artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A díszítésben az arany-bordó-fehér színkombináció dominált – ez köszön vissza lufikról, terítőkről, a meghívókról és még a szalvétákról is. A terem befogadóképességét teljességgel kihasználtuk, az asztaloknál körülbelül 140 ember ült, akiket névre szóló, mézeskalácsból készült ültetőkártya fogadott. (Kiss Lászlóné munkája)

Az érkező vendégek lehetőséget kaptak a tombolavásárlásra és fotók készítésére, majd hétkor mindenki elfoglalta a helyét. Az bál megnyitója és műsorvezetője Papp Máté volt.

A műsort az Igazgyöngy Alapítvány hastáncosai kezdték, akik több produkciót is előadtak az este folyamán. Szabó Dóra Szilvia és Átyin Regina verssel, Kiss Emese népdalcsokorral, az iskola volt tanulója, Szőke Richárd pedig slam poetry-vel készült. Lakatos Viktória, Nádori Anna Ildikó, Papp Máté, Traier-Kiss Roland és Bende Attila pedig a Lepsénynél még megvolt c. kabarészámot adták elő Kelentey Melinda tanárnő rendezésében. ()

A körülbelül egy órás műsor után a vacsorára került sor, melyet  a Móló Panzió és Étterem készített. A felszolgálásban a Bessenyei György Szakközépiskola vendéglátás szakos diákjai vettek részt. A menü többek között rántott szeletből, rántott sajtból, többféle fasírtból, tésztasalátából és burgonyakrokettből állt, amelyeket a vendégsereg nagy megelégedettséggel fogyasztott. Aki ezután desszertre vágyott, a 010-es tanteremben válogathatott a többféle édes és sós sütemények között, melyeket a szülői munkaközösség tagjai ajánlottak fel.

A vendégek, immár teli hassal, izgatottan várták a következő produkciót. Ez nem volt más, mint az X-faktor legjobb 50-jében is részt vevő Bíró Judit fellépése. Több zeneszámot is elénekelt, mire aztán a táncolni vágyók elkezdték elfoglalni az erre kialakított helyet; a lámpa lekapcsolása után pedig egyre többen és többen csatlakoztak a már mulatozókhoz. Az énekesnőt vissza is tapsolták, utána pedig Balogh Tibor ( szolgáltatta a zenét a bulihoz. A hangulat a tetőfokára hágott, lufik repültek, a magassarkú cipők pedig a sarokba kerültek – valószínűleg senki sem érezte még ilyen jól magát egy tornateremben.

A tombolajegyek olyan hamar elfogytak, hogy még pótolni is kellett, hogy elég legyen – így a táncban megfáradt tömeg 23 óra körül foglalta el ismét a helyét, hogy elkezdődhessen a felajánlott csaknem 120 tombolatárgy kisorsolása. A fődíj egy gyönyörű torta volt, amelyet Kerekes Dóra tanárnő nyert meg, aki, elmondása szerint, nagyon jól érezte magát.

Az est végét a bálkirálynő és bálkirály kihirdetése jelentette. A jól megérdemelt címeket Lakatos Viktória és Papp Máté kapták, szalaggal és ajándékokkal egyetemben. Táncukkal zárult le a 2014-es Arany-bál.

Így tehát kijelenthetjük, hogy sikeres estét zártunk, ahonnan mindenki jókedvűen távozott. A bál szervezettsége és hangulata remek volt, hála a 11. A osztálynak és osztályfőnökének, Hevesi Gyula tanár úrnak. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki bármilyen formában támogatott bennünket, és természetesen a résztvevőknek is köszönjük a megjelenést. A rendezvényről és egy is megtekinthetnek. A képeket Nagy Dénes, a videót pedig Gyarmati Blanka készítette.

Végezetül néhány vélemény az idei Arany-bálról:

"Mitől más a mi középiskolánk a többitől? Miben különbözik? Mi az, ami csak rá jellemző? Ilyen sajátosság az Arany-bál, aminek lassan évtizedes hagyománya van. A tanulók szépen felöltöznek, a lányok estélyibe, a fiúk öltönybe bújnak, még udvariasabbak és illedelmesebbek lesznek és egyszerre – legalábbis egy éjszaka erejéig - felnőnek. Mi pedig pedagógusok kicsit megilletődünk a látványuktól és örömmel látjuk félszeg mozdulataikat szokatlan báli szerepükben. Ennél többet nem is kívánhatunk magunknak, ezek a pillanatok a mindennapok fáradságát feledtetik velünk, és újra megélhetjük a változásban és a változtatásban rejlő varázslatot. Babitsnak alighanem a bálozókra is vonatkoztathatóak a sorai: „ki méltó látni a csodát/az a csodát magában hordja”. A bál kivételes alkalom, a mindennapok monotonságát megtöri, valódi ünnep, amire úgy kell készülni, mint egy jó színházi előadásra, előbb a lelket kell ünneplőbe öltöztetni és csak utána a testet. A többi már csak ráadás. Hogy ez az apró csoda megvalósuljon, ahhoz a szülők, helyi vállalkozók, pedagógus kollégák akarata, anyagi felajánlása nélkülözhetetlen. Megérte a támogatás, mert az élmény, amihez segítették a gyerekeinket, sokuknál egy életre bevésődik a formálódó lélekbe, amit mégiscsak tőlük, a várostól, az iskolától kaptak. " (Kálnai Zsolt, intézményvezető)

„Örömmel fogadtam a meghívást az Arany-bálra, mint slammer, hiszen gimis koromban több bálon is voltam. Nosztalgikus hangulattal töltött el, jól éreztem magam! Sok tombola, finom kaja, jó műsorszámok, szóval egyben volt az egész. Nekem legjobb a színdarab tetszett, tetszik ez a kezdeményezés.”(Szőke Richárd)

"Igazából nekem nagyon tetszett a mostani Arany-bál bár annyiból szokatlan volt, hogy az iskolában volt megtartva, de szerintem a hangulaton egyáltalán nem rontott sőt! :) Jó sok programot szerveztetek a bálra (tombola, versmondás, hastánc és egyéb műsorok) ami igazából szintén csak fokozta a hangulatát az estének! :)" (Mészáros Márta, 11.B osztályos tanuló)

"A szervezés nem volt bonyolult hisz osztályfőnökünk, Hevesi Gyula sok tanácsot adott nekünk, és az osztály összetartott. A jegyek hamar elfogytak, hisz nagyon színes programok voltak és volt egy titkos fellépő, aki miatt egyre többen vették a jegyeket napról napra. Megérte fáradozni, mert a végeredmény tökéletes lett. Az osztály nagyon szépen összefogott és pár óra alatt mesés lett a terem, amiben azelőtt még futottunk." (Pap Viktória, 11.A osztályos tanuló)

„Az idei Arany-bált öröm volt megszervezni, mert ez az egyik legnagyobb esemény a gimnáziumunkban! A bált előkészületeihez már jóval a meghívók elkészítése előtt hozzáláttunk és minden egyes részletet alaposan megterveztünk. Az osztálytársaimmal szétosztottuk magunk között a feladatokat az osztályfőnök segítségével, szervezésével. Minden feladatra jutott megfelelő ember pl. díszítők, jegyárusok, tombola értékesítők, lányok, akik a bálkirály és királynő választást koordinálták a többiek pedig a terem be és kipakolásában nyújtottak segítő kezet! Az este nagyon sikeresnek mondható, a műsor kellőképpen színes és érdekes volt, igyekeztünk a legsokszínűbb programot összeállítani, amiben segítségünkre volt több szervezet, vállalkozók stb. 11 órakor sor került a tombolahúzásra, amin idén is népszerűnek mutatkozott a rengeteg felajánlással! Boldog vagyok, hogy munkámmal segíthettem a bál megszervezését és lebonyolítását, fárasztó volt, de megérte!” (Átyin Regina Andrea, 11.A osztályos tanuló)

You have no rights to post comments