artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Mindkét alkalommal, március 1-jén és 16-án, a megye gazdasági és társadalmi fejlődését, a vállakozói környezet javítását és a turizmus fejlesztését célzó létfontosságú infrastrukturális projektek támogatásáról szóló közös fellépésről tárgyaltak. Az erről szóló megállapodás, amelyet a résztvevők közül négyen, a Szociáldemokrata Párt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Liberális Demokrata Szövetség, valamint a Mentsük meg Romániát Szövetség vezetői láttak el kézjegyükkel, a követekező fontos elemeket tartalmazza:

1. Közös fellépés az erdélyi autópálya  munkálatainak újraindítása és befejezése érdekében;

2. A Nagyváradi Nemzetközi Repülőtér új utasforgalmi termináljának fejlesztése érdekében tett lépések támogatása;

3. A Nagyváradi Egyetem tudásközpontjainak létrehozása és fejlesztése, azokon a szakterületeken, ahol az akadémiai és tudományos kutatási feltételek adottak.

Az aláírók elkötelezték magukat, hogy a megállapodásban szereplő kérdésekben születő, a felek által megfogalmazottkezdeményezéseket támogatják és ezekben az ügyekben tartózkodnak egymás álláspontjának minősítésétől vagy választási célzatú politikai bírálatától.

„Ezt az egyeztetést a parlamenti választások előtt kezdeményezte a Bihar megyei RMDSZ, azzal a céllal, hogy a választások után, valamennyi parlamenti képiselettel rendelkező politikai alakulattal közösen meghatározzuk azokat, a Bihar megyei közösség számára fontos és elsődleges projekeket, amelyeketpolitikai színezettől függetlenül, közösen támogatni fogunk.  Az elmúlt hetek egyeztetései azt mutatják, hogy a Bihar megyei politikai pártok és szervezetek nagy része érett arra, hogy a közösség számára fontos célkitűzéseket egyöntetűen támogassa, annak ellenére, hogy a  Nemzeti Liberális Párt, nem volt hajlandó aláírni az egyezményt, bár részt vett az egyeztetéseken. Ez a kezdeményezés jónak ígérkezik, amelyet a jövőben gyakorlatba kell ültetnünk és további projektekkel kell bővítenünk” – nyilatkozta az egyeztetést kezdeményező, Bihar megyei RMDSZ elnöke, Cseke Attila szenátor.

Nagyvárad, 2017. március 17-én

You have no rights to post comments