artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Ismerhetünk téged mint az Arany suliújság szerkesztője, mint az Astroworld.hu létrehozója, és mint a Bihari Számadó Napok műsorvezetője. Fel tudnád sorolni milyen munkákban veszel/vettél részt aktívan?

Sok dologból próbálom kivenni a részem kisebb-nagyobb sikerekkel, pontosan azért, hogy megtudjam, miben vagyok jó, milyen helyzetekben állom meg a helyem. Büféstől kezdve a programszervezőn át, a műsorvezetőig sok minden voltam. A helyi strandon tevékenykedtem, mint programszervező és műsorvezető, idén pedig felkértek a Bihari Számadó Napok konferansziéjának is, amit nagy örömmel elvállaltam. Ezeken kívül sok helyen dolgozok újságíróként valamint spirituális tanácsadóként (Berettyóhír, HarmoNet, Horoszkóp Havilap, MosaicOnline, AstroWorld, LélekPillangó).

Hogyan kerültél kapcsolatba a műsorvezetéssel, rendezvényszervezéssel ilyen fiatalon? Kell ehhez valamiféle adottság, vagy ezeket tanulni is lehet?

6 éves korom óta tudatosan készülök erre a pályára. Emlékszem, hogy az akkori kedvenc műsorom az RTL Klub egyik betelefonálós játékműsora volt, a Teleparti. Annyira nagy sikere volt amúgy a műsornak, hogy készült hozzá egy Szótorpedó társasjáték is. Hónapokon át jártuk a szüleimmel a boltokat, hogy találjunk egy ilyen társast. Nagy örömömre sikerült is. Onnantól kezdve otthon mindig azt játszottam a szüleimmel, hogy én vagyok a műsorvezető ők pedig szorgosan fejtegették meg a „feladványokat”. Később 8 éves koromban már annyira elszántam magam, hogy írtam egy e-mailt az RTL Klub szerkesztőségének, hogy törzsgyökeres nézőjük vagyok, és felnőttként hasonló műsorban szeretnék dolgozni, akik nagy örömömre reagáltak a levelemre. 2005. november 12-én a kedvenc műsorvezetőmmel, Szakál Mikivel egy órás telefonos játékot vezethettem – épp a 9. születésnapomon. Azután a szobámban egy mini stúdió is készült, ahol a családtagokat rendszeresen „fárasztottam” azzal, hogy játszunk „telefonosjátékosat”. Azóta pedig nem nagyon változott semmi, csak én nőttem kb. fél métert és az érdeklődésem pedig szélesedett, így jött képbe a rendezvényszervezés és a spiritualitás is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan tudod összeegyeztetni a teendőidet az iskolával?

Szerencsére sikerül összeegyeztetnem. Az a jó, hogy mind a munkában, mind az iskolában van egyfajta szigorúság, kötöttség. Míg egy újságnál az, hogy határidőig kész legyen az írás, addig az iskolánál, az hogy a tanárok is megkövetelik, amit meg kell. Hiába egyik délután továbbképzésen, vagy DÖK-ös programon vagyok, ugyanúgy iratnak velem másnap röpdolgozatot, vagy feleltetnek, így a tanulás néha a Debrecen-Berettyóújfalu buszjáraton történik, hisz a legtöbb képzés, tréning Debrecenben van.

Az imént említetted, hogy Debrecenben sok továbbképzés és tréning van. Melyik a hasznosabb? Tréning vagy a személyes tapasztalat?

Szerintem mindkettő épp úgy fontos, de aki azt hiszi, hogy egy tanfolyamon megtanul rendezvényt szervezni, akkor rosszul hiszi. Maximum csak az alapokat tudja megkapni, de azt, hogy mit és hogyan csináljon azt a mélyvízben, munka közben fogja megtanulni. Hogy hogyan bánjunk az emberekkel, hogyan kommunikáljunk velük egy fokig tanulható, de meg kell találni a közös hangot velük, kell empatikus képesség és ez nem mindenkinek van meg. Tehát összességébe azt mondanám, hogy ehhez tehetség kell, de nagyon fontos azt fejleszteni.

Milyen elképzeléseid vannak a jövőre nézve? Szeretnél tovább tanulni, vagy úgy érzed már diploma nélkül is meg tudsz állni a talpadon?

Az, hogy kellene-e diploma ahhoz, hogy megálljak a lábamon, elég nehéz kérdés. Ha később fel akarok hagyni a vállalkozással és egy cégnél szeretnék dolgozni, igenis kellenek a papírok, mert egy önéletrajzba nem írhatom majd bele, hogy nulla végzettséggel dolgoztam itt és ott. Így egyértelmű, hogy szeretnék diplomát szerezni majd média és kommunikáció szakon, de mind a marketing, mind a pszichológia (ide pedig elengedhetetlen egy diploma) nagyon érdekel. Utóbbiakról is szívesen tanulnék többet, részletesebben.

Az Arany János Gimnáziumban DÖK elnök lettél nemrégiben. Milyen terveid vannak, esetleg miket szeretnél véghez vinni elnökként?

Nagyon sok tervem van a DÖK-kel kapcsolatban. Egy kemény magot akarok kiépíteni az iskolában a diákok között, akik kreatívak, talpraesettek és szorgosak. Szerencsére sok ilyen tanuló van, úgyhogy nem lesz nehéz dolgom. Továbbá szeretném az eddig talán kicsit zárt diákéletet a kívülállóknak is megmutatni, így egyre több cikket, beszámolót, írást, videót teszünk majd közzé az iskola Facebook oldalán és városi oldalakon egyaránt. Ehhez természetesen szükséges a helyi média támogatása, akiket a közeljövőben fel is szeretnénk keresni. Szintén tervem az, hogy újabb, színesebb programokat csináljunk a gimnáziumban. Akár különböző kreatív vetélkedők, ahol nem feltétlen a tudás számít, hanem az ügyesség, gyorsaság, a suli diszkók régi hangulatának visszahozása, mozi-délutánok szervezése. De ezek csak az én ötleteim, a DÖK pedig egy nagycsalád, sok taggal, úgyhogy valószínűleg programötletekben nem lesz hiányunk.

Mit üzennél azoknak a lelkes fiataloknak, akik szintén szeretnének hasonló pályára lépni, mint te?

(Nagyon sok barátomnál igazából azt látom, hogy még azt se tudja, hogy mit szeretne tanulni, mi szeretne lenni később.) Ha valakiben körvonalazódik az, hogy műsorvezetéssel vagy programszervezéssel szeretne foglalkozni, akkor az a jó hírem van, hogy ezeket már mind el tudja kezdeni fiatal korban is. Legyenek kreatívak, iskolai rendezvényeken műsorvezetők, szervezzenek programokat akár a sulijukban működő diákönkormányzat aktív tagjaként. Ezek mind nagyon jók arra, hogy kiderüljön: valóban ezt szeretnék-e, ha igen, akkor pedig mindenki felfigyelhet a tehetségére és akár különböző mentorok segítségével már most fejlesztheti magát.

You have no rights to post comments