artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. szeptember 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Fokhagymás-kakukkfüves csirkecomb bulgurral, csemege uborkával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A debreceni Evermind a Nirvana utolsó, In Utero című nagylemeze megjelenésének 30 éves jubileumát ünnepli. E jeles alkalomból egy fergeteges emlékkoncertre várják a seattle-i grunge legendák rajongóit szeptember 23-án Hajdúszoboszlóra, az idén 15 éves Rock Caféba! /Fotó: bobal photography/

Remek hangulatú, gyakran telt házas, energikus klubkoncertek, és hagyományt teremtő akusztikus előadások. Néhány szóban így lehetne leírni az elmúlt éveket, amelyeket az Evermind Nirvana Tribute zenekar tudhat maga mögött. 2019 óta Kelet-Magyarország és a főváros legnépszerűbb élőzenés szórakozóhelyei mellett a határon túlra és a Campus Fesztivál közönsége elé is elvitték a legendás Nirvana dalait. Emlékzenekarként  igyekeznek a lehető leghitelesebben átadni közönségüknek a meghatározó seattle-i banda koncertjeinek hangzását és felidézni az eredeti tagok megjelenését. Ennek megfelelően a hangszereik, és a koncerteken viselt öltözékeik is egytől egyig a példaképeik által használt darabok hiteles másolatai. A csapat most egy újabb,  igazán különleges időutazásra hívja az alternatív rockzene szerelmeseit. 

A kilencvenes évek legelején még szinte teljesen ismeretlen, az eldugott Washington államból származó Nirvanát egy csapásra elképzelhetetlenül híressé és gazdaggá tette az 1991-ben megjelent Nevermind névre keresztelt albumuk, különösen a Smells Like Teen Spirit c. kislemez, és annak videóklipje. A zajos sikert a zenekar nem, a kiadójuk azonban minél hamarabb szerette volna megismételni, ezért hatalmas nyomást helyeztek a zenekar énekes-gitárosa, illetve dalszerzője, Kurt Cobain vállára 1993-ban.

A jellemzően továbbra is kopott farmert és tornacipőket viselő zenekar ennek ellenére minden elvárással szembemenve egy olyan őszinte lemezt készített, amire mindig is vágyott, nem törődve a managerek és az őket csak felületesen ismerő, a művészetüket gyakran félreértő „rajongók” igényeivel. Az In Utero végül 1993. szeptember 21-én jelent meg, azaz idén már a harmincadik születésnapját ünnepli.

A különlegesen nyers, rádióbarátnak semmiképp sem nevezhető hangzása ellenére az olyan slágereknek köszönhetően, mint a Heart-Shaped Box, a Rape me, az All Apologies, vagy a Pennyroyal Tea, napjainkig világszerte több mint 15 millió példányt adtak el belőle.

Bár az album boltokba kerülését követően a Nirvana Észak-Amerikában, illetve Európában is turnézott, egyetlen olyan koncertet sem adtak, amilyenre az Evermind készül: ezen az estén az In Utero összes dala el fog hangzani, méghozzá abban a sorrendben, ahogy azok a lemezen is hallhatóak.

És ha már szülinap, az ajándék sem maradhat el. A koncertre látogatók közül most néhány szerencsés a 2022-ben megjelent Kurt Cobain és a Nirvana c. könyvvel a kezében indulhat haza, az Álomgyár Kiadó támogatásának köszönhetően. 

Nirvana - In Utero 30 - Full album tribute by Evermind

Rock Cafe - Hajdúszoboszló

2023. szeptember 23.

Kapunyitás: 19:00 óra.

Jegyek online: https://tixa.hu/evermind_nirvana_inutero30

Facebook esemény: https://fb.me/e/UnzKNRC2

You have no rights to post comments