precizbanner

egeszsegesvaros

akcio

tavaszbanner2020

gazdatél

aurabannermedium2

zoldvaros

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2020. február 16. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

Vasárnap a főzés szünetel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

precizbannerkicsionkentesseg

karosszeria

telivasar  

badogosablakállás

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A BÉKE nevében Tőtős Norbert üdvözölte a viszonylag szépszámú hallgatóságot, majd az Egy asszimiláns feljegyzései című, 2017-ben megjelent könyvről faggatta a szerzőt. Székely Ervin elmondta, hogy a történet nagy része saját visszaemlékezése a rendszerváltás előtti és részben utáni időszakról, egy fiktív főhős nézőpontján keresztül, egyes szám első személyben íródva, de a könyvben szereplő több történet is gyermekkori barátaival, vagy munkahelyi kollégáival történt meg, ezt vette át könyvébe. A fikció és a valóság határán nyerhetünk betekintést a romániai románok és magyarok kapcsolatairól, előítéleteiről, a múlt és talán a jelen Romániájáról.

A hallgatóság

DSC 0818A Szerelmes szakácskönyv szingliknek több szempontból is kuriózumként hatott a margittai irodalomkedvelőknek, akik eljöttek a bemutatóra. Egyrészt ez a mű, Székely Ervin legújabb szerzeménye, amely egy romantikus regény kereteibe foglalva egy szakácskönyvet tár az olvasók elé. Másrészt a szerző, mivel könyvében feldolgozza a Rigó Jancsi nevű süteményt, hozott magával egy tálcával ebből az ínyencségből, amelyet a bemutató végén a jelenlévők elfogyasztottak. Eme könyv bemutatóján közreműködött Rákóczi Lajos, érköbölkúti tanár, a szerző egykori kollégája és jóbarátja, aki szintén meglepetéssel érkezett, a romantikus regénybe foglalt szakácskönyv egyik receptjét készítette el és hozta el a jelenlévőknek, amelyet szintén elismerően kóstolgattak a margittaiak. A szerző mindkét művéből olvasott fel néhány részletet.

Tőtős Norbert, a szervezők nevében köszönte meg a segítők hozzájárulását az est sikeréhez, többek között Pocsaly Zoltán polgármesternek, a helyi tanács RMDSZ-frakciójának, amelynek Székely Ervin dedikálja könyvétképviseletében jelen volt Almási István önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság tagja, valamint Nagy Gabriellának, a Horváth János Elméleti Líceum igazgatójának, illetve a Dr. Pop Mircea Városi Kórház gazdasági igazgatójának Kocsis Emesének, végezetül pedig ajándékot nyújtottát Székely Ervinnek: egy olyan fotót a 2000-es évek elejéről, amelyen a szerző még parlamenti képvsielőként járt Margittán.

Az est végén Székely Ervin dedikálta műveit, majd egy kötetlen beszélgetés alatt elfogyasztották a szakácskönyv ihlette süteményeket.

BÉKE-közlemény

Szóljon hozzá!