precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. június 26. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Paradicsomleves

Baconnal töltött karaj rántva, zelleres burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Krumplifőzelék fasírttal

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

ablakállásmuszakiboltallas

 

Szabó Antal bűnös – de nem baj.

Mint már megírtuk, fény derült az akkor még miklóstalanított Szabó Antal titkára, ő maga vallott ( kattintva olvasható) január 21-én. Most pedig itt a megfellebbezhetetlen verdikt, lesújtott az igazságszolgáltatás vaskos kalapácsa, a drákói vasszigor őt sem kerülheti el.
 
Antal bűnös, a Szünidei élményeim c. beszámolója nem saját szerzemény, a citált, 3 oldalas írás mintegy 2 oldala szinte szó szerinti egyezést mutat Florin Parvulescu hasonló témában, ógörög nyelven írott dolgozatával.
 
Hogyan derült ki, hogy Antal bűnös?
 
Így döntött a szünidei disszertációt vizsgáló testület. Először statáriumban gondolkodtunk; ám Antal határozott kérésére („lécci ne ilyen legyen”) a rögtön ítélő bíróság ötletét elvetettük, így abban maradtunk, hogy a téma kényes mivoltára való tekintettel egy független szakértőkből álló grémiumot hozunk létre – amelybe végül Antal rokonain, barátain, jóakaróin, lekötelezettjein kívül senki sem került be.
 
A fentebb említettek ismeretében a példás szigor (bűnös!) még inkább új értelmezést kap; s akkor még nem is beszéltünk a következményekről.
 
Az első egy nyomatékos szóbeli figyelmeztetés: ejnye, Antika, hát szabad ilyet?
 
A második következmény: bűnös, formai hibákat ugyan vétett, elismerték, egy az egyben átvett oldalakat, de egyszersmind maximálisan ártatlan, mert igazából az iskola a ludas, nekik kellett volna észrevenniük a turpisságot. Így Antalnak nem kell ismét kijárnia az ötödik osztályt.
 
Volt valaki, aki a bizottságban különvéleményt fogalmazott meg – mégpedig szóban, s mivel erre találták ki azt, hogy a szó elszáll, a szó a rendeltetésének megfelelően el is szállt. Jó messzire. Aki szereti a focit és a borzasztóbbnál is borzasztóbb szóvicceket, annak: Lionel Messire.
 
Antalt Dél-Koreában (megsúgta nekünk, hogy azért utazott oda, hogy a Miklós és az Antal mellé felvegyen egy harmadik keresztnevet, már javában válogat) értük utol, elmondta: a vizsgálati eredmény megerősítette a korábbi elhatározásában, nem mond le, a posztján marad. A független bizottság ítélete „egyfajta elégtétel” számára, mert mint megjegyezte, hiába mondták ki, lopott, csalt, hazudott, az a lényeg, hogy maradhat a helyén.
 
Tehát Antal ártatlan, szeretettel várjuk, továbbra is teljes jogú tagja a berettyohir.hu szerkesztőségnek.
 
Antikám, azért vigyázz a vendégkönyvvel Dél-Koreában, nehogy írj valamit, mert még hazaérve az álamfő azt talállja mondani, a Magyarok nem írnak hejesen...
Szóljon hozzá!