek el a suliból, majd egy kis lazítás, egy-két szabad óra után az otthoni teendők elvégzése, este pedig a másnapra való készülés, az aktuális problémák megoldása következik. Úgy tűnik, hogy ez így nagyon unalmas, monoton, de mondhatom, hogy nem unatkozom és szeretem a pörgést, a mindennapok által hozott változatos feladatokat, amelyek arra kényszerítenek, hogy minél több mindent sűrítsek be a napi programomba.

Melyik képességét/tulajdonságát szereti alkalmazni a mindennapokban vagy programszervezéskor?

Hát igen, türelemre egyre inkább szükség van minden területen, különösen a tanári oktató-nevelő munkában. Úgy gondolom, hogy tudok lelkesedni egy-egy jó kezdeményezésért, szívesen segítek vállalkozó kedvű diákok iskolán kívüli programokban való részvételében.

Milyen számára kellemetlen szituációba nem kerülne szívesen?

Kellemetlen szituációba senki sem szeret kerülni. A kellemetlenségek jönnek maguktól, az a jó, ha az ember profi módon tud reagálni a váratlan és negatív szituációkra. Ebben sajnos nem vagyok jó.

Ha most lenne a pályaválasztása változtatna-e valamin?

Ha most lenne 1972-76, akkor valószínűleg nem változtatnék a választásomon. Ha pedig most lennék 14-18 éves, akkor nehezebb dolgom lenne, hiszen sokkal több a lehetőség, éppen ezért életre szóló jelentőségű egy jó döntés.

Mi a kedvenc:

Étele? Hortobágyi húsos palacsinta.

Itala? Pezsgő.

Sportja? Teniszeztem diákkoromban.

Tantárgya? Gyorsírás, informatika.

Zenéje? A Republic majdnem minden száma, a Csinibaba zenéje, és ezen kívül nagyon sok jó számot szeretek.

Mi a horoszkópja? Bika.

Mi a hobbija? Keresztrejtvényfejtés, valamint nagyon szeretek utazni, kirándulni, autót vezetni.

Kis- vagy inkább a nagyvárosokat szereti pihenés helyéül választani?

A nagyvárosokat szeretem jobban, ahol vannak programok. Nem szeretek hosszabb időt tétlenül eltölteni, de a tengerpart kivételt képez.

Szeret utazni?

Imádok. Ha lehet saját autóval, de szívesen vonatozom, buszozom, vagy repülök, ha van rá lehetőség.