precizbanner

Berettyó Kártya 2017 borító

coaching2

ilonabanner 2017nyar

termeloiallo

2016tavaszbanner

BoPi nyito banner uj

17tavasz

My message for Day 26

veradas

koboreb

precizbannerkicsibobpark

Február utolsó hetében három napos sítáborban vettek részt a Bihar megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) margittai, paptamási és szentjobbi csapatának tagjai. A paptamási 5-ös számú Diószegi Dezső, a margittai 8-as számú Pálffy Károly és a 9-es számú szentjobbi Szent István király cserkészcsapatok összesen 40 tagja és vezetőik élvezték három napig Aranyos-Vértopon a havas hegyvidéket, illetve a szánkózást és síelést.

Persze a felhőtlen szórakozás mellett a nevelés, az életre és kötelességtudatra való ösztönzés, az egymást segítés áll a fő helyen a cserkésztáborokban. A cserkésztábor programja szerint minden nap tornával és reggeli imával kezdődik, illetve minden étkezés előtt és után közös ima van.

A síelés és szánkózás kellemes légkörben zajlott, a cserkészvezetők felügyelete alatt. Esténként társasjáték, csapatépítő programok zajlottak, amelyeken bizony a facebook és internet nélkül is tudtak játszani és szórakozni a résztvevők. Utolsó este közös éneklés, zenélés zajlott, és mivel a szentjobbi cserkészparancsnok, Seres Ibolya születésnapja a tábor idejére esett, a cserkészek gítárral kísért közös énekléssel és ajándékkal köszöntötték parancsnokukat.

IMG 0494IMG 0625

A napi háromszori étkezés mellett, melyet a parancsnokok készítettek, a konyhára váltásban beosztott cserkészek segítségével, helyben sütött, friss lángos is került az asztalra, mely kelendő csemege volt, ugyanis az utolsó darabig elfogyott.

IMG 0732IMG 0824

Köszönet illeti a tábor sikeréért elsősorban Závodszky Tamást, az Ady Endre Elméleti Líceum tanárát, aki sokadik éve készségesen segíti a táborozókat. Köszönet a BICSISZ vezetőségének, illetve azoknak a parancsnokoknak (Paptamási – Major Lóránt, Szentjobb – Seres Miklós és Ibolya, illetve Margitta – alulírott), akik évről évre vezetik a cserkészeket, illetve vigyáznak a gondjaikra bízott gyerekek testi-lelki épségére. Nem kis felelősség.

Tőtős Norbert
a margittai 8-as számú Pálff Károly
Cserkészcsapat parancsnoka

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés